Moje storczyki - galeria Eweliny
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa
- Jeanne
- 1000p 
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Ależ piękne maleństwa  chyba moje kolejne chciejstwo
  chyba moje kolejne chciejstwo  dobrze ze one takie maciupkie, to, jak zauważyła Ania, zajmują mało miejsca
  dobrze ze one takie maciupkie, to, jak zauważyła Ania, zajmują mało miejsca 

chyba moje kolejne chciejstwo
  chyba moje kolejne chciejstwo  dobrze ze one takie maciupkie, to, jak zauważyła Ania, zajmują mało miejsca
  dobrze ze one takie maciupkie, to, jak zauważyła Ania, zajmują mało miejsca 
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki

Moje storczyki
- Storczykowa
nie zawsze małe jest piękne. ja jestem mała i jestem bardzo nieszczęśliwa z tego powodu. a storczyki-miniaturki są słodkie.EWA K pisze:Storczykowa kwitnienia są różnej długości, dotyczy to też miniaturek
jak chcesz porównać wielkości kwiatów - to najprościej je zmierzyć. Na zdjęciach często nie da się tego uchwycić - skróty perpektywiczne, brak odniesienia, itp.
... a poza tym MAŁE JEST PIĘKNE 8)
- Ewelina
- Przyjaciel Forum 
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ogólnie dostępny nawóz do Orchidei, w zalecanych, niewielkich dawkach.renata75 pisze: Moje storczyki przy Twoich wyglądają marnie,czym karmisz te swoje???
Jeśli będą dłuuugo kwitły , tym bardziej będą mi się podobałyEWA K pisze: Ewelinko ja mam bardzo podobne mini - falenopsisy. przytgotuj się na dłuuugie kwitnienie ! jeden z moich - kwitnie ponad 3 miesiące, drugi przedłużył kwitnienie i wypuścił boczną łodygę kwiatową.
Powiedz mi, czy przy doniczkach była karteczka z nazwą? ( podajesz nazwę ,,Paars in Sophie").
 Tak , na etykietach była taka właśnie nazwa.
 Tak , na etykietach była taka właśnie nazwa.:P To nie nazwa storczyka  

Określam jako nazwę linii - to floryści lasują pewną modę --->TRENDY ,tak skrótowo mówiąc
i nazywaja wszystko zupełnie dowolnie.
Jest przyjęte w branży , błędu nie popełniają jeżeli to wynika z oferty i stosują cudzysłów.
W tym przypadku podam link do strony o ........naszym temacie
http://www.ripplants.nl/Trends.htm
Jest tam nasza linia w trendy :P
Powiem ,ze lubię te dowolne nazwy typu "niebiańskie wrota" "iskrząca gwiazdka"
Szkoda, ze tylko używane są w pojęciu handlowo-marketingowym.
Innym kodem są oznaczane storczyki i nie ma dowolności.
Nasze nazwy :P "ciapek" :P "mućka" "feluś" faluś" nawet sie nie umywają do
piękna tych nazw w *trendach*.
Troszkę może* przerysowane* ale cóż,
należna fantazja , pozostaje w dobrej relacji do fantazji storczyka
Tak uważam, sama też czasami fantazji daje się ponieść .
 . 
Myślę, ze wytłumaczyłam określenie "Paars in Sophie"
pozdrawiam JOVANKA
 JOVANKA

