Ogródek AGNESS cz.3
-
minismok
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Agness
........odkrywam lilie i przestaje sie dziwic ze sa świete
.......św Antoniego, św. Józefa......hmmm i burbońskie ! to silnie majestatyczne kwiaty hmmm
maczniaka potraktuj olejem rzepakowym z proszkiem do pieczenia......tej mikstury z pewnoscia nie wytrzyma![0,5litra letniej wody , 3 łyzki stołowe oleju,1 łyzeczka proszku do pieczenia]lalka jest tego warta!
cmokasy
maczniaka potraktuj olejem rzepakowym z proszkiem do pieczenia......tej mikstury z pewnoscia nie wytrzyma![0,5litra letniej wody , 3 łyzki stołowe oleju,1 łyzeczka proszku do pieczenia]lalka jest tego warta!
cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aldonko dziękuję
Widzę, że mamy podobne gusta z Twoim synem, ponieważ ja też strasznie lubię lilie
Ziemia do lilii powinna być lekko kwaśna, moje są obsypane korą. A co do kwiatów przy ogrodzeniu, więc wcześniej tam była rabata z kwiatami biegnąca wzdłuż podjazdu, ogrodzenie postawiliśmy, ponieważ muszą przez nas podjazd przechodzić sąsiedzi a tak jest większy komfort, tak więc niechcący wyszła rabata pod płotem
Aguś uwielbiam czerwone
Od żółci poprzez pomarańcze i czerwień aż do bordo
To moje ukochane kolory
Halinko
Eluś w Twoim ogródku zrobi się busz szybciej niż się spodziewasz
Ja nawet nie zauważyłam kiedy mi porosły krzaczory z niewielkich roślinek, teraz muszę dzielić i przesadzać
Przykro mi z powodu lilii, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku już na pewno zakwitnie
Troszkę kolorków, żeby było weselej
Różyce- przegląd
Burgund

Miniaturka NN

Bonica

Arthur Bell

Rumba

Nina Weibul

Moja ulubiona za kolor NN

Pnąca Exelsa

Pnąca NN

Kolejna NN

I kolejna NN

Aguś uwielbiam czerwone
Halinko
Eluś w Twoim ogródku zrobi się busz szybciej niż się spodziewasz
Troszkę kolorków, żeby było weselej
Różyce- przegląd
Burgund

Miniaturka NN

Bonica

Arthur Bell

Rumba

Nina Weibul

Moja ulubiona za kolor NN

Pnąca Exelsa

Pnąca NN

Kolejna NN

I kolejna NN

- AGNESS

Smoczynko dziękuję za miksturę, jeśli zadziała, różyca zostaje- mam nadzieję , bo jest śliczna i każdego roku obsypana kwiatami 8)minismok pisze:Agness........odkrywam lilie i przestaje sie dziwic ze sa świete
.......św Antoniego, św. Józefa......hmmm i burbońskie ! to silnie majestatyczne kwiaty hmmm
![]()
cmokasy
-
minismok

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aga nie wiem jak Ty ale lubie te Zorby, Rumby, Samby
........małe ale szalone

nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agniesiu to jakbyś miała za dużo takich olbrzymów to ja jestem chętna, uwielbiam takie roślinkiAGNESS pisze:Joluś dziękujęMoje rabatki są faktycznie mocno zarośnięte, miejscami aż za bardzo. Do olbrzymich rozmiarów porosły hosty, rozchodniki olbrzymie, języczki, liście wszędobylskich sasanek też robią swoje
Na wiosnę szykuje się dzielonko
![]()
![]()
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Aguś 3 róże z twojej kolekcji mam
.tylko Excelsa jeszcze nie kwitnie,dopiero pojedyncze pąki pękają,ale myślę,że jak dalej będzie ciepło to ona zaszaleje
.Fajny przepis na miksturę na mączniaka dała Minismok.Sama wykorzystam kiedyś.Arthur Bell obficie Ci zakwitł.Bonica na pniu,już nie raz pisałam,jest na prawdę przecudna,taka pasowałaby mi nawet bardziej 
- AGNESS

Joluś z wielką przyjemnością się z Tobą podzielę swoimi krzaczorami
Pospisuj sobie co byś chciała i wyślij mi na PW
Halinko ja też spryskam tą miksturą swoją różycę, mam nadzieję, że pomoże
Niestety odwlecze się to trochę, ponieważ znowu pada
A Arthur Bell kwitnie wspaniale, mam 4 takie krzewy i każdy niesamowicie obsypany kwiatami, a ten zapach

Halinko ja też spryskam tą miksturą swoją różycę, mam nadzieję, że pomoże
No i u mnie też pada! Zdecydowanie urokliwe są te Rumby, Samby, Zorro...Lubię takie mieszanki kolorów i widzę, że nie
tylko ja
miksturą na mączniaka jestem zdumiona- działa? Oczywiście tez wypróbuję
Ciekawie wygląda biała lilia (już chciałam napisać...jako dodatek do róż) obok róż
Słuchaj ,czy znasz taką chorobę lilii...coś dzieje się z liśćmi, roślina nie zakwita i zatrzymuje się we wzroście?
Miałam mnóstwo takich lilii ale zaczęły mi chorować... Pewnie do nich wrócę, dobrze wyglądają

tylko ja
Ciekawie wygląda biała lilia (już chciałam napisać...jako dodatek do róż) obok róż
Słuchaj ,czy znasz taką chorobę lilii...coś dzieje się z liśćmi, roślina nie zakwita i zatrzymuje się we wzroście?
Miałam mnóstwo takich lilii ale zaczęły mi chorować... Pewnie do nich wrócę, dobrze wyglądają
Pozdrawiam, nigella
- AGNESS

Nigello myślę, że to może byc choroba grzybowa . Tu masz stronkę gdzie opisane są choroby lilii http://www.ogrod-gardener.pl/1/3/10/lilia.php
- AGNESS

Krysiu ta różyczka to miniaturka , kupiłam ją w zeszłym roku w Lidlu w malutkiej doniczusi i po przekwitnięciu wysadziłam do ogrodu, pięknie przezimowała teraz kwitnie jak szalona, i ciąg zawiązuje nowe pąki, kwiat też długo się trzyma
Obawiam się, że może byc delikatna co do chorób, ponieważ już -jako na jedynej -pojawiła mi się czarna plamistośc i musiałam obskubac częśc listeczków, zobaczymy jak będzie dalej
Marcinku dziękuję
u mnie jakoś na razie deszcze nie zaszkodziły różom, ale zobaczymy co będzie dalej, bo znowu ma padac 
Marcinku dziękuję