Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r
- alana
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izo, jakie duże szachownice
i wszystko tak pięknie kwitnie. Hiacynty na zdjęciu sprzed tygodnia wyglądają tak słodziutko z szafirkami i narcyzami
I jeszcze ta kompozycja z pierwiosnków 
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grzesiu, dziękuję Ci, ale sam mówiłeś, ze się mocno rozsiewają
Ten kolorek podoba mi sie z szafirkami 
Gabi, to moze on lubi cięcie? Chyba spróbuje go mocniej przyciąć.
Ostatnio jakis pech mnie przesladuje. Zepsuła mi się karta do aparatu a bez niej mogę zrobić 6-10 zdjęć jednorazowo. Akurat teraz, jak coraz więcej kwiatów, to ja mogę zrobic maximum 10 zdjęć
Gabi, to moze on lubi cięcie? Chyba spróbuje go mocniej przyciąć.
Ostatnio jakis pech mnie przesladuje. Zepsuła mi się karta do aparatu a bez niej mogę zrobić 6-10 zdjęć jednorazowo. Akurat teraz, jak coraz więcej kwiatów, to ja mogę zrobic maximum 10 zdjęć
-
Reposit-10
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wspaniała wiosna u Ciebie, Izo
. Narzekałaś, że tak późno przychodzi, a teraz wszystko się wyrównało.
U mnie kwitną w tej chwili te same rośliny .. oprócz korony
, która wypuściła tylko wątłego badylka
.
Twoje są bardzo ładne
. Bardzo podoba mi się odcień kwiatów pigwowca - mój jaśniejszy, jakby wyblakły
.
Może to inna odmiana, albo kolorytu nabiera z wiekiem, bo mój to roczniak.
A co jest Izuniu na tym ostatnim , pojedynczym zdjęciu ?
Pozdrawiam
U mnie kwitną w tej chwili te same rośliny .. oprócz korony
Twoje są bardzo ładne
Może to inna odmiana, albo kolorytu nabiera z wiekiem, bo mój to roczniak.
A co jest Izuniu na tym ostatnim , pojedynczym zdjęciu ?
Pozdrawiam
- chatte
- Przyjaciel Forum

Gabi, sęk w tym, że ja mam skłonność do puszczania roślin "na żywioł". jakoś nie przepadam za cięciem, ale jak trzeba - to sie przemogę ;)
Aniu, całe szczęście, ze się wyrównało
Moze dlatego, ze tak długo w całym kraju było zimno, a teraz nagle zrobiło się cieplej 
Mój pigwowiec chyba od początku miał taki kolor, tak mi się zdaje. Ale to może też zależeć od stanowiska. Mam zagwin z jednej paczki nasion. Był w jednym kolorze, ale go porozsadzałam i teraz w jednym miejscu mam lila z odcieniem niebieskawym, a w drugim prawie fioletowy z odcieniem bardziej różowym
A na ostatnim zdjęciu jest rdest od Grażynki (kogry) ;:49
Tylko jeszcze nie wiem jak sie nazywa
Aniu, całe szczęście, ze się wyrównało
Mój pigwowiec chyba od początku miał taki kolor, tak mi się zdaje. Ale to może też zależeć od stanowiska. Mam zagwin z jednej paczki nasion. Był w jednym kolorze, ale go porozsadzałam i teraz w jednym miejscu mam lila z odcieniem niebieskawym, a w drugim prawie fioletowy z odcieniem bardziej różowym
A na ostatnim zdjęciu jest rdest od Grażynki (kogry) ;:49
Tylko jeszcze nie wiem jak sie nazywa
- chatte
- Przyjaciel Forum

Dorotko, to jest pigwowiec pośredni i on rosnie dość duży. Mały to jest japoński, ale on ma tylko pomarańczowe kwiaty
Za to migdałka można prowadzić w formie drzewka i dość mocno przycinać, więc może migdałek?
Swoją drogą, muszę znów zajrzeć do Ciebie, zobaczyć, co Ty kombinujesz, jakie przemeblowania. Ostatnio nie odzywałam się, ale widziałam roboty ziemne ;)
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
Grzegorz B
- lila31
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 lip 2006, o 12:06
Izuniu cesarska korona i migdałek prześliczne.
Reszta roślin też piękna, ale te dwie podobają mi się najbardziej.
Może dlatego,że u mnie cesarskie korony nie chcą rosnąć, a u Ciebie taka dostojna, urocza.
Co do pigwowca.
Ja mam też pigwowiec pośredni, i gdybym mu pozwoliła rósłby w nieskończoność zamiast kwitnąć. Przynajmniej dwa razy w sezonie go ciacham, a na wiosnę jest taki efekt.

Na zdjęciu już widać listki, już kończy kwitnienie dlatego kwiaty są mniej widoczne.
Przycinam go na kulkę, ale on zaraz stara się rosnąć po swojemu, więc znowu tnę.
Przepraszam Izuniu, że w Twoim wątku wkleiłam swoje zdjęcie, ale tak zastanawiacie się czy ciąć, czy nie, więc podaję swój przykład.
Reszta roślin też piękna, ale te dwie podobają mi się najbardziej.
Może dlatego,że u mnie cesarskie korony nie chcą rosnąć, a u Ciebie taka dostojna, urocza.
Co do pigwowca.
Ja mam też pigwowiec pośredni, i gdybym mu pozwoliła rósłby w nieskończoność zamiast kwitnąć. Przynajmniej dwa razy w sezonie go ciacham, a na wiosnę jest taki efekt.

Na zdjęciu już widać listki, już kończy kwitnienie dlatego kwiaty są mniej widoczne.
Przycinam go na kulkę, ale on zaraz stara się rosnąć po swojemu, więc znowu tnę.
Przepraszam Izuniu, że w Twoim wątku wkleiłam swoje zdjęcie, ale tak zastanawiacie się czy ciąć, czy nie, więc podaję swój przykład.