Ogród - Babopielka czyli Bożeny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Bożenko - pięknie u Ciebie i kolorowo. Oglądam i spaceruję sobie po cichutku pomiędzy głogami. Ależ one są piękne .....?! Czy mają też owoce ?
Ładna kolekcja funkii no i zabójczo dorodne pomidory. :wink: :lol:
Masz bardzo dużo ciekawych roślin.
Pozdrawiam i jeszcze tu wrócę, bo bardzo miło mi się spacerowało. :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

kogra- na spacer zawsze możesz się do mnie wybrać troszkę miejsca jest i jak się zmęczysz to altanka czeka i ławeczki no i trawka zielona :lol: a głóg mam tylko jeden z braku miejsca na więcej takich egzemplarzy :( bo one duże wyrastają i oczywiście ma nasionka tak jak zwykłe głogi tylko znacznie większe :lol:
A to on w całej okazałości :wink:
Obrazek
Katalpa odmiana złota-dopiero niedawno liście wypuściła i jeszcze nie są takie ogromniaste :roll:
Obrazek
No to jeszcze dodam cisy :lol:
Obrazek
Rabatka z tujami
Obrazek
Kawałek ogrodu :lol: Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bożenko,
widze że to masz nieogrodzone od drogi i nikt tam nie niszczy i nie kradnie ooooooooooo kurczę widoczki super i to że masz gdzie połazic, ile lat ma Twój perukowiec bo cos okazały młodzieniec,
Pozdrowionka
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Bożenko właśnie taki głóg to moje kolejne marzenie, u mnie miałby gdzie się rozrastać, kupie sobie czerwonego i takiego różowego jak Twój! Ale najpierw studnia :D
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

No głóg przepiękny! Moja wiedza stanęła na biało kwitnących głogach, a tu takie cudności też są!
O katalpie też nie wiedziałam, że jest odmiana złota. :?
A jak się ma moja ulubienica - metasekwoja?

Rokitniki chyba muszą być dwa, żeby dawały owoce?
Pozdrawiam serdecznie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JSZFRED-chodzić to ja mam gdzie i nachodzić się za kosiarką też :? ale co tam jak ja to lubię :lol: Działka nie jest ogrodzona tylko żywopłot sobie rośnie :lol: a jakoś mi nie niszczą -kiedyś próbowali mi wyrywać drzewka, ale teraz już większość duża to się nie da wyrwać :lol: a perukowiec to nie wiem dokładnie ,ale chyba z 6 lat ma -no i był przesadzany jak większość moich drzew :roll:
rogalm1 -a jest głóg czerwony :?: bo ja nie widziałam takiego jeszcze :roll:
Wisienka -Metasekwoja ma się całkiem dobrze -to jest bezproblemowe drzewo jak dla mnie :lol: Rokitniki faktycznie muszą rosnąć w parze ,żeby miały owoce :lol: u mnie rosną dwa razy po trzy sztuki i na brak owoców nie narzekam :wink:
A to specjalnie dla Ciebie Metasekwoja w całej okazałości i w częściach :wink: :lol: :lol:
Obrazek Obrazek
Gałązka z igiełkami i pień :lol:

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ten głóg na tle sosen wygląda niesamowicie - przepiękny widok Bożenko.
Będę sobie tu wracać i podziwiać ten widoczek. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Łał! Ekstra! Dzięki bardzo za te zdjęcia, Bożenko!
Czuję, że metasekwoja to moje drzewo! ;:333
Muszę je poszukać gdzieś w okolicznych szkółkach (a może przez internet stałaś się jego szczęśliwą
posiadaczką?)
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kogra - wpadaj kiedy chcesz do mojego ogrodu :wink: i tak jest nieogrodzony to go nie zamykam :lol: :lol:
Wisienka- ja swoją metasekwoję nabyłam na takich targach rolniczych to się AGRA nazywa -przyjeżdżają z całej Polski wystawcy maszyn rolniczych jacyś tam producenci no i hodowcy roślin -co mnie najbardziej interesuje :wink: No i na tej AGRZE udało mi sie ją kupić za całe15 złotych :lol: :lol: ,pamietam to dokładnie chociaż to było już kilka lat temu :roll: Dwa razy się pytałam o cenę bo myślałam ,że 150 złotych kosztuje ,a ja może tego zera nie widziałam :oops: Miał tylko jedną sztukę no i oczywiście zaraz ją kupiłam :lol:A szukałam jej dosyć długo bo moja siostra ma piękny okaz dużo większa od mojej no i jak byłam u niej to nie mogłam przejść obok tej metasekwoi tak obojętnie :? :lol: To było jakieś 7 lat temu -myślę ,że teraz nie będziesz miała większych problemów z zakupem tego drzewka :roll:
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Ja tez wpadłam pooglądać te wszystkie piękności.
Furtki nie ma, to weszłam bez problemu i napasłam oczy widokiem pięknych krzewów, drzew i kwiatów
Na pewno tu wrócę.
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 21 paź 2006, o 13:58
Kontakt:

