Sundaville,-,Dipladenia - choroby i szkodniki
- reniazt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzięki Tereniu za informację.
A pozwolę sobie jeszcze zapytać czym może być spowodowane żólknięcie liści u mojej sundaville?
Kupiłam ja chyba z dwa tygodnie temu i przesadziłam do większej doniczki - ziemia uniwersalna z domieszka piasku płukanego. Stała sobie juz na dworze, a na zimniejsze noce zabierałam do domu.
Ale coś jej nie spasowało.
A pozwolę sobie jeszcze zapytać czym może być spowodowane żólknięcie liści u mojej sundaville?
Kupiłam ja chyba z dwa tygodnie temu i przesadziłam do większej doniczki - ziemia uniwersalna z domieszka piasku płukanego. Stała sobie juz na dworze, a na zimniejsze noce zabierałam do domu.
Ale coś jej nie spasowało.
- Teresa600
- Od: 10 mar 2008, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Renizat....." Podłoże dla dipladenii powinno być żyzne, próchnicze (np. mieszanka torfu z ziemią i piaskiem). Przy przesadzaniu należy pamiętać o dobrym drenażu." Poczekaj jeszcze trochę może to efekt po przesadzeniu i troszkę choruje.Nie wystawiaj jej jeszcze na ostre słońce zbyt długo.Zraszaj wcześnie rano kiedy jeszcze słońce nie operuje ostro lub wieczorem.Dużo informacji a temat pani S przeczytasz na stronach ktorych linki podałam na poprzedniej stronie.Koniecznie musiałaś ja przesadzać? Może przesadziłaś do za dużej doniczki.
Anka...dziękuje.....oby do końca sezonu pozostała taka piękna bo mam zamiar znów zrobić szczepki.
Anka...dziękuje.....oby do końca sezonu pozostała taka piękna bo mam zamiar znów zrobić szczepki.

a ja się boje o swoje -:( dzisiaj temperatura na moim balkonie spadła do 8 stopni Celcjusza. na razie okrywam je kocem.. czy myslicie ze powinnam je schowac do domu?? na razie nie mają jeszcze swojej kratki więc nie byłoby z tym problemu. tak juz tesknie do tych słonecznych dni które niedawno były
a to moje s

a to moje s

- ElzbietaaG
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- ElzbietaaG
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- ElzbietaaG