Ranczo rusza

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Xa-b
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 cze 2007, o 17:43

Post »

ppawlak pisze:Ryszardzie , wybacz emerytowanej nauczycielce, ale ciekawi mnie, dlaczego?"ranczo"

z encyklopedii
Ranczo (hiszp. rancho) – wielkie gospodarstwo rolne, zwykle hodowlane (głównie bydło),
Ale zdjęcia piękne, lilia śliczna.
Moj ogród też dzieli się na działkę i ranczo. To dość popularne nazywanie sowjego kawałka ziemi, przynajmniej ja nie spotykam się ztympierwszy raz. Sama na codzień tego używam.. no chyba że Ryszard poza sosnami hoduje kilka sztuk rogacizny.. :wink:
Awatar użytkownika
rusz
100p
100p
Od: 18 cze 2007, o 13:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Ranczo

Post »

Z przyjemnością odpowiadam PPawlak,w momęcie nabycia ziemi pod budowe domku na owych 20 arach pasły się krowy,ilokroć przyjeżdzałem ze znajomymi na budowe i grila przyjeło się powiedzenie "jedziemy do Rysia na ranczo"i tak pozostało.Grzecznie zwracam uwagę czy nadawane "pseudonimy" też obrazują wymowę encyklopedyczną.A co do strzelania do pięknego kotka to tylko ściągnięte z "Emotikonów - Więcej Ikon ".Pozdrawiam Ryszard Obrazek
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

anulka pisze:Karolinko kotek jest tam ,gdzie pisze rusz -nowonarodzony
No, już rozumiem! :oops: :D Czytać posty to nie wszystko :wink: Dzięki Anulko!

Rysiu, ale to ostatnie zdjęcie jest bomba! To jest też u Ciebie? Czy w jakimś botaniku? A może znowu coś przeoczyłam...
Grzegorz B

Post »

Ania Banaszek pisze:
GrzegorzB mam nasionka, podeślę Ci jak chcesz :) Szybko fajnie rosną, ale możesz poszukać po szkółkach to dostaniesz taką szczepioną jak n zdjęciu :wink:
Aniu jesteś bardzo miła, ale moja ręka do wysiewu nasionek nie jest zbyt dobra i nie chciał bym zniszczyć nasionek. Może kiedyś dostanę, ale w okolicy nie ma żadnych szkółek, może znajdę w jakimś sklepie ogrodniczym.

Pozdrawiam serdecznie :D :P :D
Awatar użytkownika
Xa-b
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grzegorz B pisze:
Ania Banaszek pisze:
GrzegorzB mam nasionka, podeślę Ci jak chcesz :) Szybko fajnie rosną, ale możesz poszukać po szkółkach to dostaniesz taką szczepioną jak n zdjęciu :wink:
Aniu jesteś bardzo miła, ale moja ręka do wysiewu nasionek nie jest zbyt dobra i nie chciał bym zniszczyć nasionek. Może kiedyś dostanę, ale w okolicy nie ma żadnych szkółek, może znajdę w jakimś sklepie ogrodniczym.

Jak chcesz to Ci wysieje i wysle roślinkę ;)
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ranczo rusza

Post »

Obrazek

Witaj!
Przecudna lilia!
Poszukuję jej od dawna... Niestety w żadnym "kwiatowym" sklepie w promieniu 50 km nie mieli/nie mają/mieć nie będą... :(
Jeśli bedziesz się wyzbywał to przyjmę ;)

Pozdrawiam
Basia

P.S.

A te różowe kwiatuszki to na pewno godecja wielokwiatowa :)
Grzegorz B

Post »

Ania Banaszek pisze:
Grzegorz B pisze:
Ania Banaszek pisze:

Jak chcesz to Ci wysieje i wysle roślinkę ;)
Chyba nie wypada tak bardzo wykorzystywać Twej dobroci. Jednak jak byś chciała, to bym skorzystał, jeżeli nie sprawiło by Ci to zbytniego kłopotu.

Awatar użytkownika
Xa-b
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Nie sprawi, podaj adres, może mam coś ukorzenione :wink:
pozdrawiam
Ania
Grzegorz B

Post »

Aniu podam Ci na PW.

Pozdrawiam :D :D :D
Awatar użytkownika
rusz
100p
100p

Ranczo

Post »

Witam Karolinko L te tulipanki rosna u mnie,popatrz na fotke jako na calosc kompozycji w tle /hiacynt z modrzewiem żonkil z kwitnaca nektaryna / to nie przypadek to fotka robiona kompozycyjnie.Pozdrawiam Ryszard

Obrazek
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziękuję za śliczne tulipanki! Chyba nigdy nie dostałam tylu naraz :D
A fotka właśnie dzięki kompozycji wygląda jak z jakiegoś ogrodu botanicznego, zwłaszcza te głazy w tle nadają niesamowity charakter. Tylko trudno mi ocenić ich wielkość, ale chyba spore, co? Brawo! ;:63
Awatar użytkownika
rusz
100p
100p

Ranczo rusza

Post »

W rodzinie białych lili św.Antoniego zaczyna być wmutno 60 % już przekwitło za pomocą ulewnego deszczu i wiatru ale pamiątka na fotkach pozostała. Obrazek
Grzegorz B

Post »

Wspaniałe ;:111 ;:111 ;:111 ...
Awatar użytkownika
Ewa_888
---
Od: 11 maja 2007, o 11:17

Post »

Ryszardzie robisz takie artystyczne zdjęcia. Czekamy jeszcze na więcej. Uchyl rąbka tajemnicy i pokaż na zdjęciach to swoje ranczo. na pewno jest prześlicznie.
Tak jak pisałam w poprzednim moim poscie strzsznie maleńko nam pokazujesz. Może to jest zamierzone, żeby podsycać naszą ciekawość. Ale nie daj się prosić bo przy takiej liczbie okazów jakie podałeś na początku na pewno temat Ci się nie wyczerpie szybko. Jesteśmy ciekawi jak powstawało ranczo, a jaki jest teraz efekt. Ci którzy organizują ogrody (tak jak ja) chcieliby też popatrzeć na jakies superowe rozwiązania.
Ps. W poprzednim poscie zadałm pytanie "dlaczego strzelasz do kotka" - oczywiście to żart bo wiem że to są emotikony a nie fakt. Ale widzisz jak zaintrygował forumowiczów :D
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Nie no, ale ta lilia to już wygląda jak namalowana :shock: :wink: , chyba nie uwierzę, że można takie cudeńko samemu wyhodować. Gdyby nawet mi się udalo, to miałabym już na niej pewnie całe stada tych małych, czarnych robaczków (zapomniałam jak sie nazywają).
I znowu brawo za zdjęcie! ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”