Działka na Kaszubach 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Działka na Kaszubach 2011

Post »

Dziękuję za nazwy ;:196 , Maryśka ;:167
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Marysiu wiciokrzew Tellmanna pod taką nazwą kupiłam.
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu mam dla Ciebie białą pysznogłówkę.
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu, śliczne te Twoje różyczki.
Ale widzę, że masz podobny "problem" jak ja, mianowicie dekielek od obiektywu trzymany w ręce. Nikon zrobił go troszkę głupio.
Jednak na allegro widziałem dekielki (10-15zł), które maja tasiemkę, która można przywiązać wokół obiektywu, albo do któregoś uchwytu w body. Podobnie można zrobić z oryginalnym dekielkiem - malutki otworek i tasiemka. I wtedy dekielka nie trzeba trzymać w dłoni, albo szukać, gdzie go się położyło :D

(Pamiętaj tylko o odpowiedniej średnicy odpowiedniej do obiektywu)

Obrazek
Zdjęcie z allegro, bez danych sprzedawcy

Serdeczności..
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Remi - dekiel na smyczy - dla mnie bomba ;:138 Muszę koniecznie sobie zamówić, jak tylko zjadę na stałe do domu, bo tutaj to ja nawet tak naprawdę adresu nie mam..." Domek bez adresu " o qrczę była taka piosenka :wink:
Grażynko - będę Twoim dłużnikiem do końca życia, wszystkie najładniejsze kwiatki będą od Ciebie ;:167
Aniu - chyba Ci się Maryśka spodobała :lol:
Olu - ja też uważam, że lepiej odpuścić, niż tracić nerwy i pieniążki
Lusiu -n to tak samo jak ja. Obcięłam suche gałązki i przerobiłam cyprysik na ... starą, łysą miotłę :( Ale on jest taki duży i też mi szkoda go wywalić...)

Ostatnie dni upływają mi na pielęgnacji takich oto kwiatuszków. Ponieważ to rzadkie okazy na mojej działce - to jestem naprawdę baaardzo szczęśliwa, choć jednocześnie umęczona ich aktywnością :D

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Kwiatuszki bardzo urodziwe, szczególnie te z ostatnich fotek. A Bubek znosi dzielnie pieszczoty. Z mojej dwójki Szarodziej chętnie bawi się z dziećmi, a Pralinka zmyka gdzieś pod łóżko. Zupełnie inne mają charaktery :)
Pomysłowy ten kompostownik, pochwalę się, że i ja dorobiłam się tego ustrojstwa, właśnie m. składa Zakupiony w jakimś markecie, przeceniony, a wygląda na już pomalowany. Coś czytałam, że na dno trzeba dać gałęzie, fajnie, jakby się część udało zagospodarować w ten sposób. Ale muszę więcej poczytać na ten temat, żeby jakiegoś głupstwa nie popełnić... ;:173
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Cudowne kwiatuszki, tak w wieku zbliżonym do mojej. Ostatnie zdjęcie przesłodkie!
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Widać, że dziewczynkom bardzo dobrze na działce :D. Nic dziwnego, mają przecież atrakcje, piaskownica, huśtawki, koty... Takie wakacje u babci wspomina się przez całe życie :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ależ One urosły, ;:138 niedługo będziesz zadzierala głowę do góry,witam zza miedzy,przyjechałam nawet wcześnie bo o 15 30 byłam w Kościerzynie.Do zobaczenia wieczorem.
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fajne zdjęcia dzieciaków,wulkany energi,ostatnie jest słodkie! ;:138
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Marysiu zainteresował mnie Twój kopiec kompostowy. Muszę o nim coś poczytać. w przyszłym roku założę sobie warzywnik, teraz muszę na niego znaleźć dobre miejsce.
Twoje kwiatuszki urocze, nie tak dawno mój dzielił ze mną ogródkową pasję ale już z niej wyrósł. Może kiedyś do niej wróci.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agato - u mnie najbardziej lubi kontakty z dziećmi Fidel i on też jest przez bliźniaczki najbardziej lubiany :lol:
Mój kompostownik został wykonany z resztek desek i kantówek które zostały po budowie. Podwójna korzyść, bo mniej śmieci na działce i kompost w bardziej cywilizowanym "pomieszczeniu" Dzisiaj biorę się za malowanie, tylko ogórasy zakiszę...
Remiku - moje dziewczynki mają pięć lat, a w jakim wieku jest Twoja Marysia? (Dobrze zapamiętałam, że to moja imienniczka?)
Kaniu - one zawsze się bardzo cieszą jak jadą do babci na działkę. Mają tutaj dużo więcej swobody niż u drugiej babci na Morenie
Grażynko - fakt, urosły, ale nie tak jak Wasz Bronuś :lol:
Ewo-Drewutnio - dzięki za miłe słowa pod adresem dziewczynek ;:196 Twoje pociechy też bardzo fajne :lol:
Lusiu - kopiec jest wykonany według przepisu Stokrotki77. Jak dobrze pamiętam to jest opisany w jej wątku "Urocztysko Jakielówka" na 19 stronie. Sprawdzę to dokładnie i najwyżej podeślę Ci linka. Wiesz u mnie jest tak słaba ziemia, że nigdy nie miałam nawet oczoty posiać jakiekolwiek warzywa, wiedząc z góry że nic z tego nie będzie. A taki kopiec - to zupełnie inna bajka! A reszek roślinnych po prostu nigdy na działce nie brakuje.
Dziewczynki na razie były zainteresowane głównie podlewaniem...może z czasem bardziej zagłębią się w tematykę ogrodniczą :wink:
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Witaj Marysiu :)
U ciebie same ciekawostki :) ja też jestem zainteresowana tym kopcem ... zaraz poszukam go w polecanym wątku :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Dobrze zapamiętałaś :) Marysia pod koniec października skończy 7. Właśnie odebrała pierwsze świadectwo szkolne i to z wyróżnieniem (poszła jako 6. latka), a do tego jestem dumny, bo zdała egzaminy i dostała się do szkoły muzycznej :D
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bernadetko - u mnie już rosną warzywka. Jutro zrobię i wstawię zdjęcia - bo fasolę to już naprawdę widać :lol:
Remiku - oj naprawdę możesz być dumny z córeczki!

.....ogrodniczki....

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”