Pierwsze koty za płoty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty

Post »

Iwonko, moje róże już zostały okopczykowane, bo M widział ;:204 sąsiadów podczas tej czynności i bez porozumienia ze mną obsypał moje róże. ;:131 Nic nie mówię, a przeciwnie: pochwaliłam i podziękowałam. ;:108 A niech czuje się dowartościowany. ;:63 Tym bardziej że dotąd nie rwał się do zajęć przy roślinach ozdobnych. ;:7
Zostało mi jeszcze opatulanie roślin wrażliwych na mróz, ale na to jeszcze za wcześnie. ;:218
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne zdjęcia z pełni kwitnięć... Ehh... ;:131 Ale warkocz z trawy też fajny :wink:

A co do tej trzydziestoletniej pracy i doświadczenia, to może jakiś drobny instruktaż? ;:306
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Iwonko - wygląda na to, że to niecierpek pospolity.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jaguniu, brakuje mi tego ruchu bardzo, szczególnie rowerowych przejażdżek. Próbowałam jeździć na stacjonarnym, ale strasznie mnie to nudzi ;:29 Jakoś do wiosny sobie poradzimy ;:108, czas szybko zleci

Obrazek

Marysiu, jak najbardziej każdy może mieć swoje przekonania ;:108 Do niczego nie będziemy Cię przekonywać. Chemii stosuję niewiele, ale czasami nie wytrzymuję ;:134 Na lilie będę czekać dopiero wiosną i też już sie bardzo niecierpliwię ;:65 W tym oczekiwaniu jest jakaś magia ;:15

Obrazek

Lucynko, dobrze zrobiłaś. Chwal ile wlezie. Takich inicjatyw nie można lekceważyć :;230

Obrazek

Aniu, wszystko drobnymi kroczkami, żadnych energicznych ruchów, bo się zorientuje, że ktoś delikatnie pociąga za sznurki :;230 I cierpliwość, całe morze cierpliwości. I tak jak Lucynka, chwal. Nawet jak nie do końca jesteś przekonana, że jest za co ;:108

Obrazek

Bea, to już wiem, dlaczego one się tak nazywają ;:306

Obrazek

Dzisiaj była taka mgła w mieście, jakby się mleko wylało. Nic nie był widać ;:202

;:196 :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Fajne wspomnienia wiosny .Białe papuzie są śliczne białych tulipanów mam jak na lekarstwo tylko pojedyncze sztuki Miałam kiedyś ładna odmianę white Picture lecz była tylko jeden sezon i po nich
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Białe mam tylko te jedne. To White Liberstar. Kupiłam takie tylko trzy i wśród nich była jedna pomyłka ;:223 No to w tym roku dokupiłam :heja
Tak samo mam z różami. Biała jest tylko jedna.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Efektowne bardzo te wspominki ;:215
Irysek się fachowo ustawił o zdjęcia.
Cudne te fotki.
Patrzę na te cudne różowe kwiaty z żółtym środkiem - to chyba piwonia.
Och, jaka piękna... Patrzę i patrzę, - o liście ma jakieś inne - toż to tulipan. ;:172
Piękne masz te odmiany, Iwonko.
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Tułacz musiał mieć u Ciebie bardzo dogodne warunki skoro stał się ekspansywny. I troszkę Ci tego zazdroszczę ( :wink: ), bo próbowałem go 3 razy wprowadzić do ogrodu i za każdym razem wypadał :(
Potrafisz uchwycić chwilę, że nawet teraz fajnie ogląda się Twoje zdjęcia - te aktualne ;:173
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

I co planujesz jeszcze tulipany?
Ja niestety musze odpuścić.
A tak mi będzie ich wiosną brakowało na tylnej rabacie
Dzisiaj przeglądałam zdjęcia i widziałam jak ich jest mało. Wszystkie 500 poszło na przód i nową rabatę.
Nawet nie przypuszczałam, że tyle się ich tam zmieści
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko masz rację z magią, bo niby mamy wszystko tak samo posadzone ale co roku czekamy i ogród wygląda inaczej. W każdym roku inne rośliny wyglądają okazalej, jakby każda miała swoje pięć minut ;:306 Śliczne tulipany dobrze że ich nie widziałam wcześniej, bo pewnie moje zamówienie byłoby okazalsze ;:306
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Iwonko śliczne te tulipany masz ;:oj , u mnie ich niewiele, ale może w końcu w przyszłym roku zrobię rabatki tak ze będę mogła i ja trochę tulipanów dosadzić ;:108
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Znowu wiosnę nam zafundowałaś, Iwonko! ;:215
Takie energetyczne kolorki znacznie poprawiają nostalgiczny jesienny nastrój. :tan :tan
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

