Moj ogród też dzieli się na działkę i ranczo. To dość popularne nazywanie sowjego kawałka ziemi, przynajmniej ja nie spotykam się ztympierwszy raz. Sama na codzień tego używam.. no chyba że Ryszard poza sosnami hoduje kilka sztuk rogacizny..ppawlak pisze:Ryszardzie , wybacz emerytowanej nauczycielce, ale ciekawi mnie, dlaczego?"ranczo"
z encyklopediiAle zdjęcia piękne, lilia śliczna.Ranczo (hiszp. rancho) – wielkie gospodarstwo rolne, zwykle hodowlane (głównie bydło),
Ranczo rusza
Ranczo
Z przyjemnością odpowiadam PPawlak,w momęcie nabycia ziemi pod budowe domku na owych 20 arach pasły się krowy,ilokroć przyjeżdzałem ze znajomymi na budowe i grila przyjeło się powiedzenie "jedziemy do Rysia na ranczo"i tak pozostało.Grzecznie zwracam uwagę czy nadawane "pseudonimy" też obrazują wymowę encyklopedyczną.A co do strzelania do pięknego kotka to tylko ściągnięte z "Emotikonów - Więcej Ikon ".Pozdrawiam Ryszard 

-
Grzegorz B
Aniu jesteś bardzo miła, ale moja ręka do wysiewu nasionek nie jest zbyt dobra i nie chciał bym zniszczyć nasionek. Może kiedyś dostanę, ale w okolicy nie ma żadnych szkółek, może znajdę w jakimś sklepie ogrodniczym.Ania Banaszek pisze:
GrzegorzB mam nasionka, podeślę Ci jak chceszSzybko fajnie rosną, ale możesz poszukać po szkółkach to dostaniesz taką szczepioną jak n zdjęciu
Pozdrawiam serdecznie
Jak chcesz to Ci wysieje i wysle roślinkę ;)Grzegorz B pisze:Aniu jesteś bardzo miła, ale moja ręka do wysiewu nasionek nie jest zbyt dobra i nie chciał bym zniszczyć nasionek. Może kiedyś dostanę, ale w okolicy nie ma żadnych szkółek, może znajdę w jakimś sklepie ogrodniczym.Ania Banaszek pisze:
GrzegorzB mam nasionka, podeślę Ci jak chceszSzybko fajnie rosną, ale możesz poszukać po szkółkach to dostaniesz taką szczepioną jak n zdjęciu
Pozdrawiam serdecznie:P
-
Grzegorz B
Chyba nie wypada tak bardzo wykorzystywać Twej dobroci. Jednak jak byś chciała, to bym skorzystał, jeżeli nie sprawiło by Ci to zbytniego kłopotu.Ania Banaszek pisze:Jak chcesz to Ci wysieje i wysle roślinkę ;)Grzegorz B pisze:Aniu jesteś bardzo miła, ale moja ręka do wysiewu nasionek nie jest zbyt dobra i nie chciał bym zniszczyć nasionek. Może kiedyś dostanę, ale w okolicy nie ma żadnych szkółek, może znajdę w jakimś sklepie ogrodniczym.Ania Banaszek pisze:
Pozdrawiam serdecznie:P
Pozdrawiam serdecznie
Ryszardzie robisz takie artystyczne zdjęcia. Czekamy jeszcze na więcej. Uchyl rąbka tajemnicy i pokaż na zdjęciach to swoje ranczo. na pewno jest prześlicznie.
Tak jak pisałam w poprzednim moim poscie strzsznie maleńko nam pokazujesz. Może to jest zamierzone, żeby podsycać naszą ciekawość. Ale nie daj się prosić bo przy takiej liczbie okazów jakie podałeś na początku na pewno temat Ci się nie wyczerpie szybko. Jesteśmy ciekawi jak powstawało ranczo, a jaki jest teraz efekt. Ci którzy organizują ogrody (tak jak ja) chcieliby też popatrzeć na jakies superowe rozwiązania.
Ps. W poprzednim poscie zadałm pytanie "dlaczego strzelasz do kotka" - oczywiście to żart bo wiem że to są emotikony a nie fakt. Ale widzisz jak zaintrygował forumowiczów
Pozdrawiam serdecznie
Tak jak pisałam w poprzednim moim poscie strzsznie maleńko nam pokazujesz. Może to jest zamierzone, żeby podsycać naszą ciekawość. Ale nie daj się prosić bo przy takiej liczbie okazów jakie podałeś na początku na pewno temat Ci się nie wyczerpie szybko. Jesteśmy ciekawi jak powstawało ranczo, a jaki jest teraz efekt. Ci którzy organizują ogrody (tak jak ja) chcieliby też popatrzeć na jakies superowe rozwiązania.
Ps. W poprzednim poscie zadałm pytanie "dlaczego strzelasz do kotka" - oczywiście to żart bo wiem że to są emotikony a nie fakt. Ale widzisz jak zaintrygował forumowiczów
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam Ewa
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.