Moje storczyki - galeria Eweliny
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Ależ piękne maleństwa
chyba moje kolejne chciejstwo
dobrze ze one takie maciupkie, to, jak zauważyła Ania, zajmują mało miejsca 

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
nie zawsze małe jest piękne. ja jestem mała i jestem bardzo nieszczęśliwa z tego powodu. a storczyki-miniaturki są słodkie.EWA K pisze:Storczykowa kwitnienia są różnej długości, dotyczy to też miniaturek![]()
jak chcesz porównać wielkości kwiatów - to najprościej je zmierzyć. Na zdjęciach często nie da się tego uchwycić - skróty perpektywiczne, brak odniesienia, itp.
... a poza tym MAŁE JEST PIĘKNE 8)
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ogólnie dostępny nawóz do Orchidei, w zalecanych, niewielkich dawkach.renata75 pisze: Moje storczyki przy Twoich wyglądają marnie,czym karmisz te swoje???
Jeśli będą dłuuugo kwitły , tym bardziej będą mi się podobałyEWA K pisze: Ewelinko ja mam bardzo podobne mini - falenopsisy. przytgotuj się na dłuuugie kwitnienie ! jeden z moich - kwitnie ponad 3 miesiące, drugi przedłużył kwitnienie i wypuścił boczną łodygę kwiatową.
Powiedz mi, czy przy doniczkach była karteczka z nazwą? ( podajesz nazwę ,,Paars in Sophie").

:P To nie nazwa storczyka
Określam jako nazwę linii - to floryści lasują pewną modę --->TRENDY ,tak skrótowo mówiąc
i nazywaja wszystko zupełnie dowolnie.
Jest przyjęte w branży , błędu nie popełniają jeżeli to wynika z oferty i stosują cudzysłów.
W tym przypadku podam link do strony o ........naszym temacie
http://www.ripplants.nl/Trends.htm
Jest tam nasza linia w trendy :P
Powiem ,ze lubię te dowolne nazwy typu "niebiańskie wrota" "iskrząca gwiazdka"
Szkoda, ze tylko używane są w pojęciu handlowo-marketingowym.
Innym kodem są oznaczane storczyki i nie ma dowolności.
Nasze nazwy :P "ciapek" :P "mućka" "feluś" faluś" nawet sie nie umywają do
piękna tych nazw w *trendach*.
Troszkę może* przerysowane* ale cóż,
należna fantazja , pozostaje w dobrej relacji do fantazji storczyka
Tak uważam, sama też czasami fantazji daje się ponieść
.
Myślę, ze wytłumaczyłam określenie "Paars in Sophie"
pozdrawiam
JOVANKA

Określam jako nazwę linii - to floryści lasują pewną modę --->TRENDY ,tak skrótowo mówiąc
i nazywaja wszystko zupełnie dowolnie.
Jest przyjęte w branży , błędu nie popełniają jeżeli to wynika z oferty i stosują cudzysłów.
W tym przypadku podam link do strony o ........naszym temacie
http://www.ripplants.nl/Trends.htm
Jest tam nasza linia w trendy :P
Powiem ,ze lubię te dowolne nazwy typu "niebiańskie wrota" "iskrząca gwiazdka"
Szkoda, ze tylko używane są w pojęciu handlowo-marketingowym.
Innym kodem są oznaczane storczyki i nie ma dowolności.
Nasze nazwy :P "ciapek" :P "mućka" "feluś" faluś" nawet sie nie umywają do
piękna tych nazw w *trendach*.
Troszkę może* przerysowane* ale cóż,
należna fantazja , pozostaje w dobrej relacji do fantazji storczyka
Tak uważam, sama też czasami fantazji daje się ponieść

