jarha-Halinko  Ależ proszę Halinko. Ta cudna  Bugenvilla rosła w ziemi ale w takiej dużej szklarni . I pewnie w zimie ocieplanej.

Werbeny i perovskie bardzo mi sie podobają. Mam 2 perowskie , Marzy mi się ich więcej. A werbeny patagońskiej nie mam. 

Hakonki mam 2 rodzaje. Jedna ma  takie paskowane listki 

Oj  weekend miał bardzo pracowity  w pracy i w sobotę iw  niedzielę od ran do późnej nocy.

W  przyszłym tygodniu biorę  trochę urlopu, mus troszkę odpocząć. 
 Igala-Iguś    Koleusy  w tym roku pięknie mi porosły.  

Każdy tworzy ogród jaki najbardziej mu pasuje aby w nim się dobrze czuć. Prawda ? 
  marpa- Maryniu ; Beaby- Beatko  Ja już wolę  zamiast po galeriach ganiać to jakieś ogrody ładne  zobaczyć jak jeszcze się da odwiedzić znajomych to już całkiem fajnie. I tak właśnie było. 
Mój ogród może nie jest pod linijkę, nie jest poukładany, może taki  swojski, sielski ale mój  

Kilka ogrodów botanicznych już w Polsce widziałam .Każdy jest inny i Wyjątkowy. Wrocławski mi się bardzo podobał .Jeszcze marzą mi się ogrody Kapiasa i kilka innych. Kiedyś tam może  coś  mi wyjdzie. I  tobie Powsin się uda. Ja kilak lat do niego się wybierałam. 
Bugenwille w Powsinie rosną w dużych szklarniach. 
Bardzo mi się podoba twoja interpretacja tego zdjęcia,  

werbeną patagońską w  większej ilości wygląda cudnie. Marzy mi się jej więcej 

A na razie mam 1 sadzonkę. i mała i jeszcze nie kwitnie. To tak jakby jej nie było.   

Hm,  pomyślę nad obrazem z  córcią  

Dzięki. Mam  nadzieję, ze  w ten weekend  odpocznę  trochę  

Pozdrawiam serdecznie  
 cyma2704-Soniu;   plocczanka- Lucynko

cyma2704-Soniu;   plocczanka- Lucynko No tak,  zagęściła mi się ta  rabata z klonem palmowym. I masz rację może za 2 lata trzeba będzie jeden z 3 berberysów usunąć ?  A klon niech  rośnie . 
Cały wyjazd był udany. 3 ogrody u ogrodniczek i jeden w Powsinie z mężem i córcią i nawet nie marudzili tylko chodzili razem ze  mną wszędzie. To wszystko daje radość  

Mój ogród mnie cieszy. Ale przyznam, że nie wstydzie mi się podoba. Jest nad czym  myśleć i nad czym pracować. 
A  chciejstw nowych kilka jest. Czy one nigdy nas nie opuszczą ? 
Dziękuję i ja pozdrawiam serdecznie  

Róże w ponownym kwitnieniu. Może nie  zachwycaj ale  nadal cieszą 

[

[/url]

Ostatnie liliowce

Stella kwitnie prawie  cały czas

kwitną galtonie