Post »

pięknie pięknie pięknie! zielono zielono i jeszcze raz zielono! naprawdę mi się podoba! będę wpadał częściej :D pozdrawiam
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Babopielka pisze:Haniu Ty to zawsze coś ciekawego pokazujesz albo piszesz :lol: o takim Rh purdomii to wcześniej nie słyszałam nawet :oops: :(
Ja też nie słyszałam, :lol: ale szukam roślin będących w stanie przeżyć te -25-30C bez okrywania.
Teraz jest już za gęsto, by otulać każdy egzemplarz, więc muszą sobie poradzić same.
Stąd ( z oszczędności :lol: ) kupuję teraz te orientalne, które jak się okazuje żyjąc 1500 m wyżej, niż ja, są w stanie zaadoptować się.
To takie założenie, teoretyczne.
Ale, sama zobacz - wszystkie cyprysiki poszły do Krainy Wiecznego Kwitnienia - kilkunastoletnie, formowana Squarosa, którą dostałam w prezencie od szkółkarza, Metrowy Alumnie z pniem jak dwa palce, Ivonne i coś złotego, a teraz ostatni już pokazuje objawy agonii.
Więc kompromis między tezą Lubego " sosny, świerki i kosówki", a moimi potrzebami ukwiecenia . :-)

Tym brakiem ogrodzenia u Ciebie Bożenko, tez byłam zaszokowana ! :shock:
W końcu zaczęłam się zastanawiać, czy to nie jest prywatna droga w Twojej posiadłości.
Odważna jesteś ! :P
A może tubylcy się Ciebie boją ?
Tu, wyrywali nawet rośliny, które są na każdym placyku targowym :?
Skończyło się dopiero, gdy przy sztachetach powsadzaliśmy potwornie kłujące jałowce Suecia. :-)
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzięki Bożenko!
Poszukałam w necie, poczytałam i myślę, że nie będzie problemu z kupnem.
Martwi mnie tylko, że to naprawdę wysokie drzewo (do 35 m). Ale z drugiej strony to raczej
będzie problem dla następnego pokolenia :wink: .
Na razie muszę się uzbroić w cierpliwość, bo nie wiem, czy to drzewo lubi przesadzanie,
a nie miałabym dla niego jeszcze stałego miejsca.
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabriela- do mnie wszyscy mogą wejść swobodnie jak widać -płotów nie ma ani furtek :wink: Jak zakwitnie moja Robinia to ją pokażę -będziesz mogła zobaczyć jaka będzie Twoja za kilka lat :wink: :lol:
Janek-zapraszam :wink: u mnie nie tylko zielono -kolorki też się znajdą :lol:
hanka55-chyba nie ma takiej osoby na tym forum ,której by wszystko rosło i która nie miała bądż nie ma jakichś strat :roll: U mnie też jedne rośliny rosną lepiej drugie gorzej ,a te trzecie już dawno odeszły w zapomnienie :cry:
Brak ogrodzenia zupełnie mi nie przeszkadza -u nas ludzie uczciwi( z małymi wyjątkami)Droga widoczna na zdjęciu jest publiczna -nie moja prywatna (jutro pokażę drogę dojazdową do domu).Nie jestem odważna -miałam kilka prób zakoszenia czegoś tam z ogrodu ,ale wpadłam na genialny sposób i rozdaję wszystkim chciejącym nadwyżki roślin i już teraz nie muszą się do mnie zakradać po nocach czy jak mnie w domu nie ma -tylko przychodzą otwarcie, a ja daję to co mam na zbyciu :lol:
Trzeba sobie jakoś radzić :lol: :lol:
A tubylcy się już do mnie przyzwyczaili bo mieszkam tu już 25 lat to jest już ćwierć wieku :shock: O matko :shock: :shock:
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

O raju Bożenko, to Ty jesteś tam ZAKORZENIONA :lol: :lol: :lol:
I może dlatego tubylcy uznali Cię już za swoją.
Ja jestem tu czwarty rok i nadal czuję się jak ptak... :P
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”