Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Gosiu faktycznie w tym roku japonki są wyjątkowo piękne , wcześniej nie było tak dobrze..... bywały sezony, że nie kwitły wcale. Obecna zima była bardzo śnieżna i pięknie uchroniła pąki....

Justynko faktycznie wiosna galopuje.... nadrobiła spóźnienie w błyskawicznym tempie..... powiedziałabym nawet, że wszystko zakwita wcześniej niż zwykle.... ale i przez te upały szybciej przekwita.... teraz się mocno ochłodziło, więc pewnie wszystko przystopuje...

Aniu dziękuję :D Ja również bardzo lubię zbliżenia kwiatów, pokazują to, na co nie zawsze zwracamy w naturze :D

Ewuniu i u mnie większość lewizji nie przetrwała.... pozostała tylko ta jedna, już kilka lat daje radę..... jakaś silna się trafiła :D

Januszu jakie świetna porównanie ;:oj

Marysiu dziękuję za cieplutkie słowa ;:196 Zimno teraz i deszczowo, to mamy czas na nadrabianie forumowych zaległości :D

Asiu, Jolu bardzo Wam dziękuję za takie cieplutkie słowa ;:196

Dorotko my już też po maturach.... teraz najgorsze to czekanie na wyniki... strasznie długo :roll:

Jula te piwonie to majówki, one kwitną bardzo wcześnie..... pozostałe jeszcze w malutkich pąkach...
Co do orlików, to fajne porównanie.... faktycznie jak spódniczki baletnic....szczególnie te pełne :lol:

Kasiu dziękuję ;:196
Wielosiły dopiero zaczynają..... ale jak już kwitną masą kwiatów, to wyglądają naprawdę pięknie :D

Madziu dziękuję ;:196
Zaczyna się czas piwonii...są takie piękne...ale tak krótko kwitną :?

Gosiu witaj kochana..... jak się cieszę, że jesteś ;:196 Tak dawno nie zaglądałaś ....

Przemku bardzo lubię te puchate pompony sasanek :D
Pszonaka sadziłam....

Majeczko na pewno pięknie zakwitną Ci iryski, to wspaniałe, niesamowicie różnorodne kwiaty :D

Aguś dziękuję ;:196
Chabry uwielbiam.... sadzę je w różnych zakamarkach ogrodu, żeby spotykać je wszędzie :lol:

Grażynko ..... no tak różnie z tymi roślinkami.... większość u mnie kwitnie dużo później niż u Ciebie.... te jakoś tak przyspieszyły :lol:

Marzenko faktycznie deszczowe dni pozwalają nam nadrobić zaległości na Forum...... cieszę się z tego deszczu.... było u mnie nieprawdopodobnie sucho....
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Obrazek

Agnieszkośliczny ten orlik, też u mnie już zakwitły .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu u mnie to jeszcze maluszek, więc nie ma większego efektu, ale jak się rozrośnie to będzie cudnie się prezentował :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko mimo wszystko ślicznie wygląda.
Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Agniesiu,
Dzisiaj mam troszkę oddechu, to sobie na spokojnie dłużej pospacerowałam po Twoim ogrodzie. Oprócz zachwycających azalii i masy pięknych skalniakowych roślinek, których nazw nawet nie znam ;), muszę powiedzieć, że za każdym razem przykuwa moją uwagę coś nowego. Tym razem paprocie i sposób w jaki ułożyłaś pieńki przy skalniaku. Fajnie to wygląda. Od razu podpytam do jakiej wysokości dorastają Twoje paprocie i czy nie przysychają, bo szukam towarzystwa do lilii i nie wiem jaką paproć wybrać. A.... i jeszcze o tulipanki podpytam, czy kupiłaś może je przez Internet? Szukam różowych (A Twoje są śliczne), ale obawiam się, że sprzedawca wyśle mi inny kolor, niż zamówiony. Jest jakieś sprawdzone miejsce? Pozdrawiam!
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Aguniu wiele razy to mówiłam ...uwielbiam Twój rajski ogród .Piękny ,zadbany,kolorowy ;:180 Cudny!!
marzenia się spełniają! Dana
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnes orliki masz śliczne, posłonkami mnie zaskoczyłaś - że już u Ciebie kwitną a moje w pączkach ;:173

