Dala - mój piękny ogród cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dalo, z wielka przyjemnoscia pospacerowałam po twoim ogrodzie ;)

róze Fairy robia wrażenie :shock:
niestey przed moim domem jest zbyt mało miejsca na taki przedogródek :(

Takiego chabra kiedys wysiałam z nasionek od koleżanki ale gdzies zginął,
dobrze, że o nim przypomniałaś :) musze posiać jeszcze raz!
Awatar użytkownika
KACER
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 10 lip 2009, o 21:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

WOW !

No powiem a nie powiem bo mi mowę odebrało!!!

Zjawisko!
x-d-a

Post »

Geniu, no właśnie, jak oleander straci liście i nie przechłodzi się zimą, to potem nie kwitnie.

Cynthio, mi też bardzo brakuje słoneczka i ciepła, a mam nieodparte wrażenia, że moim roślinkom również...

Ewuniu, ten chaber potrzebuje dużo miejsca, bo wyrasta na całkiem pokażny kwiat! A co do róż, to niestety w tym roku nie pokazały wszystkiego na co je stać - cóż, pogoda jaka jest, każdy widzi :!:

Kacer, dzięki, że się pojawiłeś w moim ogrodzie, mam nadzieję Cię gościć częściej :D

A w ten sobotni wieczór dedykuję moim miłym gościom bukiet kwiatów z mojego ogrodu. Nieczęsto to robię, chociaż bardzo lubię, bo zawsze mi szkoda zrywać kwiaty. Teraz zrobiłam wyjątek, bo w ten deszcz lilie tak szybko przekwitają... Obrazek
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Dalu. Jakie piękne lilie. Mnie też szkoda zawsze zrywać kwiatów do wazonu. Lubię jak kwitną w naturze. Nie martwmy się różami, może w drugim kwitnieniu pogoda będzie dla nich łaskawsza, a za to roślinki które lubia wilgoć ładnie się rozrastają i wodę się oszczędza :lol: :lol: :lol:
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Dalu , ja też nie lubię zrywać roślinek z działki do wazonu ale jak wiem ,że jakiś czas mnie tam nie będzie , to wolę zabrać kwiaty do domu ,że by nacieszyć nimi oczy....albo żeby ładnie pachniało :) ........na działce nie zawsze jest czas ,żeby nacieszyć się takimi rzeczami......
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dala masz piękny zaczarowany ogród . Fantastyczny układ roślin i bajeczna bramka :wink:
Co jest , że prawie wszystkie nie lubimy ciąć kwiatów do domu . Owszem nieraz to czynię , ale z wielkim bólem serca :oops: Kiedy nie miałam działki , inaczej do tego podchodziłam . Teraz gdy koło nich chodzę i pielęgnuję , lepiej nie mówić . :roll:
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dalu piękny bukiet i urocze widoki na Twój ogród........

Dalu dziękuję za zaproszenie ;:168
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Się powtarzam, ale co tam...
Cudny ogród! Próbuję u siebie zrobić zdjęcia, które oddadzą to, co widzę - i nic z tego. Skoro u Ciebie z taką łatwością zdjęcia przekazują klimat ogrodu - to musi być cudo!
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witaj Miła Dalu !
Piękne liliowce !
Ale najbardziej mnie u Ciebie urzekają romantyczne klimaty - różyczki przy rondzie są piękne !
I ta przestrzeń ! U mnie stłoczony busz !
Ja też cierpię tego lata na brak słońca, dni bez deszczu było ledwie parę.
Pozdrawiam serdecznie.
;:3
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
x-d-a

Post »

Ado, Cynthio, Ewo, Jolu,
miło, ze do mnie wpadłyście. Wygląda na to, że żadna nas nie lubi zrywać kwiatów ze swojego ogrodu, ale kwiaty kochamy i chętnie je podziwiamy.

Pell,
dzisiaj ścinałam zwiędnięte i podgniłe kwiaty róż i denerwowałam się, że po tych deszczach tyle tego jest...
Ale na szczęście od wczoraj (!) nie pada i mam nadzieję na ładne dalsze kwitnienie.

Krzysiu,
dzięki za miłe słowa, ale to wszystko nie jest takie proste. Z jednej strony wydaje mi się, że zdjęcia nie zawsze wiernie oddają rzeczywistość na niekorzyść tej ostatniej (n.p. wkurza mnie brak głębi, perspektywy), a z drugiej - fotografujemy to, co chcemy i zręcznie możemy omijać zakątki i rośliny mało ciekawe lub zaniedbane. Zdjęcia są więc w pewien sposób naszą kreacją rzeczywistości.
Jeżeli piszesz, że moje oddają choć trochę klimat ogrodu, to bardzo się cieszę, bo fotografem jestem początkującym i ciągle się uczę, a i aparat mam -powiedzmy - z gatunku raczej tych "idioten kamera". Troszeczkę jednak zaczynam wykorzystywać jego funkcje i eksperymentować ze światłem i kolorem.
Staram się też robić zdjęcia pokazujące większe fragmenty ogrodu i to - w przeciwieństwie do fotografowania poszczególnych kwiatków- jest dużo trudniejsze, ale chyba warto, tym bardziej, że na forum mało osób porywa się na takie ogólne widoczki.

Obrazek

Dzisiaj byłam w Arboretum w Wojsławicach - jak zwykle jest tam pięknie, mimo że nie jest to pora kwitnienia Rh.
Rekompensują to łany kwitnących liliowców w setkach odmian, póżniej wkleję fotki. Nie ukrywam, że liczyłam na zdobycie jakiegoś rzadkiego okazu, bo miał być też kiermasz liliowców, ale po raz kolejny przekonałam się, że kiermasze wrocławskiego O.B. niewiele z tą nazwą mają wspólnego...
Awatar użytkownika
Mama Ani
1000p
1000p
Od: 17 cze 2009, o 14:40

Post »

Dalu dobrze,że nie pojechałam na ten kiermasz wostatniej chwili się rozmysliłam i pojechaliśmy do Marioli tj. Comy. zrobiliśmy wymianę roślin.
Pozdrawiam Stasia Stasi ogród
Aktualny wątek
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Dala, piękny widoczek ogrodu pokazałaś :lol: Liliowce cudnie się prezentują :D
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
x-d-a

Post »

Mamo Ani,
nic nie straciłaś nie jadąc do Wojsławic, bo kupować nie było czego.
Ale park jak zwykle piękny i klimatyczny...

Halinko,
w Wojsławicach zachwyciły mnie właśnie nasadzenia z liliowcami i funkiami w roli głównej. W miarę możliwości i biorąc pod uwagę ograniczenia rozmiarowe, chciałabym w moim ogrodzie osiągnąć choć namiastkę tego, co w Wojsławicach stworzyli specjaliści...

Liliowce już pokazałam, teraz pora na pięknie kwitnące funkie:

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

One są takie subtelne jak kwitną :D
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Dalo Twój ogród jest przepiękny :!: :!: :!: Tajemniczy .To są właśnie moje klimaty .
Może nie uwierzysz,ale ja jeszcze w tym roku nie urwałam ,ani jednego kwiatka .Szkoda mi ,wolę jak kwitną w ogrodzie .
Hosty -to dla nich te ulewne lato :!: U wszystkich rosną i kwitną przepięknie :!:
Mam nadzieję ,że moje tegoroczne wynalazki rozrosną się do jesieni i powstanie moja upragniona rabata z hostami. :D
Pozdrawiam cieplutko. :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”