Dzisiaj przesadziłam grudnika malinowego(ponieważ skończył kwitnienie) do ziemi dla kaktusów.Był wsadzony chyba w torf,jak tylko przekwitną biedronkowe to też przesadzę.
Zielono mi... !cz.1
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mój przekwitł jakiś czas temu i ziemia w nim też mi się nie podoba.
Dobry pomysł Jagódko z tym przesadzaniem. Dziś się za to wezmę
Dobry pomysł Jagódko z tym przesadzaniem. Dziś się za to wezmę
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- miluck

- Od: 22 lut 2008, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agnieszko ja kupiłam gotową mieszankę do kaktusów w Castoramie.
Wcześniej już przesadzałam w nią zygokaktusa i ładnie się rozrósł.
Może Was zainteresuje ten artykuł ,jest tam podane jaką ziemię powinien
mieć zygokaktus.czytaj
Mnie zaintrygował inny wątek poruszony w artykule,
mianowicie,zasilać podczas kwitnienia grudniki czy nie?
Czytałam na forum, że zasilać intensywnie przy wypuszczeniu pąków, a w artykule jest napisane ,że podczas kwitnienia nie zasilać.Jak Wy robicie?
Wcześniej już przesadzałam w nią zygokaktusa i ładnie się rozrósł.
Może Was zainteresuje ten artykuł ,jest tam podane jaką ziemię powinien
mieć zygokaktus.czytaj
Mnie zaintrygował inny wątek poruszony w artykule,
mianowicie,zasilać podczas kwitnienia grudniki czy nie?
Czytałam na forum, że zasilać intensywnie przy wypuszczeniu pąków, a w artykule jest napisane ,że podczas kwitnienia nie zasilać.Jak Wy robicie?
-
Grzdyl
Witam sąsiadkę.Od kilku dni bez pukania wchodzę do cudzych domów,oglądam,podsłuchuję rozmowy,lecz przed wejściem zawsze starannie wycierałem buty i nie zostawiłem nawet najmniejszego śladu na dywanie.Zwiedziłem już kilkanaście mieszkań w całej Polsce aż trafiłem do Ciebie i tu postanowiłem zdjąć czapkę niewidkę by na Twoje ręce złożyć wszystkim prezentującym tu swoje rośliny moje najszczersze słowa uznania.Nigdy bym się nie spodziewał,że nawet w naszych ciemnych betonowych bunkrach można hodować tyle wspaniałych roślin.Co prawda,w swym niekrótkim życiu widziałem rośliny w mieszkaniach a nawet sam mam kilka,ale takiego bogactwa form i barw jakie zobaczyłem u Was,w życiu nie widziałem a Wy nie tylko potraficie utrzymać je przy życiu,co jest dla mnie cudotwórstwem,ale znacie również ich nazwy (magicus gigantus).Trochę już późno a jeszcze tyle mieszkań do odwiedzenia.Na razie,idę do następnej dżungli.
- Teresa600

- Od: 10 mar 2008, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Grzdylu...super nik sobie wybrałeś
Miło Cię widzieć wśród zakręconych kwiatomaniaczek.Do naszych domów nie musisz aż tak dokładnie wycierać butów
wszak wiadomo że ziemia zawsze pozostanie na butach.Trafiłeś do wspaniałego ogrodu Jagódki.Wszyscy podziwiamy Jej cudowną kolekcje.Ja podobnie jak Ty tez ubieram czapkę niewidkę i z braku czasu nie pozostawiam po sobie śladu.Co sie jednak napatrzę to moje. Zaglądaj do nas cześciej i może z czasem pokażesz nam swoja kolekcję roślinek.
Idą teraz święta więc pewnie większość z nas ograniczy wizyty na forum.
Idą teraz święta więc pewnie większość z nas ograniczy wizyty na forum.
- miluck

- Od: 22 lut 2008, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grzydylu bardzo miło mi Cię powitać w moich skromnych progach, szczególnie jestem szczęśliwa,że jesteś z Polic
Myślę,że częściej będziesz się zostawiał ślady swej bytności ,a i z czasem założysz swój wątek.
Teresko jesteś kochana ,dziękuję za miłe słowa pod moim adresem.
Masz w zupełności rację,że w tym gorętszym okresie przedświątecznym będziemy mniej pisać,
ale ja oglądam i czytam na bieżąco wątki innych.
Graszko jak zwykle rewaluacyjne zdjęcia, grudnik uroczy,mój biały był bardzo podobny,
niestety już przekwitł
Zapraszam serdecznie Wszystkich Odwiedzających na szarlotkę w towarzystwie fiołka
Pozdrawiam
Jagoda
Myślę,że częściej będziesz się zostawiał ślady swej bytności ,a i z czasem założysz swój wątek.
Teresko jesteś kochana ,dziękuję za miłe słowa pod moim adresem.
Masz w zupełności rację,że w tym gorętszym okresie przedświątecznym będziemy mniej pisać,
ale ja oglądam i czytam na bieżąco wątki innych.
Graszko jak zwykle rewaluacyjne zdjęcia, grudnik uroczy,mój biały był bardzo podobny,
niestety już przekwitł
Zapraszam serdecznie Wszystkich Odwiedzających na szarlotkę w towarzystwie fiołka
Pozdrawiam
Jagoda