śliczne zdjęcia. Masz piękna peonię, ja ostatnio zachorowałam i muszę sobie jesienią sprawić.Widzę że u Ciebie już kwitnie kalina, moja jeszcze w pąku.W sobotę kupiłam szczepiona kalinę koreańska ale niestety nie miała żadnego pąka.U sąsiada też pięknie, on widać lubi dmuchawce
Mój kochany ogród...
-
MirkaS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu
śliczne zdjęcia. Masz piękna peonię, ja ostatnio zachorowałam i muszę sobie jesienią sprawić.Widzę że u Ciebie już kwitnie kalina, moja jeszcze w pąku.W sobotę kupiłam szczepiona kalinę koreańska ale niestety nie miała żadnego pąka.U sąsiada też pięknie, on widać lubi dmuchawce
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- Katarynka
- 500p

- Od: 1 kwie 2009, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kalina jest ale na razie to taki patyczak... wprawdzie kwitnie ale ma dosłownie dwie gałązki, liczę że się rozkrzewi.
Mam natomiast problem z moją choineczką. Dostałam tego świerczka na jesień w ubiegłym roku. Od razu go posadziliśmy, był podlewany... potem wiadomo - zima. Teraz na wiosnę myślałam, że wypuści młode przyrosty, ale jak na razie nic z tego....
. Jest obkopany, podlewany, troche nawozu do iglaczków mu podsypałam... i nic...nawet zaczął igły gubić od spodu
. Czy uda mi się go uratować i pobudzić do życia?
To ten srebrny świerk na środku:

Mam natomiast problem z moją choineczką. Dostałam tego świerczka na jesień w ubiegłym roku. Od razu go posadziliśmy, był podlewany... potem wiadomo - zima. Teraz na wiosnę myślałam, że wypuści młode przyrosty, ale jak na razie nic z tego....

Katarzyna, zapraszam
- Katarynka
- 500p

Niech lubi te dmuchawce, ale dlaczego one sieją się na moje trawniki??
Też nie nadążam z usuwaniem.
Zresztą... jak jest żółto to nawet fajnie wygląda, ale te dmuchawce po skoszeniu wyglądają fatalnie
... cóż.... jadę dziś i spróbuję to jakoś ogarnąć! 
Katarzyna, zapraszam
- HannaCS
- 500p

- Od: 18 cze 2008, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu własnie zaczęłam bardzo miło dzien. Tzn dobra kawa i spacerek po fajnym ogródku.. sama przyjemnośc tu spacerować. Powiedz mi co to takie ładne w lekko fiołkowym kolorze. rosnie na dole tej pięknej rabatki ?Katarynka pisze:Kalina jest ale na razie to taki patyczak... wprawdzie kwitnie ale ma dosłownie dwie gałązki, liczę że się rozkrzewi.
Mam natomiast problem z moją choineczką. Dostałam tego świerczka na jesień w ubiegłym roku. Od razu go posadziliśmy, był podlewany... potem wiadomo - zima. Teraz na wiosnę myślałam, że wypuści młode przyrosty, ale jak na razie nic z tego..... Jest obkopany, podlewany, troche nawozu do iglaczków mu podsypałam... i nic...nawet zaczął igły gubić od spodu
. Czy uda mi się go uratować i pobudzić do życia?
![]()
milego dnia
- Katarynka
- 500p

Tak przy ogrodzeniu podadzone są thuje shmaragd, mają tą zaletę, że nie brązowieją na zimę. Z przodu domu będą się lepiej prezentowały niż brabant na przykład. Ale za domem mam już inne - jakieś mieszańce i nie pamiętam nazwy. 
Katarzyna, zapraszam