Określam jako nazwę linii - to floryści lasują pewną modę --->TRENDY ,tak skrótowo mówiąc
i nazywaja wszystko zupełnie dowolnie.
Jest przyjęte w branży , błędu nie popełniają jeżeli to wynika z oferty i stosują cudzysłów.
W tym przypadku podam link do strony o ........naszym temacie
http://www.ripplants.nl/Trends.htm
Jest tam nasza linia w trendy :P
Powiem ,ze lubię te dowolne nazwy typu "niebiańskie wrota" "iskrząca gwiazdka"
Szkoda, ze tylko używane są w pojęciu handlowo-marketingowym.
Innym kodem są oznaczane storczyki i nie ma dowolności.
Nasze nazwy :P "ciapek" :P "mućka" "feluś" faluś" nawet sie nie umywają do
piękna tych nazw w *trendach*.
Troszkę może* przerysowane* ale cóż,
należna fantazja , pozostaje w dobrej relacji do fantazji storczyka
Tak uważam, sama też czasami fantazji daje się ponieść
 .
 . Myślę, ze wytłumaczyłam określenie "Paars in Sophie"
pozdrawiam
 JOVANKA
 JOVANKAEwelino - już kiedyś pisałam ,ze nazewnictwo to wielki temat-rzeka.
Nie nadążamy za zmianami formalnymi .Osobiście trudno przyswajam taką materię :P
Również dla mnie to obce nazewnictwo/ z łaciny/ brak odpowiedników polskich, łatwych i przyjemnych.
Ta inna strona:
Handlowcy i floryści ida inną drogą.
Odmienny nurt w nazwach, to wspaniałą celebracja.
Ostatnio--> nadanie w nazwy tulipana holenderskiego"Maria Kaczyńska" przez Holendrów.
Honorowanie wielu osób ze świata wcale nie jest rzadkością.
Celuje w tym Singapur- Ogród Botaniczny z wielką estymą pokazuje okazy storczyków
poświęcone danej osobie .Przyjęte są jako wyróżnik w oficjalnych nazwach.Często honorowani są ludzie *polityki* Wiem,ze jest m.innymi uhonorowany Papież JPII jest b.prez.A.Kwaśniewski
W USA - rówież celebracja ma swoje stałe miejsce ,zazwyczaj są uhonorowane wybitne osoby-
/b.premier UK, żony prezydentów itp..../Może kiedyś dam artykuł swój w tym temacie.
Ciekawostki przednia ,ze hejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj.
  ,ze hejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj.
Tak więc nie przejmuj sie tym, ze nie wiesz jaki on jest naprawdę - dla siebie aby wyróżniać w kolekcji możesz przyjąć własną i żywać do woli w zaciszu domowym. :P .
Myślę ,że musimy się przyzwyczaić .Gdy chcemy się posługiwać nazwą/oficjalne wypowiedzi na stronach/ , to muszą być one ,wyłącznie oznaczone. Fiszki producenta są metryką ./nie handlowe/.
To wyklucza wątpliwości.
Inne sa * noid* nn i wiele innych określeń-,bywa.
Ewelino to nie klin - to wielki ;:38 

prawie rebus ikonkowy wyszedł :P :P kto zgadnie 

pozdrawiam J ;:54 VANKA

Nie nadążamy za zmianami formalnymi .Osobiście trudno przyswajam taką materię :P
Również dla mnie to obce nazewnictwo/ z łaciny/ brak odpowiedników polskich, łatwych i przyjemnych.
Ta inna strona:
Handlowcy i floryści ida inną drogą.
Odmienny nurt w nazwach, to wspaniałą celebracja.
Ostatnio--> nadanie w nazwy tulipana holenderskiego"Maria Kaczyńska" przez Holendrów.
Honorowanie wielu osób ze świata wcale nie jest rzadkością.
Celuje w tym Singapur- Ogród Botaniczny z wielką estymą pokazuje okazy storczyków
poświęcone danej osobie .Przyjęte są jako wyróżnik w oficjalnych nazwach.Często honorowani są ludzie *polityki* Wiem,ze jest m.innymi uhonorowany Papież JPII jest b.prez.A.Kwaśniewski
W USA - rówież celebracja ma swoje stałe miejsce ,zazwyczaj są uhonorowane wybitne osoby-
/b.premier UK, żony prezydentów itp..../Może kiedyś dam artykuł swój w tym temacie.
Ciekawostki przednia
 ,ze hejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj.
  ,ze hejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj.Tak więc nie przejmuj sie tym, ze nie wiesz jaki on jest naprawdę - dla siebie aby wyróżniać w kolekcji możesz przyjąć własną i żywać do woli w zaciszu domowym. :P .
Myślę ,że musimy się przyzwyczaić .Gdy chcemy się posługiwać nazwą/oficjalne wypowiedzi na stronach/ , to muszą być one ,wyłącznie oznaczone. Fiszki producenta są metryką ./nie handlowe/.
To wyklucza wątpliwości.
Inne sa * noid* nn i wiele innych określeń-,bywa.
Ewelino to nie klin - to wielki ;:38

prawie rebus ikonkowy wyszedł :P :P kto zgadnie

pozdrawiam J ;:54 VANKA
- EWA K
- Od: 17 sty 2008, o 23:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
otóż to!... ja mam baaardzo podobnego storczyka z fiszką firmową od L.Roellke i mój nazywa się Phalaenopsis Gold Tris, a dodam jeszcze, że na innym stoisku na wystawie storczyków ,,ten sam" storczyk nosił jeszcze inną nazwę niż nasze egzemplarze Ewalinko   

Dodam, że wszystkie trzy /mój, Twój i ten trzeci / są identyczne , jeżeli chodzi o kolor, kształt, wielkość, budowę kwiatów, itp.

Dodam, że wszystkie trzy /mój, Twój i ten trzeci / są identyczne , jeżeli chodzi o kolor, kształt, wielkość, budowę kwiatów, itp.