Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki wszystkim wysyłającym-Ambo, Tess, Empuzo! Będę czekała na pana listonosza!
Lilia ta pierwsza kwitnąca złamana, wzięłam do domu.Pewno pies, bo i siatka z ostróżką przechylona. Za to dziś dzień bez kupkowy!W podwórkowym sucho, podlewałam.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
eury
200p
200p
Od: 1 kwie 2009, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Fajne te Twoje studentki :) z taką pomocą wszystko jest mozliwe...
Nie mogę doczekać się poniedziałkowego raporciku o śmieciach :twisted:
Trzymam kciuki żeby pianista wreszcie zrobił porządek.
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Ewo no co zrobić...

współczuję takich sąsiadów... ale dobrze, ze ktoś im zwraca uwagę...może im to da do myślenia.
z uśmiechami Iza
u liski
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

EWUNIU ciekawe czy pianista wreszcie da wywieżć ten gruz . Może rozmowa z Karoliną też da jakiś efekt . Jak ma wesele to tymbardziej powinien być porządek .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu,Lisko i Eury -Sama czekam co to będzie z poniedziałkiem,trochę żałuję,że ktoś nie ściągnął kary z pianisty,może by wiedział,że i u nas są pewne zasady co do porządku.Mam nadzieję,że jeszcze ktoś z lokatorów zada mu to samo pytanie co przypadkiem tak samo sformułowane Karolina i ja.
Moja hortensja ma drugi kwiat i jakieś cudo-pierwszy był różowy, a ten drugi jest niebiesko-biały.Postaram się zrobić zdjęcie przed wyjściem do pracy w świetle dziennym bez lampy.Pewno wsadziłam dwa patyki od Evluk razem, a to były dwie różne hortensje bukietowe.
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Ewo. Podglądam Twój ogródek i widzę, że przy tym tempie przesyłek niedługo już nie będzie miejsca, a Ty sama będziesz wysyłać roślinki. Oby wreszcie sąsiedzi zrozumieli, że przyjemniej jest mieszkać w miłym otoczeniu. :lol: :lol: :lol:
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ado-ja bardzo dużo roślin sama kupiłam, na razie są małe, ale zawsze dzielę się chętnie.
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Wiem Ewo, stale podczytuję Twój wątek, ale widziałam powyżej, że idą następne wysyłki i dlatego tak napisałam. Też bym chętnie jeszcze coś innego Ci wysłała widząc Twój zapał w upiększaniu podwórka, ale mam mało roślin które nadają się do cienia albo jeszcze nie nadają się do podziału. Miłego dnia życzę. :lol: :lol: :lol:
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewa

popatrz co się dzieje z ludzmi skoro Pan Pianista przywykł do innego życia...fakt u Niemców jest niedopusczalne coś takiego ten gruz i śmieci to czemu raptem w Polsce odwykł???? bo czuje się zupełnie bezkarny....szkoda że kary rzeczywiście z niego nie ściągnięto....

miłego dnia....u mnie zapowiada się całkiem fajny dzień
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tess-u mnie jest trochę za duszno i za ciepło.Pogotowie wzięło albo pana kamienicznika albo męża pani Kazi przed chwilą,a z racji bliskości dwu szpitali ciągle słychać sygnał karetek.
Umówiłam się na wykonanie nowych okien w firmie starosty Studium Podyplomowego specjalizującej się w wykonastwie stolarki zabytkowej na po połowie sierpnia .
Od Sióstr Wizytek moje Koło Naukowe za piękną inwentaryzację dostało pół kilowe czekoladki(kasztanki z "Wawelu") i chłopcy zgodnie uchwalili by przekazać je Kamedułom, którzy dawno słodyczy nie mieli.
Poszłam zrobić w słońcu zdjęcie tej dwukwietnej różnobarwnej hortensji bukietowej. Kwitnie także dzwonek chyba to jest skupiony?nabyty przez mnie w ogrodnictwie na Starym Kleparzu,kolejna lilia,podejrzana o to,że też blado pomarańczowa będzie,a chciałabym mieć smolinosa,tylko skąd zdobyć, jak to stary typ?I kwitną żurawki.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Ewuniu bardzo dawno mnie tu nie było.Ogródek jak widzę bardzo
Ci się przydał. Możesz trochę poszaleć z nasadzeniami na parapetach nie
można sobie pozwolić na tyle.Szkoda tylko że twoi sąsiedzi tego za bardzo
nie rozumieją.Przecież to co tworzysz to też da ich pięknego widoku
oczywiście bez tego śmietnika.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo bardzo Ci ładnie zakwitła hortensja ogrodowa. Ja Ci bardzo polecam do ogródka hortensje bukietowe. Rosną szybko, kwitna na pędach tegorocznych, są bardzo dekoracyjne i dobrze się czują w półcieniu. U mnie rosna od wschodniej strony i wygladaja na zadowolone.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu to moja pierwsza w życiu hortensja, nie bardzo wierzyłam,że się przyjmie.W tym ogrodzie ich nigdy nie było.
Danusiu-i mnie ogród cieszy.Dziś idę po żurawki.
Wieczorem znalazłam wciśnięte w domofon awizo, przed pracą udaję się na Pocztę Główną odebrać i dam znać co to.Obstawiam tojado/ostróżkę ciemno niebieską ze wsi pod Szczecinem.
Pan kamienicznik niestety kolejny raz się wywrócił i wstać o własnych siłach nie mógł, szczęściem drzwi zostawił otwarte i panie które mieszkają z nim za opiekę jeszcze od czasów studenckich to zauważyły czy usłyszały,jest w szpitalu na kroplówce.A ja załatwiam u Kapucynów by nosili mu codziennie obiady.
U nas niesamowity stojący upał,a burza nocą była prawie na sucho za to z potężnymi grzmotami.
Awatar użytkownika
eury
200p
200p
Od: 1 kwie 2009, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewko,tak mi przykro z powodu Pana kamienicznika...W jego wieku takie upadki są bardzo niebezpieczne.Dobrze że ma obok siebie takie dobre dusze :)
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eury-może tym razem pana Ryszarda uda się dłużej zatrzymać w szpitalu i go podkarmią.
Zakwitła druga lilia, jest ciemno cytrynowa, podoba mi się.
Przyszła paczka od Tess:oprócz tojadu/ostróżki jest tam piękna ciemnolistna żurawka kwitnąca na różowo(takiej nie mam,a kupiłam już pięć), funkia zielonolistna,chyba też jeszcze takiej nie mam,a jak mam to po prostu będą dwie.Paczka przyszła przez cały kraj w stanie bardzo dobrym.Zbiera się na silną burzę,więc tylko zdjęcia z kontroli technicznej Konstantego i biegnę sadzić.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”