Pod Jesionem cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem cz.2

Post »

Śliczna ta różowa jeżówka.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Marysiu! Ja młodego człowieka niestety nie poznałam, ale bardzo mi się tam podobało.
Aniu -Lady-r- Ile miał dokładnie nie wiem,ale taki akuratny do ogrodu!
Aniu - Wielkakulka - Zdjęcie nie pokazuje całego jej uroku. Nie mieli jej w sprzedaży, tylko kępę pokazową, ale będę szukać, bo jest naprawdę śliczna.
Mam uszkodzoną baterię w aparacie i padł mi po kilkunastu zdjęciach, ale było tam o wiele więcej roślinek wartych uwiecznienia. ;:oj
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Coś tam jeszcze kwitnie...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A ten gość miał ok 7 cm!
Obrazek

Ten bardziej mi przypadł do gustu
Obrazek
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Renatko, martwisz się, że ogród zarasta ale to ogólna przypadłość ogrodów i nie ma się czym martwić :D . Ja tam już teraz nawet u siebie nie pielę. Dla chwaściorów jednorocznych, to już przecież niewiele życia zostało a wieloletnie zginą z mojej ręki na wiosnę. Zdrowiej sobie spokojnie, korzystaj z pięknej pogody. Robota ma to do siebie, że się nigdy nie kończy a już w ogrodzie, to wiadomo... Jeszcze nie spotkałam osoby, która by powiedziała, że w ogrodzie ma wszystko na tip-top a Ty masz przecież taki ogromny kawał ziemi. Śliczne zdjęcia ;:138 . Zdrówka życzę ;:168
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Jak ja się cieszę że znalazłaś kabelek :lol: .Nareszcie uchylisz rąbeka tajemniecy :tan .Budleja piękna, widziałam, choć nie wąchałam ;:224 ale już o takiej marzę.Na następną wyprawę do Szmita chciałabym się załapać z Tobą ;:224 .Fajniutko było się spotkać.Byłaś tak blisko, ze grzechem byłoby Cię nie zwerbować do mnie :;230 Jeszcze różyczkę poproszę.W zestawieniu z tą piękną budleją wyglądała niesamowicie ;:173
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Reniu dużo zdrówka! Może faktycznie potasu Ci brakuje skoro jesz tyle pomidorów?
Ja podobnie jak Ania nie mogę już na koktajlowe patrzeć. W następnym roku nie chcę o nich słyszeć!

Super zakupy poczyniłaś :wink: Bez czarny od dawna mi się po umyśle kołacze.
Zawilce zamówiłam na forum a jeżówki to choroba tego roku choć dopiero w następnym ją rozwinę wraz z jakimś sensownym miejsce dla nich tak samo dla budlei - uwielbiam motyle w ogrodzie!
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Kobea, tunbergia, ketmia południowa, budleja ? aż miło popatrzeć.

Pozdrawiam!
LOKI
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Renatka!
Ładny piękny ogród i zakupy.
Trzymam kciuki za zdrowie i zawirowania!
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Renatko, piękne zdjęcia z wyprawy do Sz. W ubiegłym roku z W. tez się tam wybraliśmy i wyjechaliśmy z pełnym samochodem :) Obsługa bardzo umiejętnie poukładała wszystko, żeby się zmieściło. Obejrzeliśmy sobie też część "produkcyjną", niesamowite ilości krzewów, drzew... Jak to powiedział pan z obsługi - co to będzie jak wschód przestanie kupować. Największe zamówienia, po kilkadziesiąt TIRów, jadą do Rosji i krajów ościennych. W ogrodzie też byłam, ale krótko, zaczęło padać. Kilka fotek jednak cyknęłam. Zdróweczka życzę!
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu - Czar_na - ;:196 O bzie czarnym w tej postaci dowiedziałam się dopiero w tym roku w wątku Zuzanny (jeśli się nie mylę), a jak zobaczyłam go na żywo, to nabrałam na niego ochoty choćby dlatego, że nie jest jeszcze taki oklepany. Budleja jest świetna - nie dość, ze bardzo mi się podoba jej kolor (bardzo ciemny fioleto-granatowy), to jej zapach jest wręcz oszałamiający (wieźliśmy ją w środku samochodu :;230 ). Muszę poszukać, czy inne odmiany też mnie tak zauroczą, bo to moja pierwsza.
Locutus pisze:Kobea, tunbergia, ketmia południowa, budleja ? aż miło popatrzeć.

Pozdrawiam!
LOKI
:wit Z dumą się pochwalę, że pierwsze trzy z własnego wysiewu - i dały sobie radę nawet pod moją nieobecność :;230

Martuniu! ;:196 Zakupy udane, ale z tym ogrodem to cukrujesz dziecinko - no chyba, że gustujesz w chwaściorach. ;:306

Zuzanno! Jeśli się nie mylę, to Ty mnie natchnęłaś na zakup czarnego bzu (popraw mnie, ale chyba masz kilka?).
U Sz. warto pochodzić spokojnie, choć człowiek potem chory, że nie może dostać wszystkich chciejstw.
My pojechaliśmy głównie na wycieczkę i skoncentrowaliśmy się na Pokazowym Ogrodzie (część produkcyjną oczywiście też zaliczyłam dość dokładnie ;:170 ), ale nie mogłam przecież wyjechać bez jakiegoś ,,drobiazgu" ;:224
A obsługa bardzo sympatyczna i życzliwa, co sprzyjało spacerowi i zakupom. ;:333
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

renzal pisze:Zuzanno! Jeśli się nie mylę, to Ty mnie natchnęłaś na zakup czarnego bzu (popraw mnie, ale chyba masz kilka?).
;:108 Tak, we wsiowym ogródku mam kilka odmian b. czarnego i jedną koralowego :), a w miastowym, z braku miejsca tylko jedną - "Black Lace".
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu, napatrzyłam się na Twój bez i teraz mam na niego ochotę ;:224
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuziu! Mam nadzieję, że chwilowo poprzestanę na tym jednym. ;:170 Ciężko będzie. ;:185
Aneczko! - Mamafrania - Postaram się przygiąć gałązkę, może się ukorzeni, choć to jeszcze niewielki krzaczek. ;:196 Fajnie by było ;:224

Dopadła mnie znów głupawka zakupowa ;:223 I już zostałam ukarana, bo komp. mi dziś siadł i ledwo go reanimowałam.
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Renatka jesteś dziś w pracy?
To ja Ci tu donoszę, że rano ok. 6.50, jakaś super blond modelka w krótkiej spódnicy kręciła Ci się po podjeździe ;:224
A H. pewnie sam w domu.... ;:224 ;:224 :wink: :D
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Matuś, a może Ty Reni nie poznałaś? :;230 :;230

Reniu, szalaona ;:306 ;:306 Niech Ci rośnie :lol: .Na razie to ja nie mam gdzie sadzić ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”