A obawiam się że spod okna by mi ją ukradli...ta róża oczywiście...
Ogródek Bogusi177 - cz.4
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
witaj, obchód udany ja sprawdziłam
potwierdzam!
gdzieś podsłuchałam aby połączyć clematisy z różami i tak zrobiłam ale nie powiem podobnie jak Ty, że jestem zadowolona. W tym roku na jesieni prawdpodobnie!? będę jednak rozdzielać clematisy nie wiem tylko czy to dobry pomysł.
gdzie idę tam kolekcje i to jakie liliowców u Ciebie też i teraz zastanawiam się jak sie oprzeć kolejnemu chciejstwu, myślę jednak że tej choroby nie da się uleczyć, pewnie potwierdzisz.
pozdrawiam
gdzieś podsłuchałam aby połączyć clematisy z różami i tak zrobiłam ale nie powiem podobnie jak Ty, że jestem zadowolona. W tym roku na jesieni prawdpodobnie!? będę jednak rozdzielać clematisy nie wiem tylko czy to dobry pomysł.
gdzie idę tam kolekcje i to jakie liliowców u Ciebie też i teraz zastanawiam się jak sie oprzeć kolejnemu chciejstwu, myślę jednak że tej choroby nie da się uleczyć, pewnie potwierdzisz.
pozdrawiam
- bogusia177

- bogusia177

Witaj miły gościutara pisze:witaj, obchód udany ja sprawdziłampotwierdzam!
pozdrawiam
masz rację liliowce to taka dziwna choroba ,że tylko się chce i chce ale wiesz Taro to pewnie dlatego ,
że te kwiaty są różne i każde ma to coś
Ja też mam klematisa posadzonego w róży i jesienią go wysadzam ,bo w ogóle go nie widać ,
a lepiej niech się pokaże w miejscu do niego stosownym i da sobą się cieszyć :P
Moje kochane Bogusiu i Taro-klematisy z różami jak najbardziej łączyć,tylko wybierać róże delikatne bez wielkich kolców,liści.Sugeruję właśnie ghislaine de feligonde i myślę ,że Nev Davn też nie zagłuszy ciemniejszego od niej powojnika a najlepiej dwóch.To taka sugestia niedoświadczonej ogrodniczki.
Bogusinko a ja to po tej prezentacji i wizycie u Kogry to już jestem tak nakręcona,że już bym robiła rabatę liliowcową,nawet wiem którego trawnika ubrać!!!
Bogusinko a ja to po tej prezentacji i wizycie u Kogry to już jestem tak nakręcona,że już bym robiła rabatę liliowcową,nawet wiem którego trawnika ubrać!!!
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Bogusiu zapomniałam zapytać co to roślinką żółte kwiatuszki niby rumianek czy złocień, ale to coś okrywowe?
Ania ma racje róże i klematisy odpowiednio połączone kolorystycznie ale żeby to zrobić to trzeba myśleć a u mnie z tym jak widać coś nie tak, zrobię a potem myślę, przesadzam, latam po działce i tak zawsze prace sobie wynajdę hihihi,
Ania ma racje róże i klematisy odpowiednio połączone kolorystycznie ale żeby to zrobić to trzeba myśleć a u mnie z tym jak widać coś nie tak, zrobię a potem myślę, przesadzam, latam po działce i tak zawsze prace sobie wynajdę hihihi,
- bogusia177

Aneczko Nev Davn nie wyrasta za bardzo ,an-ka pisze:Moje kochane Bogusiu i Taro-klematisy z różami jak najbardziej łączyć,tylko wybierać róże delikatne bez wielkich kolców,liści.Sugeruję właśnie ghislaine de feligonde i myślę ,że Nev Davn też nie zagłuszy ciemniejszego od niej powojnika a najlepiej dwóch.To taka sugestia niedoświadczonej ogrodniczki.
ja klematisa posadziłam do Flamantez i dlatego jest zagłuszony
a liliowce ---czasami dobrze jak się człowiek nakręci ,
jak chcesz to podam Ci linka na tańsze liliowce ,sama tam kupiłam 11 sztuk :P
- bogusia177

Taruś żółte kwiatki to najprawdopodobniej złocień ,http://www.garnek.pl/madzik7/5806373/zlocienietara pisze:Bogusiu zapomniałam zapytać co to roślinką żółte kwiatuszki niby rumianek czy złocień, ale to coś okrywowe?
sprzedawca jednak kazał go wykopać i przechować na zimę ......w tyle to nachyłek
Widziałam róże połączone z klematisami i powiem Ci że bardzo mi się taka kompozycja podoba,
tylko jakoś u mnie nie wychodzi .....
mam Nev Davn to może z nią spróbuję posadzić klematisa :P
-
Bogusia2

- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Bogusiu. Jestem zachwycona Twoimi zdjęciami z pieknego ogrodu
. Tyle w nich słonca i letniego ciepła. W mnie za oknem deszcz i szaro. Temeratura po wczorajszym niemozliwym do zniesienia upale, nawet przyjemna, ale siapi co 10 minut. Masz przepiękne liliowce i róże i cudna kroksomię.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
- bogusia177

- bogusia177

Bogusiu ,u mnie dziś na przemian ulewy i troszeczkę słońca ,tak coby nie zapomnieć ,że istnieje , :PBogusia2 pisze:Witaj Bogusiu. Jestem zachwycona Twoimi zdjęciami z pieknego ogrodu. Tyle w nich słonca i letniego ciepła. W mnie za oknem deszcz i szaro. Temeratura po wczorajszym niemozliwym do zniesienia upale, nawet przyjemna, ale siapi co 10 minut. Masz przepiękne liliowce i róże i cudna kroksomię.
ale wczoraj do południa jeszcze było jako tako tzn,,straszna duchota
Dzięki za odwiedziny i zapraszam :P