Pod Jesionem cz.2
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pod Jesionem cz.2
Śliczna ta różowa jeżówka.
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Marysiu! Ja młodego człowieka niestety nie poznałam, ale bardzo mi się tam podobało.
Aniu -Lady-r- Ile miał dokładnie nie wiem,ale taki akuratny do ogrodu!
Aniu - Wielkakulka - Zdjęcie nie pokazuje całego jej uroku. Nie mieli jej w sprzedaży, tylko kępę pokazową, ale będę szukać, bo jest naprawdę śliczna.
Mam uszkodzoną baterię w aparacie i padł mi po kilkunastu zdjęciach, ale było tam o wiele więcej roślinek wartych uwiecznienia.
Aniu -Lady-r- Ile miał dokładnie nie wiem,ale taki akuratny do ogrodu!
Aniu - Wielkakulka - Zdjęcie nie pokazuje całego jej uroku. Nie mieli jej w sprzedaży, tylko kępę pokazową, ale będę szukać, bo jest naprawdę śliczna.
Mam uszkodzoną baterię w aparacie i padł mi po kilkunastu zdjęciach, ale było tam o wiele więcej roślinek wartych uwiecznienia.

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- renzal

- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Renatko, martwisz się, że ogród zarasta ale to ogólna przypadłość ogrodów i nie ma się czym martwić
. Ja tam już teraz nawet u siebie nie pielę. Dla chwaściorów jednorocznych, to już przecież niewiele życia zostało a wieloletnie zginą z mojej ręki na wiosnę. Zdrowiej sobie spokojnie, korzystaj z pięknej pogody. Robota ma to do siebie, że się nigdy nie kończy a już w ogrodzie, to wiadomo... Jeszcze nie spotkałam osoby, która by powiedziała, że w ogrodzie ma wszystko na tip-top a Ty masz przecież taki ogromny kawał ziemi. Śliczne zdjęcia
. Zdrówka życzę 

- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Jak ja się cieszę że znalazłaś kabelek
.Nareszcie uchylisz rąbeka tajemniecy
.Budleja piękna, widziałam, choć nie wąchałam
ale już o takiej marzę.Na następną wyprawę do Szmita chciałabym się załapać z Tobą
.Fajniutko było się spotkać.Byłaś tak blisko, ze grzechem byłoby Cię nie zwerbować do mnie
Jeszcze różyczkę poproszę.W zestawieniu z tą piękną budleją wyglądała niesamowicie 

- czar_na
- 1000p
- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Reniu dużo zdrówka! Może faktycznie potasu Ci brakuje skoro jesz tyle pomidorów?
Ja podobnie jak Ania nie mogę już na koktajlowe patrzeć. W następnym roku nie chcę o nich słyszeć!
Super zakupy poczyniłaś
Bez czarny od dawna mi się po umyśle kołacze.
Zawilce zamówiłam na forum a jeżówki to choroba tego roku choć dopiero w następnym ją rozwinę wraz z jakimś sensownym miejsce dla nich tak samo dla budlei - uwielbiam motyle w ogrodzie!
Ja podobnie jak Ania nie mogę już na koktajlowe patrzeć. W następnym roku nie chcę o nich słyszeć!
Super zakupy poczyniłaś

Zawilce zamówiłam na forum a jeżówki to choroba tego roku choć dopiero w następnym ją rozwinę wraz z jakimś sensownym miejsce dla nich tak samo dla budlei - uwielbiam motyle w ogrodzie!
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Kobea, tunbergia, ketmia południowa, budleja ? aż miło popatrzeć.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
-
- 500p
- Od: 28 sty 2013, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Renatka!
Ładny piękny ogród i zakupy.
Trzymam kciuki za zdrowie i zawirowania!
Ładny piękny ogród i zakupy.
Trzymam kciuki za zdrowie i zawirowania!
- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
Renatko, piękne zdjęcia z wyprawy do Sz. W ubiegłym roku z W. tez się tam wybraliśmy i wyjechaliśmy z pełnym samochodem
Obsługa bardzo umiejętnie poukładała wszystko, żeby się zmieściło. Obejrzeliśmy sobie też część "produkcyjną", niesamowite ilości krzewów, drzew... Jak to powiedział pan z obsługi - co to będzie jak wschód przestanie kupować. Największe zamówienia, po kilkadziesiąt TIRów, jadą do Rosji i krajów ościennych. W ogrodzie też byłam, ale krótko, zaczęło padać. Kilka fotek jednak cyknęłam. Zdróweczka życzę!

Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie

- renzal
Aniu - Czar_na -
O bzie czarnym w tej postaci dowiedziałam się dopiero w tym roku w wątku Zuzanny (jeśli się nie mylę), a jak zobaczyłam go na żywo, to nabrałam na niego ochoty choćby dlatego, że nie jest jeszcze taki oklepany. Budleja jest świetna - nie dość, ze bardzo mi się podoba jej kolor (bardzo ciemny fioleto-granatowy), to jej zapach jest wręcz oszałamiający (wieźliśmy ją w środku samochodu
). Muszę poszukać, czy inne odmiany też mnie tak zauroczą, bo to moja pierwsza.
Z dumą się pochwalę, że pierwsze trzy z własnego wysiewu - i dały sobie radę nawet pod moją nieobecność
Martuniu!
Zakupy udane, ale z tym ogrodem to cukrujesz dziecinko - no chyba, że gustujesz w chwaściorach.
Zuzanno! Jeśli się nie mylę, to Ty mnie natchnęłaś na zakup czarnego bzu (popraw mnie, ale chyba masz kilka?).
U Sz. warto pochodzić spokojnie, choć człowiek potem chory, że nie może dostać wszystkich chciejstw.
My pojechaliśmy głównie na wycieczkę i skoncentrowaliśmy się na Pokazowym Ogrodzie (część produkcyjną oczywiście też zaliczyłam dość dokładnie
), ale nie mogłam przecież wyjechać bez jakiegoś ,,drobiazgu" 
A obsługa bardzo sympatyczna i życzliwa, co sprzyjało spacerowi i zakupom.

Locutus pisze:Kobea, tunbergia, ketmia południowa, budleja ? aż miło popatrzeć.
Pozdrawiam!
LOKI

Martuniu!

Zuzanno! Jeśli się nie mylę, to Ty mnie natchnęłaś na zakup czarnego bzu (popraw mnie, ale chyba masz kilka?).
U Sz. warto pochodzić spokojnie, choć człowiek potem chory, że nie może dostać wszystkich chciejstw.
My pojechaliśmy głównie na wycieczkę i skoncentrowaliśmy się na Pokazowym Ogrodzie (część produkcyjną oczywiście też zaliczyłam dość dokładnie

A obsługa bardzo sympatyczna i życzliwa, co sprzyjało spacerowi i zakupom.

- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
renzal pisze:Zuzanno! Jeśli się nie mylę, to Ty mnie natchnęłaś na zakup czarnego bzu (popraw mnie, ale chyba masz kilka?).

Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj

- mamafrania
Reniu, napatrzyłam się na Twój bez i teraz mam na niego ochotę 

- renzal
Zuziu! Mam nadzieję, że chwilowo poprzestanę na tym jednym.
Ciężko będzie.
Aneczko! - Mamafrania - Postaram się przygiąć gałązkę, może się ukorzeni, choć to jeszcze niewielki krzaczek.
Fajnie by było
Dopadła mnie znów głupawka zakupowa
I już zostałam ukarana, bo komp. mi dziś siadł i ledwo go reanimowałam.

Aneczko! - Mamafrania - Postaram się przygiąć gałązkę, może się ukorzeni, choć to jeszcze niewielki krzaczek.

Dopadła mnie znów głupawka zakupowa

-
- 500p
- Od: 28 sty 2013, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Renatka jesteś dziś w pracy?
To ja Ci tu donoszę, że rano ok. 6.50, jakaś super blond modelka w krótkiej spódnicy kręciła Ci się po podjeździe
A H. pewnie sam w domu....

To ja Ci tu donoszę, że rano ok. 6.50, jakaś super blond modelka w krótkiej spódnicy kręciła Ci się po podjeździe

A H. pewnie sam w domu....

- mamafrania
Matuś, a może Ty Reni nie poznałaś?
Reniu, szalaona
Niech Ci rośnie
.Na razie to ja nie mam gdzie sadzić 

Reniu, szalaona