Mój ogród - Alka
- alka
- 200p

- Od: 3 paź 2006, o 23:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Długo nie zaglądałam na forum, przepraszam, że nie odpowiedziałam na pytania. Nowe, niespodziewane obowiązki znacznie ograniczają mój czas.
A hortensje i liliowce takie zwyczajne, sklepowe, ale cieszą oko jak zakwitną.
Poza tym jest dużo żab i jaskółek, może one też się przyżywiają?
Ariel, Karolcia, dzięki za miłe słowa, cieszę się , że wpadlicie i ,ze się Wam podobało.
Grażynko, do mnie zawsze można wpadać, nawet podczas mojej nieobecności. Bardzo się cieszę, lubię gości.grazyna56 pisze:Dawno u Ciebie nie byłaam więc pozwoliłam sobie pochodzic po Twoim ogrodzie-bez zaproszenia.Jest slicznie ,wręcz bajecznie .
Anu-La, to prawda, najbardziej w moim ogrodzie cieszy mnie cisza i spokój. Uliczka /za dużo powiedziane/ jest "ślepa", stoi na niej tylko kilka domów oddalonych od siebie o kilkaset metrów więc ruch samochodowy jest znikomy. Wokoło tylko przyroda.Alu ta Twoja posiadłość to oaza ciszy, spokoju i ukojenia, a galeria hortensji i liliowców wspaniała. Miło spacerować po Twoim ogrodzie.
Pozdrawiam
Anu-La
A hortensje i liliowce takie zwyczajne, sklepowe, ale cieszą oko jak zakwitną.
Tulipanka, zdobywaj liliowce i sadź gdzie masz miejsce! To bardzo wdzięczne kwiaty i nie wymagające wielkiej pielęgnacji /chodzi mi o takie popularne odmiany/. Wszystkie moje rosną jak na drożdżach i kwitną wiernie. Wiosną podsypuję trochę kompostem i nawozem , odchwaszczam i tyle. Zapewne jakieś rarytasy przyzwyczajone są do wyszukanych pieszczot, ale moje nie są takie kapryśne.
Alu brak słów by opisać twój ogród. Cudo - nic dodać, nic ująć.
Przepiękne liliowce. Ja dopiero niedawno zaczęłam przygodę z ogrodem. Mam straszną ochotę na kolekcję liliowców, lecz wydaje mi się, że są dosyć kapryśne w uprawie. Czy mogła byś udzielić mi kilka wskazówek co do ich uprawy.
Miikaka, też się bałam plagi komarów, ale ku mojemu wielkiemu zdziwieniu jest ich jakby mniej niż dawniej. W stawie są ryby i tylko czekają na świeże jedzonko, a larwy komarów - pychota!A nie masz w lecie "większej" ilości komarów
Poza tym jest dużo żab i jaskółek, może one też się przyżywiają?
Ariel, Karolcia, dzięki za miłe słowa, cieszę się , że wpadlicie i ,ze się Wam podobało.
Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
Mój ogród - Alka
- alka
- 200p

Jest, już przyszła, tylko ją zima jeszcze trochę dusi śniegiem i niefotogeniczna póki co. Myślę, że dzisiaj słoneczko poradzi sobie ze śniegiem i wiosenka weżmie duży oddech.Karolcia pisze:Alu,witam cię po tak długiej przerwie![]()
![]()
![]()
Czekam teraz na twoją wiosnę![]()
![]()
Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
Mój ogród - Alka
Powojnik Florida sieboldii
W ogrodzie Ani Banaszek pochwaliłaś się, że posiadasz powojnika Florida Sieboldii (Bicolor) czy mogłabym zakupić od Ciebie sadzonkę, albo może zechciałabyś się wymienić na inny.
pozdrawiam
Izabell
pozdrawiam
Izabell
- alka
- 200p

Re: Mój ogród - Alka
Wprawdzie późno, ale odpowiadam. Powojnik Florida Sieboldii przeżył ostatnią zimę! Nie był okryty i wiosną nie mogłam go znaleźć , a w ubiegłym tygodniu zauważyłam kwiaty. Ma tylko jeden nędzny pęd, ale dycha
. Niestety, nie bardzo wiem jak tego jednego badylka rozmnożyć.
Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
Mój ogród - Alka
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
jest czym
jaki on piękny, bardzo ciekawe kolorki 
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- alka
- 200p

Kilka sierpniowych widoczków:
niezastąpione języczki
i niezawodna H. drzewkowata
busz nad stawem
ostatnie floksy

Wisteria przypomniała sobie, że nie kwitła wiosną i teraz nadrabia
kwiaty tej hosty pachną z daleka
H. dębolistna w tym roku nie zakwitła

niezastąpione języczki
i niezawodna H. drzewkowata
busz nad stawem
ostatnie floksy

Wisteria przypomniała sobie, że nie kwitła wiosną i teraz nadrabia
kwiaty tej hosty pachną z daleka
H. dębolistna w tym roku nie zakwitła

Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
Mój ogród - Alka
- imer
- 1000p

- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witaj Alu,
Zaglądam z rewizytą, jestem pod wielkim wrażeniem Twojego nakładu i uporu (w pozytywnym słowa tego znaczeniu). Piękny ogród stworzyłaś w ciągu tych paru lat, mimo wszelkich przciwności. Podziwiam i będę zaglądał
Serdeczności
Zaglądam z rewizytą, jestem pod wielkim wrażeniem Twojego nakładu i uporu (w pozytywnym słowa tego znaczeniu). Piękny ogród stworzyłaś w ciągu tych paru lat, mimo wszelkich przciwności. Podziwiam i będę zaglądał
Serdeczności
-
Grazia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Ala , gdzie Ty się podziewasz?Pokaz Twoje piękności kwitnące w ogrodzie.
- alka
- 200p

Hmmmm, jak by to powiedzieć...w tej chwili, najdorodniejsze w moim ogrodzie są chwasty. Po trzech tygodniach deszczu, po trzech tygodniach bezhołowia, doszły do władzy i niestety nie mogę już nad nimi zapanować!!! Co ma siłę przebicia, to kwitnie, co nie ma - musi walczyć o przeżycie na własną rękę, ja nic już pomóc nie mogę, chociaż się staram.ksiegowa pisze:Ala , gdzie Ty się podziewasz?Pokaz Twoje piękności kwitnące w ogrodzie.
Nic też nie pokażę, bo byłoby mi wstyd, obnosić się z takim zielskiem, ale zapraszam na żywo, zawsze można wtedy odgarnąć i coś dostrzec
Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
Mój ogród - Alka