Tajemniczy ogród Joli i Adama
Pajęczyna z pajączkiem ekstra.Zdradz tajemnicę jak pielęgnujesz swoje powojniki,ze sa takie śliczne
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Joluś, jestem, zgodnie z zaproszeniem
. Wrzucę swoje sugestie, jakie nasunęły mi się po obejrzeniu fotek. Pamiętaj, że to tylko moje skromne propozycje, bo ogród i tak sam w sobie jest śliczny
dookoła tej kamiennej wysepki, zamiast kamieni wsadziłabym róże z lawendą od przodu, zostawiając górną część bez zmian - pięknie eksponowałoby to ten kosz, a róże nadałyby ciepła i lekkości

Tutaj dodałabym róże w pobliżu kratki, tuż koło lilii - lilie, clematis i róże to piękne zestawienie
Po prawej stronie lilii lub przed lilią wsadziłabym Rhapsody in Blue, a po lewej Fellowship, Peace lub Marie Curie

dookoła tej kamiennej wysepki, zamiast kamieni wsadziłabym róże z lawendą od przodu, zostawiając górną część bez zmian - pięknie eksponowałoby to ten kosz, a róże nadałyby ciepła i lekkości

Tutaj dodałabym róże w pobliżu kratki, tuż koło lilii - lilie, clematis i róże to piękne zestawienie

- jola1010

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Vertigo dziękuję za wizytkę . Bardzo chętnie przyjmuję plany nasadzeń na moich rabatkach , bo wciąż je zmieniam i upiększam i walczę o to , by było kolorowo. Tu w okolicy tego clematisa mam wsadzone 2 różyczki( oczywiście nie znam nazwy )ale jeszcze nie kwitną i jedna jest jakaś malutka i zabiedzona i może czas to zmienić:

A tutaj to nasze kamienisko mnie bardzo denerwuje ale nie można tam niczego posadzić, ponieważ tam jest ogromne bagno i mokradło i jedynym rozwiązaniem było obłożenie włókniną i obsypanie kamieniami...chociaż Twój pomysł bardzo mi się spodobał to na razie musi zostać to co wymyśliłam - zrobiłam donicę z włókniny wsadziłam kulki z bukszpanów i bonsaia ze świerku conika ,obsypałam korą i tak właściwie to się teraz zastanawiam czy może rosły by tam róże czy jednak za mokro?

Ale podsunęłaś mi pomysł ,żeby różyczki wsadzić właśnie między moje lawendy...i tak zrobię:

A podpowiedz co i jak ciąć tą moją różyczkę pnącą?
Dziękuję.Pozdrawiam Jola.

A tutaj to nasze kamienisko mnie bardzo denerwuje ale nie można tam niczego posadzić, ponieważ tam jest ogromne bagno i mokradło i jedynym rozwiązaniem było obłożenie włókniną i obsypanie kamieniami...chociaż Twój pomysł bardzo mi się spodobał to na razie musi zostać to co wymyśliłam - zrobiłam donicę z włókniny wsadziłam kulki z bukszpanów i bonsaia ze świerku conika ,obsypałam korą i tak właściwie to się teraz zastanawiam czy może rosły by tam róże czy jednak za mokro?

Ale podsunęłaś mi pomysł ,żeby różyczki wsadzić właśnie między moje lawendy...i tak zrobię:

A podpowiedz co i jak ciąć tą moją różyczkę pnącą?
Dziękuję.Pozdrawiam Jola.
- jola1010

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Beatka z tej str. to faktycznie najładniejszy jest mój kosz z kwiatami ,który dostałam jakieś 5 lat temu na imieniny ,a teraz okazało się ,że zamówiony był właśnie u tego pana co kupiłam ptaki. Ma pan talent.Beata T pisze:Dwa ostatnie zdjęcia przecudneJolu a co masz z drugiej strony od tego wzniesienia z kamieni co stoi ten ....ach kosz- jaki on cudny pewnie od tego samego wykonawcy ....jakoś nie mogę sobie ułożyć wszystkich widoczków w jeden wspaniały ogród co go skrywasz nutką tajemnicy musisz mieć niezłe hektary
A to jeszcze zbliżenie koszyka z kwitnącymi:

A z tej str. za koszem to

Pozdrawiam Jola.