JAKUCH Ciekawa jestem ceny miodu akacjowego…jeżeli tylko 2 dni były miodne i czy w ogole on będzie. U mnie szczepione ogorki już jemy a te moje siane to dopiero kwitna… ostatnie noce były zimne a w dzień deszcz i mocny wiatr dal im popalić..niektore padły bo jeszcze ślimaki im dodały stresu…
cyma2704 Niestety w mojej glinie i klimacie niemal nic się nie wysiewa…tez mam kosmosy od lat ale nigdy żaden się nie wysiał. Jesienią wysiałam mnóstwo nasion orlayi kilka metrów długości dosłownie,na wiosne wyrosły tylko aż…2 sztuki. Dlatego nie licze już na żadny wysiew.
anabuko1 Kosmosy są kupne ponieważ moje sadzonki nie przetrzymały tych zimnych nocy, deszczów itd., wszystko ok 20 sztuk padło…ale się zawzięłam

kuneg Bardzo bym chciała aby u mnie zagościły na dłużej tak jak u ciebie… One się rozsiewają czy rozłogowo rozmnażają?
danuta z O Jak miło że wpadłaś; dawno cie nie było

Deszczowa pogoda i wietrzna wstrzymala totalnie moje prace z rozsadami. Ale za to mamy nawodnioną glebę solidnie. Tylko rabaty takie przyniszczone po tych wielogodzinnych nawałnicach dzień po dniu.
Czerwiec przeleciał z prędkoscią rakiety....szkoda że tak szybko bo ten czerwcowy zapach kwitnących czarnego bzu, róz, jasminu jest cudowny. A teraz dochodzi lipa i moje ubiegłoroczne tytonie...Czuje sie niemal jak w Kew Gardens...jeśli chdzi o aromatyczna woń..

A swoje ogorki i sałaty smakują wybornie i poprawiają zdrowie i nastrój.