50 dag fasolki szparagowej
4 pomidory
1 czerwona cebula
4 plasterki boczku
4 łyżki oliwy
3-4 łyżki octu winnego
5 dag startego parmezanu
cukier
sól
pieprz
Fasolkę umyć, pokroić na kawałki, gotować w osolonej wodzie przez 8-10 minut. Pomidory pokroić w cieniutkie plasterki, cebulę obrać pokroić w piórka. Boczek pokroić w kosteczkę i podsmażyć na patelni bez tłuszczu. Cebulę, olej i ocet dodać do boczku. Wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz szczyptą cukru. Fasolkę przelać zimną wodą, wymieszać ją z pomidorami, przełożyć na talerze. Zalać sosem z boczkiem. Posypać parmezanem.
Cebulę dałam zwykłą i parmezan zastąpiłam zwykłym serem, bo w mojej pipidówie o takich rarytasach mozna zapomnieć

Na prawdę bardzo interesujące połączenie...