W tym roku wbrew samej sobie też posadziłam trochę tulipanów chociaż to praktycznie jednosezonowe rośliny . Holendrzy modyfikują je genetycznie więc cebule nie regenerują się na następny sezon tak jak to się dzieje w naturze i zanikają a przecież ładne odmiany nie są tanie , więc to trochę bez sensu wydane pieniądze . Ponieważ jednak je kochamy to pomimo wszystko sadzimy je w naszych ogrodach.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trzy dni temu zawitała do mnie zima. I oczywiście, jak zwykle zaskoczyła służby porządkowe ;:222 Chodniki w niewielkim stopniu odśnieżone, nie mówiąc o sypnięciu piaskiem. Było ślisko i nieprzyjemnie. Do tego wiatr i zrobiło się zupełnie zimno. Dzisiaj już mróz odpuścił. Cały dzień było na plusie i wszystko się topiło. Jednak śniegu w dalszym ciągu jest sporo i niestety zalega błoto pośniegowe. Za zimą nie przepadam, ale za to uwielbia ją mój pies. Pierwszego dnia śniegu było jak na lekarstwo, a Kaprys już dostawał głupawki. Tarzał się w śniegu co kilka kroków, a i tak było mu mało. Śnieg to jego żywioł, bawi się wtedy jak szczeniak. A ja mam radochę, jak na to patrzę ;:63

Bea, tulipanów nie mam zbyt dużo. U mnie łanów nie znajdziesz ;:224 Jestem zachłanna odmianowo, mam kupionych kilkanaście odmian, ale wszystkiego po pięć sztuk. Za to będę miała kolorowo :heja Miejsca jeszcze trochę mam, ale zapełnię dopiero w następnym roku. W w tym roku już kłódka wisi. Co prawda wisi tak byle jak, bo nigdy jej nie zamykamy. Wychodzę z założenia, że jak ktoś będzie chciał wejść, to i tak wejdzie ;:222 A tak przynajmniej wejdzie furtką i szkody będą mniejsze

Obrazek

Florek, z tego co wiem, to tułacz nie chciał rosnąć tylko w Krakowie ;:108 We wszystkich innych ogrodach gdzie go widziałam, tułał się bezstresowo gdzie tylko chciał. Nie wszystkim to przeszkadza, mnie bardzo. I ten jego zapach- dla mnie nie do zniesienia ;:222
Na aktualne zdjęcia na razie nie ma co liczyć, takowych po prostu brak. Pojawią się dopiero razem z nowym sezonem. Może będę ze dwa razy zimą na działce, wtedy może uda mi się coś cyknąć

Obrazek

Gosiu, zakładając że posadziłam tylko ok. 130 cebul, to przy Twoich 500 można od razu założyć, że sobie odpuściłam ;:306 Miejsca jeszcze troszkę zostawiłam na przyszły rok, żebym też mogła odrobinkę poszaleć :heja

Obrazek

Marysiu, nic straconego, odbijesz sobie za rok ;:306 Jest tyle odmian, że nie wiadomo co wybrać. I zawsze nam się wydaje, że wzięliśmy za mało ;:224

Obrazek

Iwonko i u mnie zbyt dużo ich nie znajdziesz ;:222 Mam zdecydowanie więcej chciejstw, niż mogłaby pomieścić moja działka ;:218
Czekam w takim razie na Twoje rabatki, będziesz mogła wtedy sobie znowu poszaleć. Chociaż i tak masz różne cudeńka u siebie ;:63

Obrazek

Lucynko, do wiosny jeszcze bardzo dużo czasu, jakoś musimy sobie przecież poprawiać nastrój. Chociaż nastrój, bo przecież nie zmarszczki. te jak wiadomo są oznaką samych dobrych cech człowieczych :;230 I tak trzymać ;:63

Obrazek

Pelu, Ja się im nie mogę oprzeć ;:224 W maju cieszą, jak mało co. Sama również nie mam ich zbyt dużo, ale co roku troszkę dokupuję. Stare odmiany były pewniejsze, a jak się będą zachowywać nowinki- zobaczymy. Najwyżej za kilka lat wrócę do tych pospolitych. I na pewno też będzie pięknie :heja Ale tych odmian jet teraz tyle, że człowiek nie może się oprzeć.

Obrazek

;:196 :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Zobaczyłam na fotkach cudnie kwitnącego Miłka ciekawe czy mój ubiegłoroczny zakup wreszcie zakwitnie .Mam też Cyclamena Coum ten to już chociaż pokazał listki znakiem tego żyje .Tak się bałam ,ze wybrałam mu nieodpowiednie miejsce Cudne sasanki bardzo lubię te kwiaty
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”