Ja zagladam często, lubię obejrzeć co tam się zmieniło. Nie zawsze komentuję.Tulipan998 pisze:Ciężko powiedzieć.. , chyba jednakowy armagedon
.
Zapraszam wszystkich tez do ogródka , mało kto tam zagląda...:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=112
Storczyki TULIPANA998
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Beatrice -
.
Oj zaniedbuję mój wątek storczykowy.. , ale natłok prac w ogrodzie.. , wczoraj z tata robiłem wylewkę w altance...
.
Z 3 phalaenopsisami nie jest dobrze..
. Czyż bym na dobre tracił rękę do storczyków ?
Miałem kilka na parapecie "paląca sahara" , ale okno dobrze osłoniłem.. i mimo podlewania co 2 dzień , mdlały i liście sie kładyły...
. Wziołem wszystkie z tamtąd...
.
Podejrzewam , też to , ze jak podlewam to woda gromadzi sie w zbyt rozdrobnionym podłożu , które kupuję w kwiaciarni i połowa moich storczyków w nim siedzi...
. Ale nie mam skąd wziaść innego.. , moze jak pojadę do LM to poszukam innego i poprzesadzam.. , to na pewno przez to 3 sztuki maja sie źle..
. Od wczoraj przyniosłem do siebnie na parapet biurko i szafę 17 szt... i cambrię z 2 miesięcznych wczasów na polu , którą zawiesiłem w oknie i zawiesiłem tez jeszcze 2 vandy.. Zraszam opryskiwaczem ciśnieniowym z odżywką dla storczyków , pół dnia chodzi w pokoju wentylator dla obiegu powietrza.. , więc chyba bedzie im lepiej...
. Ale wiecej juz mi sie nie zmieści... Jutro bedziecie mi doradzać jak wstawie fotki co zrobic z tymi 3 sztykami.. , w tym ten maluch , który wypóścił pęd ze stożka wzrostu...
.
Wracajac do cambrii , o której wcześniej zapomniałem licząc storczyki , ona jest moim 31
. A ostatnio na ryneczku jednak nie było storczyków , bo sie pogoda popsuła , wiec nic nie kupiłem..
, a miałem kupic.. , kupiłem za to 71 cebulek tulipanów...
.
Prawie wszystkim storczykom uschły stare pęduy i je uciołem i nic się nie dzieje...
. No ale u mnie bardziej w zimie szaleją
.
Pozdrawiam

Oj zaniedbuję mój wątek storczykowy.. , ale natłok prac w ogrodzie.. , wczoraj z tata robiłem wylewkę w altance...

Z 3 phalaenopsisami nie jest dobrze..

Miałem kilka na parapecie "paląca sahara" , ale okno dobrze osłoniłem.. i mimo podlewania co 2 dzień , mdlały i liście sie kładyły...

Podejrzewam , też to , ze jak podlewam to woda gromadzi sie w zbyt rozdrobnionym podłożu , które kupuję w kwiaciarni i połowa moich storczyków w nim siedzi...

Wracajac do cambrii , o której wcześniej zapomniałem licząc storczyki , ona jest moim 31

Prawie wszystkim storczykom uschły stare pęduy i je uciołem i nic się nie dzieje...

Pozdrawiam

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- DAK
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pospacerowałam po pielęgnowanym przez ciebie ogrodzie i też stwierdzam, że ze wszystkich wątków aż bije uczucie. Gratulacje za pasję i dar obcowania z naturą.
A psiaki nie wszystkie są takie psotne w ogrodzie. Miałam pudliczkę, gdy miałam 4-arową działkę. Nic takiego tam na niej nie było wystawowego - rzędy marchewek, truskawek, poziomek, ale jak to na działce - grządki i ścieżki między nimi. Pudliczka nigdy nie weszła na żadną grządkę, chodziła jak my po ścieżkach i nawet załatwiać potrzeb na działce nie potrafiła, działkę traktowała jak dom. Śmiesznie to wyglądało, bo gdy po dłuższym czasie otwierałam furtkę, to wybiegała i w pośpiechu na ścieżce wystawiała dupinę by ulżyć mocno nabrzmiałemu pęcherzowi.
Po niej była spanielka i lepiej nie pytajcie jak się zachowywała. Ale wtedy już nie miałam działki - na szczęście.
A psiaki nie wszystkie są takie psotne w ogrodzie. Miałam pudliczkę, gdy miałam 4-arową działkę. Nic takiego tam na niej nie było wystawowego - rzędy marchewek, truskawek, poziomek, ale jak to na działce - grządki i ścieżki między nimi. Pudliczka nigdy nie weszła na żadną grządkę, chodziła jak my po ścieżkach i nawet załatwiać potrzeb na działce nie potrafiła, działkę traktowała jak dom. Śmiesznie to wyglądało, bo gdy po dłuższym czasie otwierałam furtkę, to wybiegała i w pośpiechu na ścieżce wystawiała dupinę by ulżyć mocno nabrzmiałemu pęcherzowi.
Po niej była spanielka i lepiej nie pytajcie jak się zachowywała. Ale wtedy już nie miałam działki - na szczęście.

