Agato - u mnie najbardziej lubi kontakty z dziećmi Fidel i on też jest przez bliźniaczki najbardziej lubiany 

Mój kompostownik został wykonany z resztek desek i kantówek które zostały po budowie. Podwójna korzyść, bo mniej śmieci na działce i kompost w bardziej cywilizowanym "pomieszczeniu" Dzisiaj biorę się za malowanie, tylko ogórasy zakiszę...
Remiku - moje dziewczynki mają pięć lat, a w jakim wieku jest Twoja Marysia? (Dobrze zapamiętałam, że to moja imienniczka?)
Kaniu - one zawsze się bardzo cieszą jak jadą do babci na działkę. Mają tutaj dużo więcej swobody niż u drugiej babci 
na Morenie
Grażynko - fakt, urosły, ale nie tak jak Wasz Bronuś 
 Ewo-Drewutnio

Ewo-Drewutnio - dzięki za miłe słowa pod adresem dziewczynek 

Twoje pociechy też bardzo fajne 
 Lusiu

Lusiu - kopiec jest wykonany według przepisu Stokrotki77. Jak dobrze pamiętam to jest opisany w jej wątku "Urocztysko Jakielówka" na 19 stronie. Sprawdzę to dokładnie i najwyżej podeślę Ci linka. Wiesz u mnie jest tak słaba ziemia, że nigdy nie miałam nawet oczoty posiać jakiekolwiek warzywa, wiedząc z góry że nic z tego nie będzie. A taki kopiec - to zupełnie inna bajka! A reszek roślinnych po prostu nigdy na działce nie brakuje.
Dziewczynki na razie były zainteresowane głównie podlewaniem...może z czasem bardziej zagłębią się w tematykę ogrodniczą