Miła niespodzianka
Skromny ogród Joli cz.4
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Od kilku dni nie otrzymuje powiadomień ze swojego ogrodu
trochę to dziwne....
Mariolu to białej już nie będziesz musiała ukorzeniać bo przywiozę Ci już z korzonkami
Mariolciu moje tez sięgają mi do kolan bo to są jednoroczne ale ile mają kwiatów
A czy Ty swoje na zimę zabierasz z działeczki do domu i gdzie trzymasz piwnicy ?
Edytko ja też lubię aksamitki i będą zawsze gościć w moim ogrodzie. Co do datur to raz na miesiąc wlewam do konewki 3 różne nawozy....jak uniwersalny, do azalii i do balkonowych kwiatów dolewam wody i je podlewam i najwidoczniej im do służy bo ślicznie kwitną
Gieniu już dziękuje
i czuję że mój taras na drugi rok będzie cały w daturach
Eluś to cieszę się że kwiatuszki Ci ślicznie rosną i to prawda że one bardzo nas cieszą jak kwitną. Ja codziennie przechadzam się po ogrodzie i wypatruję czy coś nowego zakwitło

Agnieszko dziękuje Ci za ciepłe słowa
A czy czasami ten motylek nie był na latrii
dla mnie to nie jest dziwne jak ktoś się przejęzyczy bo ja mam tak często
A wiesz że ja w nocy 2 sierpnia będę przejeżdżała przez Sopot, może Ci się przyśnię
Agnieszko cieszę się że spotkanie z chłopakami się udało, widać że ta przyjaźń top na długie lata
Aniu no wreszcie się pokazałaś bo już naprawdę się martwiłam o Ciebie
Mariolu to białej już nie będziesz musiała ukorzeniać bo przywiozę Ci już z korzonkami
Mariolciu moje tez sięgają mi do kolan bo to są jednoroczne ale ile mają kwiatów
A czy Ty swoje na zimę zabierasz z działeczki do domu i gdzie trzymasz piwnicy ?
Edytko ja też lubię aksamitki i będą zawsze gościć w moim ogrodzie. Co do datur to raz na miesiąc wlewam do konewki 3 różne nawozy....jak uniwersalny, do azalii i do balkonowych kwiatów dolewam wody i je podlewam i najwidoczniej im do służy bo ślicznie kwitną
Gieniu już dziękuje
Eluś to cieszę się że kwiatuszki Ci ślicznie rosną i to prawda że one bardzo nas cieszą jak kwitną. Ja codziennie przechadzam się po ogrodzie i wypatruję czy coś nowego zakwitło

Agnieszko dziękuje Ci za ciepłe słowa
A czy czasami ten motylek nie był na latrii
A wiesz że ja w nocy 2 sierpnia będę przejeżdżała przez Sopot, może Ci się przyśnię
Agnieszko cieszę się że spotkanie z chłopakami się udało, widać że ta przyjaźń top na długie lata
Aniu no wreszcie się pokazałaś bo już naprawdę się martwiłam o Ciebie
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja mam te wieloletnie datury.
Jednoroczne siałam i nawet mi ładnie wzeszły ale je uśmierciłam
Ukorzenione patyczki trzymałam na oknie ale w tym roku donice z daturami wstawię do piwnicy.
Trochę się obawiam bo to stare budownictwo więc piwnice zimne ale może wytrzymają ?
Więc na wszelki wypadek patyczki też wezmę i ukorzenię
Jednoroczne siałam i nawet mi ładnie wzeszły ale je uśmierciłam
Ukorzenione patyczki trzymałam na oknie ale w tym roku donice z daturami wstawię do piwnicy.
Trochę się obawiam bo to stare budownictwo więc piwnice zimne ale może wytrzymają ?
Więc na wszelki wypadek patyczki też wezmę i ukorzenię
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Ja po raz pierwszy trzymałam w piwnicy i to bez okien przetrzymały i w tym roku po raz pierwszy pięknie kwitną .wcześniej trzymałam w ciepłym korytarzu i nie bardzo rosły i kwitły .
Dziś zejdę pod taras bo tam stoją ,w ogrodzie nie mam miejsca, a tarasy za bardzo słoneczne i ukorzenię pełnego białego .
Genia
Dziś zejdę pod taras bo tam stoją ,w ogrodzie nie mam miejsca, a tarasy za bardzo słoneczne i ukorzenię pełnego białego .
Genia
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu dla mnie to co pokazujesz to jak mi wiadomo to Rycynus

Lisko tak od Ciebie dostałam ale nie wiedziałam że nosi nazwę kasztanowiec
To teraz nic nie rozumiem rycynowien to jednoroczna czy wieloletnie roślinka

Monisiu cieszę się i zapraszam częściej

Mariolu nawet nie wiedziałam że są jednoroczne datury
Ja swoje datury tez będę pierwszy raz przechowywał i sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie....też tak zrobię ja Ty

Gieniu dziękuję
To czyli Twoje datury wolą piwnicę

Iduś dziękuję

Beatko zapomniałam całkiem
wiem prosiłaś o zdjęcie aksamitki
jutro postaram się zrobić i pokazać

oregano

Lisko tak od Ciebie dostałam ale nie wiedziałam że nosi nazwę kasztanowiec
To teraz nic nie rozumiem rycynowien to jednoroczna czy wieloletnie roślinka

Monisiu cieszę się i zapraszam częściej

Mariolu nawet nie wiedziałam że są jednoroczne datury
Ja swoje datury tez będę pierwszy raz przechowywał i sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie....też tak zrobię ja Ty

Gieniu dziękuję
To czyli Twoje datury wolą piwnicę

Iduś dziękuję

Beatko zapomniałam całkiem

oregano