Storczyki TULIPANA998

Zablokowany
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tulipan998 pisze::shock: Ciężko powiedzieć.. , chyba jednakowy armagedon :lol: .
Zapraszam wszystkich tez do ogródka , mało kto tam zagląda... :lol: :
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=112
Ja zagladam często, lubię obejrzeć co tam się zmieniło. Nie zawsze komentuję.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Beatrice - ;:168 .

Oj zaniedbuję mój wątek storczykowy.. , ale natłok prac w ogrodzie.. , wczoraj z tata robiłem wylewkę w altance... :roll: :wink: .

Z 3 phalaenopsisami nie jest dobrze.. :cry: . Czyż bym na dobre tracił rękę do storczyków ?
Miałem kilka na parapecie "paląca sahara" , ale okno dobrze osłoniłem.. i mimo podlewania co 2 dzień , mdlały i liście sie kładyły... :cry: . Wziołem wszystkie z tamtąd... :roll: .

Podejrzewam , też to , ze jak podlewam to woda gromadzi sie w zbyt rozdrobnionym podłożu , które kupuję w kwiaciarni i połowa moich storczyków w nim siedzi... :( . Ale nie mam skąd wziaść innego.. , moze jak pojadę do LM to poszukam innego i poprzesadzam.. , to na pewno przez to 3 sztuki maja sie źle.. :( . Od wczoraj przyniosłem do siebnie na parapet biurko i szafę 17 szt... i cambrię z 2 miesięcznych wczasów na polu , którą zawiesiłem w oknie i zawiesiłem tez jeszcze 2 vandy.. Zraszam opryskiwaczem ciśnieniowym z odżywką dla storczyków , pół dnia chodzi w pokoju wentylator dla obiegu powietrza.. , więc chyba bedzie im lepiej... :roll: . Ale wiecej juz mi sie nie zmieści... Jutro bedziecie mi doradzać jak wstawie fotki co zrobic z tymi 3 sztykami.. , w tym ten maluch , który wypóścił pęd ze stożka wzrostu... :roll: .

Wracajac do cambrii , o której wcześniej zapomniałem licząc storczyki , ona jest moim 31 :wink: . A ostatnio na ryneczku jednak nie było storczyków , bo sie pogoda popsuła , wiec nic nie kupiłem.. :roll: , a miałem kupic.. , kupiłem za to 71 cebulek tulipanów... :lol: .

Prawie wszystkim storczykom uschły stare pęduy i je uciołem i nic się nie dzieje... :roll: . No ale u mnie bardziej w zimie szaleją :wink: .

Pozdrawiam :)
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
DAK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pospacerowałam po pielęgnowanym przez ciebie ogrodzie i też stwierdzam, że ze wszystkich wątków aż bije uczucie. Gratulacje za pasję i dar obcowania z naturą.
A psiaki nie wszystkie są takie psotne w ogrodzie. Miałam pudliczkę, gdy miałam 4-arową działkę. Nic takiego tam na niej nie było wystawowego - rzędy marchewek, truskawek, poziomek, ale jak to na działce - grządki i ścieżki między nimi. Pudliczka nigdy nie weszła na żadną grządkę, chodziła jak my po ścieżkach i nawet załatwiać potrzeb na działce nie potrafiła, działkę traktowała jak dom. Śmiesznie to wyglądało, bo gdy po dłuższym czasie otwierałam furtkę, to wybiegała i w pośpiechu na ścieżce wystawiała dupinę by ulżyć mocno nabrzmiałemu pęcherzowi.
Po niej była spanielka i lepiej nie pytajcie jak się zachowywała. Ale wtedy już nie miałam działki - na szczęście. :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Hihi...DAK...nie Uwierzysz, też miałam rudą spanielkę i dokladnie tak samo się zachowywała jak Twoja pudlica. Teraz mam młodziutką cavalierkę i już ją uczę chodzenia po scieżkach, co czasami dla niej jest niezrozumiałe...zwłaszcza, gdy dostaje "głupawki" biegania, to wszystko zadeptane jest...
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lis 2007, o 13:52

Post »