Myślę, ze wytłumaczyłam określenie "Paars in Sophie"
pozdrawiam

Ewelino - już kiedyś pisałam ,ze nazewnictwo to wielki temat-rzeka.
Nie nadążamy za zmianami formalnymi .Osobiście trudno przyswajam taką materię :P
Również dla mnie to obce nazewnictwo/ z łaciny/ brak odpowiedników polskich, łatwych i przyjemnych.
Ta inna strona:
Handlowcy i floryści ida inną drogą.
Odmienny nurt w nazwach, to wspaniałą celebracja.
Ostatnio--> nadanie w nazwy tulipana holenderskiego"Maria Kaczyńska" przez Holendrów.
Honorowanie wielu osób ze świata wcale nie jest rzadkością.
Celuje w tym Singapur- Ogród Botaniczny z wielką estymą pokazuje okazy storczyków
poświęcone danej osobie .Przyjęte są jako wyróżnik w oficjalnych nazwach.Często honorowani są ludzie *polityki* Wiem,ze jest m.innymi uhonorowany Papież JPII jest b.prez.A.Kwaśniewski
W USA - rówież celebracja ma swoje stałe miejsce ,zazwyczaj są uhonorowane wybitne osoby-
/b.premier UK, żony prezydentów itp..../Może kiedyś dam artykuł swój w tym temacie.
Ciekawostki przednia
,ze hejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj.
Tak więc nie przejmuj sie tym, ze nie wiesz jaki on jest naprawdę - dla siebie aby wyróżniać w kolekcji możesz przyjąć własną i żywać do woli w zaciszu domowym. :P .
Myślę ,że musimy się przyzwyczaić .Gdy chcemy się posługiwać nazwą/oficjalne wypowiedzi na stronach/ , to muszą być one ,wyłącznie oznaczone. Fiszki producenta są metryką ./nie handlowe/.
To wyklucza wątpliwości.
Inne sa * noid* nn i wiele innych określeń-,bywa.
Ewelino to nie klin - to wielki ;:38
prawie rebus ikonkowy wyszedł :P :P kto zgadnie
pozdrawiam J ;:54 VANKA
Nie nadążamy za zmianami formalnymi .Osobiście trudno przyswajam taką materię :P
Również dla mnie to obce nazewnictwo/ z łaciny/ brak odpowiedników polskich, łatwych i przyjemnych.
Ta inna strona:
Handlowcy i floryści ida inną drogą.
Odmienny nurt w nazwach, to wspaniałą celebracja.
Ostatnio--> nadanie w nazwy tulipana holenderskiego"Maria Kaczyńska" przez Holendrów.
Honorowanie wielu osób ze świata wcale nie jest rzadkością.
Celuje w tym Singapur- Ogród Botaniczny z wielką estymą pokazuje okazy storczyków
poświęcone danej osobie .Przyjęte są jako wyróżnik w oficjalnych nazwach.Często honorowani są ludzie *polityki* Wiem,ze jest m.innymi uhonorowany Papież JPII jest b.prez.A.Kwaśniewski
W USA - rówież celebracja ma swoje stałe miejsce ,zazwyczaj są uhonorowane wybitne osoby-
/b.premier UK, żony prezydentów itp..../Może kiedyś dam artykuł swój w tym temacie.
Ciekawostki przednia

Tak więc nie przejmuj sie tym, ze nie wiesz jaki on jest naprawdę - dla siebie aby wyróżniać w kolekcji możesz przyjąć własną i żywać do woli w zaciszu domowym. :P .
Myślę ,że musimy się przyzwyczaić .Gdy chcemy się posługiwać nazwą/oficjalne wypowiedzi na stronach/ , to muszą być one ,wyłącznie oznaczone. Fiszki producenta są metryką ./nie handlowe/.
To wyklucza wątpliwości.
Inne sa * noid* nn i wiele innych określeń-,bywa.
Ewelino to nie klin - to wielki ;:38

prawie rebus ikonkowy wyszedł :P :P kto zgadnie

pozdrawiam J ;:54 VANKA
- EWA K
- Od: 17 sty 2008, o 23:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
otóż to!... ja mam baaardzo podobnego storczyka z fiszką firmową od L.Roellke i mój nazywa się Phalaenopsis Gold Tris, a dodam jeszcze, że na innym stoisku na wystawie storczyków ,,ten sam" storczyk nosił jeszcze inną nazwę niż nasze egzemplarze Ewalinko
Dodam, że wszystkie trzy /mój, Twój i ten trzeci / są identyczne , jeżeli chodzi o kolor, kształt, wielkość, budowę kwiatów, itp.

Dodam, że wszystkie trzy /mój, Twój i ten trzeci / są identyczne , jeżeli chodzi o kolor, kształt, wielkość, budowę kwiatów, itp.