- Tulipan998
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Oj...
. Znowu zapomniałem...
, cały dzień pracowałem nad nowym skalniakiem
, za płotem bo miejsca nie ma...
. Przytaszczyłem kopę kamieni...
. Foteczki też cykałem , ale o storczykach znowu zapomniałem.. , jutro już w końcu zrobię..
. Nie wiem co sie z nimi dzieje...
. Tego miniaturka co kupiłem za 3 zł.. , był w spagnum , które bylo stare ,i zaczeło pleśnieć...
, wyjołem , i przesadziłem do podłoża i listki sie marszczyc zaczynają...
.
Mini mark , ma 5 kwiatów i jeszcze jeden pączek , jest cudny , pięknie pahnie
, cambria wypuściła 2 pseudobulwy.. , a o pędzie od lipca tamtego roku nie ma mowy...
. Vandy szaleja z korzeniami
. Biały phal. z różową fioletową warżką ( słabeuszek.. ) zakwitł..
Jutro ryneczek....
.
Jeśli chodzi o psy to nie chce mieć żadnego , a poza tym mam uczulenie na sierść...
Pozdrawiam

Mini mark , ma 5 kwiatów i jeszcze jeden pączek , jest cudny , pięknie pahnie

Jutro ryneczek....

Jeśli chodzi o psy to nie chce mieć żadnego , a poza tym mam uczulenie na sierść...
Pozdrawiam

- Tulipan998
- Kontakt:
Dziewczyny kochane , witajcie
.
Wybaczcie te moje zdjęciowe "obiecanki cacanki "
. Naprawdę miałem kupę roboty na działce i niespodziewanych gości
.
Jutro jak nie wstawię fotek to możecie mnie zatłuc...
.
Z ryneczku nie przytargałem nic ze storczyków bo były tylko białe...
.
Teraz musze nadrobić zaległości w storczykowym..
Pozdrawiam serdecznie
.

Wybaczcie te moje zdjęciowe "obiecanki cacanki "

Jutro jak nie wstawię fotek to możecie mnie zatłuc...

Z ryneczku nie przytargałem nic ze storczyków bo były tylko białe...

Teraz musze nadrobić zaległości w storczykowym..

Pozdrawiam serdecznie

- Tulipan998
- Kontakt:
Musze sie pochwalic.. , wstałem o 12:10
To ja lecę szybko robić foty
.
Agatko - Tu nie o ogród chodzi , chociaż tez i nim się zajmowałem
. Tu chodzi o działkę z budową..
.
Danusiu - A figa z makiem !!!! Nie lubią mnie już !
Ani myślą o puszczaniu pędów.. , tylko 1... , a reszta to prędzej o usychaniu...
. Ty powiedz mi czy przyjechac możesz na spotkanie w sobote do storczykarni ? :P Będzie fajnie :P . Pytałem Mariusza , zastanawia sie
. Ja będe na pewno
, zostawiam na siebie obowiązek fotorelacji
.
Joluś - Ja też za Wami bardzo tęsknilem
. Nie mam sie czym chwalic , ale zaraz lecę robić
.

Agatko - Tu nie o ogród chodzi , chociaż tez i nim się zajmowałem

Danusiu - A figa z makiem !!!! Nie lubią mnie już !

Joluś - Ja też za Wami bardzo tęsknilem

- Danutka55
- 1000p
- Od: 5 lut 2009, o 17:36
Arturze bardzo mi przykro,ale nie będę mogła być na spotkaniu w łańcuckiej storczykarni.Aż wstyd się przyznać,bo mam bardzo blisko.W naszej leżajskiej bazylice jest bardzo duży odpust i ja w tym dniu mam zawsze cały dom gości.Jakoś nie mam śmiałości,by wszystkim odmówić.
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
- Tulipan998
- Kontakt:
Nie wiem co to sie działo ... , przeszła jakaś straszna burza i weyłączyłem kompa i neta
. Poźniej jeszcze przez godzinę nie było internetu....
. Alke teraz udało mi sie wejsć , jeszcze strasznie leje.. Fotki zrobiłem , zaraz podłączam aparat...
Danusiu - wielka szkoda
, trudno
. Też tak w świeto zrobili
.

Danusiu - wielka szkoda