Justus to pokaz nam to twoje maleństwo. Miałam takiego pieska w dzieciństwie, kocham tą rasę przeogromnie i kiedyś taką psiunie sobie sprawię :D. Ma się rozumieć, że do pilnowania moich stroczyków :wink:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Oj... ;:123 ;:123 ;:123 . Znowu zapomniałem... ;:123 ;:123 ;:123 , cały dzień pracowałem nad nowym skalniakiem :lol: , za płotem bo miejsca nie ma... ;:191 ;:198 . Przytaszczyłem kopę kamieni... :lol: . Foteczki też cykałem , ale o storczykach znowu zapomniałem.. , jutro już w końcu zrobię.. :oops: . Nie wiem co sie z nimi dzieje... :cry: . Tego miniaturka co kupiłem za 3 zł.. , był w spagnum , które bylo stare ,i zaczeło pleśnieć... :shock: , wyjołem , i przesadziłem do podłoża i listki sie marszczyc zaczynają... :cry: .
Mini mark , ma 5 kwiatów i jeszcze jeden pączek , jest cudny , pięknie pahnie :) , cambria wypuściła 2 pseudobulwy.. , a o pędzie od lipca tamtego roku nie ma mowy... :evil: . Vandy szaleja z korzeniami :lol: . Biały phal. z różową fioletową warżką ( słabeuszek.. ) zakwitł..

Jutro ryneczek.... :shock: ;:123 ;:183 :roll: .

Jeśli chodzi o psy to nie chce mieć żadnego , a poza tym mam uczulenie na sierść...

Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miniaturka włóż z powrotem do spaghnum,powinien dojść do siebie :lol:
Dlaczego Twój MM pachnie a mój nie? Zamienisz się ze mną? hehehehe ;:112
I proszę się nie zajmować Panie Arturze samym ogrodem bo ja czekam na storczykowe zdjęcia ;:113
No ciekawe co z tego ryneczku żeś przytachał ;:88
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

.... no właśnie ja też jestem ciekawa co tam z rynku przytargałeś. Swoją drogą, że u mnie nie ma takie ryneczku :wink:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziewczyny kochane , witajcie :D .
Wybaczcie te moje zdjęciowe "obiecanki cacanki " :oops: :oops: :oops: . Naprawdę miałem kupę roboty na działce i niespodziewanych gości :roll: .
Jutro jak nie wstawię fotek to możecie mnie zatłuc... ;:123 ;:124 ;:125 .
Z ryneczku nie przytargałem nic ze storczyków bo były tylko białe... :shock: .

Teraz musze nadrobić zaległości w storczykowym.. :oops:

Pozdrawiam serdecznie :D .
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No witaj Tulipan ;:79
A żebyś wiedział że jak nie dasz jutro fotek to zatłukę jak psa ;:124 ;:124 ;:124 ;:124 ;:124 hehe..
Ale Ci wybaczam za ten ogród ;:113
Szkoda że były same białe,może następnym razem trafisz na inne :lol:
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36

Post »

Arturze dawno nie pokazywałeś swoich storczyków i czas najwyższy byś nam je pokazał.Wierzę,że wszystkie pokazały na co je stać,bo przecież sprzyja im pora roku.Mam nadzieję,że dotrzymasz obietnicy i dzisiaj nam je pokażesz.
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34

Post »

No nareszcie Artur sie odezwales bo juz za toba tesknilismy. Czekamy na obiecane fotki bo jak nie to ;:134
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Musze sie pochwalic.. , wstałem o 12:10 :shock: ;:123
:shock: :shock: :shock: To ja lecę szybko robić foty :shock: .

Agatko - Tu nie o ogród chodzi , chociaż tez i nim się zajmowałem :wink: . Tu chodzi o działkę z budową.. :roll: .

Danusiu - A figa z makiem !!!! Nie lubią mnie już ! :cry: Ani myślą o puszczaniu pędów.. , tylko 1... , a reszta to prędzej o usychaniu... :( . Ty powiedz mi czy przyjechac możesz na spotkanie w sobote do storczykarni ? :P Będzie fajnie :P . Pytałem Mariusza , zastanawia sie :wink: . Ja będe na pewno :D , zostawiam na siebie obowiązek fotorelacji :D .

Joluś - Ja też za Wami bardzo tęsknilem ;:168 ;:97 . Nie mam sie czym chwalic , ale zaraz lecę robić :lol: .
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36

Post »

Arturze bardzo mi przykro,ale nie będę mogła być na spotkaniu w łańcuckiej storczykarni.Aż wstyd się przyznać,bo mam bardzo blisko.W naszej leżajskiej bazylice jest bardzo duży odpust i ja w tym dniu mam zawsze cały dom gości.Jakoś nie mam śmiałości,by wszystkim odmówić.
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nie wiem co to sie działo ... , przeszła jakaś straszna burza i weyłączyłem kompa i neta :roll: . Poźniej jeszcze przez godzinę nie było internetu.... :? . Alke teraz udało mi sie wejsć , jeszcze strasznie leje.. Fotki zrobiłem , zaraz podłączam aparat...

Danusiu - wielka szkoda :( :( :( , trudno :wink: . Też tak w świeto zrobili :evil: .
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”