Ogródek AGNESS cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gabi czekam na wiadomość czy pachną :wink: :D Ja to jestem wąchacz, kocham wszystko co pachnie, nawet malusie fiołeczki :D

Smoczynko
mi najbardziej odpowiadają dwie koncepcje różanych rabat, jedna to wkomponowane róże na rabatę pomiędzy inne podkreślające ją bylinki, a druga to podsadzanie róż jednym gatunkiem kwiatów, np liliami tak jak u mnie , bardzo podoba mi się też z lawendą- cudo :D , lub tawułkami :D

Danusiu, mam podobne preferencje co do różanych rabat :D róża plus jakieś kwiatowe tło :D wtedy podoba mi się najbardziej :D

Izuś
dziękuję, lilie są przepięknymi kwiatami, szkoda, że tak szybko przekwitają :D

Jolu
ja mam ją z ,,cebul,, jestem bardzo zadowolona z lilii od nich, przysłali piękne dorodne cebule, wszystkie będą kwitły w tym roku :D
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś cudne lilije ;:6 , po raz kolejny spotykam Pup Art , kusi oj kusi :lol: . Ja z ciemnych mam tylko Staccato , ale gdzie jej do tej czerwieni :roll: .
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

No i nie zdążyłam powąchać...
Przegonił mnie deszcz... :cry:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu Staccato też piękna, a z kolei ja jej nie mam :lol: ale lilie są wszystkie piękne :D mi ich ciągle mało i mało :roll: tyle jest przepięknych odmian 8)

Gabi ja po prostu zazdroszczę Ci deszczu, u mnie niesamowicie sucho, roślinki mdleją, hortensja prawie obróciła się na drugą stronę z pragnienia :roll: Zaraz idę podlewac, tylko moja mama skończy z podlewaniem pomidorków i całej warzywnej braci :wink: :lol:
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Miałam zapytać ,ale zapomniałam :oops: więc przytuptałam z powrotem :lol: . Aguś w paczuszce były gałązki napisz proszę z jakiego krzaczka .
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Aguś co Ty mówisz sucho? ja już nie pamiętam kiedy podlewałam w ziemi tyle wody ,a hortensje mdleją od gorąca ale pod wieczór są takie jak trzeba .
Genia
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U nas od tygodnia nie ma deszczu a słońce jak wyjdzie to od razu niemiłosiernie pali.
2 godziny latałam z wężem po działce , podlewałam głównie w donicach : dalie . lilie itd.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Pozachwycałam sie Twoimi liliami/ i nie tylko/,te w intensywnych kolorach są cudne,widzę, że mamy jedną odmianę mocno pachnącą-trojeśc amerykańską.Potrafi osiagnąc sporo ponad 1m wysikości i kilkanaście pomponów na jednej łodydze.Moja jest młoda,to ma chyba 6 kulek.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu gałązki są z różowego żylistka, to te mięsiste, z bordowo kwitnącej wejgeli, i nie pamiętam czy wysłałam Ci białą Tawułę z korzonkiem, czy patyczki, ale chyba z korzonkiem :D

Geniu u mnie niestety susza, deszczu już nie było na pewno ponad tydzień :roll: sucho jest niesamowicie. W tym roku na przemian, albo leje, że kwiaty gniją, albo upały i susza :roll: gdzie się podział nasz umiarkowany klimat z ustabilizowaną pogodą :roll:

Olu u mnie identyczna sytuacja, roślinki mdleją z gorąca, wczoraj pikowałam aksamitki, ale nie wiem, czy coś z nich będzie, są dosłownie leżące od upału, całkowicie zwiędnięte :roll: a sadziłam na wodę :?

Zuziu moja też jest młoda, ponieważ ja ją bezlitośnie wyrywam :roll: mam mało miejsca w ogródku, więc muszę ją trzymac w ryzach :lol: u mnie też ma chyba z 6 kul :D a pachnie naprawdę pięknie :D
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

cóż mam powiedziec ale powiem tak naprawdę masz uroczy ogród, połączenia lilii z różami są bajeczne, masz racje róże i lawenda wyglądają pięknie zrobiłam tak ale lawenda jeszcze za mała,
Na jednej rabatce połączyłam gipsówkę z różami ciekawe jak wyjdzie ale zapowiada się szałowo.
Milo u Ciebie
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Aguś o bodziszkach pamiętam tylko mam bardzo napięte 3 tygodnie. Jeszcze do połowy przyszłego tygodnia mam urwanie głowy i mam nadzieję na trochę spokoju. Jeśli nie wyjeżdzasz w okolicach 27 - 30 lipca to wówczas je prześlę.
Pozdrawiam Kaśka
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Aguś u mnie ciągle za mokro ciągle babram się w błocie ,choć po tych zimnych dniach ten upał wczoraj myślałam że mnie wykończy
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57

Post »

[quote="AGNESS
Troszkę fotek z dzisiejszego upalnego ogródka :D Zapraszam :D
Zakwitły moje ukochane lilie św Antoniego, cały taras zasnuty ich wspaniałym zapachem :D
[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/245 ... 343e9.html][img][/quote]

Agnieszko - natchnęłaś mnie :D białe lilie do róż wręcz są wymarzonymi partnerkami...zaraz sobie zapisuję nazwę pachnącej lilijki :)

a te czerwono-czarne Pup Art są zachwycające :shock: :lol: i zachciewne- własnie poczułam jak mnie ścisnęło w żołądku z zazdrości :wink: :)

Cholerka, coś spaściłam z fotką :evil: :oops:
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taro dziękuję :D wyobrażam sobie Twoją rabatę z różami i gipsówką, na pewno będzie bajeczna :D takie drobne kwiatuszki bardzo podkreślają elegancję i piękno róż :D

Kasieńko naprawdę się nie spiesz, ja teraz nawet nie mam głowy do tego ponieważ Gabi mi zachorowała, od kilku dni ma wysoką temperaturę :( Tak, że jestem uziemiona, nic w ogródku nie robię, chociaż w taki upał to pewnie i nie dało by się wyjść popracować :roll:

Geniu, a u mnie dla odmiany ciągle niesamowity upał, aż ciężko wytrzymać, żar leje się z nieba i jest strasznie duszno :roll: w ogrodzie dosłownie popiół :roll: Obawiam się , że w końcu przyjdzie potężna burza :roll:

Grażynko bardzo polecam lilię św Antoniego, zapach ma naprawdę niesamowity :D z tym, że są wysokie, mają ok 1,5 metra. Pup Art jest faktycznie śliczna, ma taki intensywny kolor :D kupowałam ją w ,,cebulach,, :wink: :lol:
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś ja już też nie mam czym oddychać.
W pokoju wieszam mokre prześcieradła aby trochę schłodzić.
W domu mam o 2 stopnie chłodniej niż na zewnątrz.
Na działkę wyjdę jak się sytuacja odmieni.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”