To coś to jest złocień różowy i już u Ciebie kwitnie a mówią że to Robaczek ma podgrzewany ogród ;:306
Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Majka, u mnie złocienie też zaczynają, ale białe :lol:
Agness, zdjęcia jak zwykle bardzo soczyste, nasycone głębią kolorów i pozytywną energią ;:170
Pozdrowionka :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, pyszne zdjęcia :!: Posłonki, wielosiły, bodziszki - wszystkie te maleństwa doskonale sfotografowane :!:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Agus,juz piwonia ci pieknie zakwitła.U moich magiczne pąki trzymaja się iles tygodni i ani drgna do rozkwitniecia.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Twoje ulubione kompozycje ogrodowe, od pierwszego spojrzenia mnie urzekły. Iryski masz piękne. A jak tam koleusy, czy już rosną w donicach.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu cieszę się, że podoba Ci się ;:196

Witaj Santio ;:196
Wiesz co do paproci, nie polecałabym ich na towarzystwo dla lilii...... tzn. chodzi mi o te, które ja mam.... czyli te najpopularniejsze Pióropusznik strusi..... jest niesamowicie ekspansywny i bardzo szybko zagłusza wszystko wokół.... lilie nie dadzą z nim rady. Ciężko też bardzo go się pozbyć, wystarczy mały korzonek pozostawiony w ziemi i zaraz znów wybijają :roll: Innych paproci nie znam, ale myślę, że te szlachetne odmiany łatwo się nie rozrastają.....
Co do tulipanków, kupowałam je na alee.... u sprzedawcy Bogdan Królik...... ale było to kilka już lat temu. Wydaje mi się że wciąż wystawia.....

Danusiu dziękuję kochana..... nawet nie wiesz jak miło mi czytać takie słowa ;:196

Majeczko tak różnie jest z tymi kwiatuszkami...... niektóre kwitną wcześniej, inne jeszcze daleko w tyle, mimo, że w innych ogródkach już kwitną..... Ale na pewno wiosna błyskawicznie nadrobiła opóźnienie.... a nawet wydaje mi się, że je przegoniła....
Dziękuję Ci za nazwę kwiatuszka :D

Kasiu miło mi, że fotki podobają Ci się ;:196 Ja również pozdrawiam :wit

Jacku dziękuję :D Uwielbiam wszelkie maluszki i bardzo chętnie je portretuje .... wtedy ich piękno jest jeszcze bardziej dostrzegalne. Bo w naturze czasami nam umyka.....

Małgosiu kwitną już majówki..... te późniejsze jeszcze w pąkach..... niektóre naprawdę malusich......

Dorotko
koleuski są piękne i większość rośnie już na swoim stałym miejscu w donicach ;:196 Ale część jeszcze czeka. Ja zamówiłam drewniane skrzynie na kwiaty u stolarza....ale jest tak niesamowicie niesłowny, że pewnie czekałabym 2 lata :roll: i w sobotę nie wytrzymałam i zamówiłam 2 skrzynie na allegro. Mam nadzieję, że szybciutko dotrą, to wysadzę wszystkie kwiatuszki, które męczą sie w zbyt małych doniczkach.....

U mnie już 4 dzień leje...... wczoraj większość dnia było suchutko, więc wykorzystałam czas na cyknięcie kilku fotek :D

Zakwitł drugi liliowiec...... pachnie przepięknie :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

i wcześniejszy
Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Agnes takie zdjęcia w kolorze żółto-niebieskim są na dzisiejszy dzień najlepsze, widać energie której chyba nam wszystkim zaczyna brakować przez te zimno ;:3
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Liliowce zakwitły, ja na moje jeszcze muszę poczekać, bo mam w miejscu cienistym. A żółcie z niebieskim cudnie wyglądają.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Aga dużo pozytywnej energii przekazałaś tymi fotkami. ;:333
Na moich wysianych 23 lutego kwiatach też niedługo zobaczę jak wyglądają chaberki bławatki :heja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”