Ogródek AGNESS cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś piękne różyczki i lilije ;:111 , ależ sobie powzdychałam bo ja jestem jeszcze w polu , baaaaardzo czekam na takie zagęszczenia jak u Ciebie . Moje lilie św. Antoniego jesienią zniszczone przez zwierzątka , w tym roku niestety nie zakwitły :cry: . cóż cierpliwie poczekam do przyszłego roku :roll: .
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agness :D ........odkrywam lilie i przestaje sie dziwic ze sa świete :lol: .......św Antoniego, św. Józefa......hmmm i burbońskie ! to silnie majestatyczne kwiaty hmmm

maczniaka potraktuj olejem rzepakowym z proszkiem do pieczenia......tej mikstury z pewnoscia nie wytrzyma![0,5litra letniej wody , 3 łyzki stołowe oleju,1 łyzeczka proszku do pieczenia]lalka jest tego warta!

:D

cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aldonko dziękuję :D Widzę, że mamy podobne gusta z Twoim synem, ponieważ ja też strasznie lubię lilie :D Ziemia do lilii powinna być lekko kwaśna, moje są obsypane korą. A co do kwiatów przy ogrodzeniu, więc wcześniej tam była rabata z kwiatami biegnąca wzdłuż podjazdu, ogrodzenie postawiliśmy, ponieważ muszą przez nas podjazd przechodzić sąsiedzi a tak jest większy komfort, tak więc niechcący wyszła rabata pod płotem :lol:

Aguś uwielbiam czerwone :lol: Od żółci poprzez pomarańcze i czerwień aż do bordo :D To moje ukochane kolory :D

Halinko
;:196 :D

Eluś w Twoim ogródku zrobi się busz szybciej niż się spodziewasz :D Ja nawet nie zauważyłam kiedy mi porosły krzaczory z niewielkich roślinek, teraz muszę dzielić i przesadzać :roll: :lol: Przykro mi z powodu lilii, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku już na pewno zakwitnie :D

Troszkę kolorków, żeby było weselej :D

Różyce- przegląd

Burgund

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Miniaturka NN

Obrazek Obrazek

Bonica

Arthur Bell

Rumba

Nina Weibul

Moja ulubiona za kolor NN

Pnąca Exelsa

Pnąca NN

Kolejna NN

I kolejna NN

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

minismok pisze:Agness :D ........odkrywam lilie i przestaje sie dziwic ze sa świete :lol: .......św Antoniego, św. Józefa......hmmm i burbońskie ! to silnie majestatyczne kwiaty hmmm

maczniaka potraktuj olejem rzepakowym z proszkiem do pieczenia......tej mikstury z pewnoscia nie wytrzyma![0,5litra letniej wody , 3 łyzki stołowe oleju,1 łyzeczka proszku do pieczenia]lalka jest tego warta!

:D

cmokasy
Smoczynko dziękuję za miksturę, jeśli zadziała, różyca zostaje- mam nadzieję , bo jest śliczna i każdego roku obsypana kwiatami 8) :D
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Aga nie wiem jak Ty ale lubie te Zorby, Rumby, Samby :D ........małe ale szalone :lol: :lol: :lol:
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja zdecydowanie też :D rewelacyjna jest ta niesamowita ilość kolorów na jednym krzaczku :D i ta masa drobnych bukiecików:D
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

AGNESS pisze:Joluś dziękuję ;:196 Moje rabatki są faktycznie mocno zarośnięte, miejscami aż za bardzo. Do olbrzymich rozmiarów porosły hosty, rozchodniki olbrzymie, języczki, liście wszędobylskich sasanek też robią swoje :roll: Na wiosnę szykuje się dzielonko :wink: :lol:
Agniesiu to jakbyś miała za dużo takich olbrzymów to ja jestem chętna, uwielbiam takie roślinki :wink: i oczywiście podzielę się swoimi :wink:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Aguś 3 róże z twojej kolekcji mam :D .tylko Excelsa jeszcze nie kwitnie,dopiero pojedyncze pąki pękają,ale myślę,że jak dalej będzie ciepło to ona zaszaleje :wink: .Fajny przepis na miksturę na mączniaka dała Minismok.Sama wykorzystam kiedyś.Arthur Bell obficie Ci zakwitł.Bonica na pniu,już nie raz pisałam,jest na prawdę przecudna,taka pasowałaby mi nawet bardziej :roll:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś z wielką przyjemnością się z Tobą podzielę swoimi krzaczorami :D Pospisuj sobie co byś chciała i wyślij mi na PW :D

Halinko ja też spryskam tą miksturą swoją różycę, mam nadzieję, że pomoże :D Niestety odwlecze się to trochę, ponieważ znowu pada :roll: A Arthur Bell kwitnie wspaniale, mam 4 takie krzewy i każdy niesamowicie obsypany kwiatami, a ten zapach :roll: :D
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

No i u mnie też pada! Zdecydowanie urokliwe są te Rumby, Samby, Zorro...Lubię takie mieszanki kolorów i widzę, że nie
tylko ja :lol: :lol: miksturą na mączniaka jestem zdumiona- działa? Oczywiście tez wypróbuję :lol: :lol: :lol:
Ciekawie wygląda biała lilia (już chciałam napisać...jako dodatek do róż) obok róż :lol:
Słuchaj ,czy znasz taką chorobę lilii...coś dzieje się z liśćmi, roślina nie zakwita i zatrzymuje się we wzroście?
Miałam mnóstwo takich lilii ale zaczęły mi chorować... Pewnie do nich wrócę, dobrze wyglądają :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nigello myślę, że to może byc choroba grzybowa . Tu masz stronkę gdzie opisane są choroby lilii http://www.ogrod-gardener.pl/1/3/10/lilia.php
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Obrazek
Prześliczna!!!
Bardzo przypomina moją Sweet Magic ale tylko raczej kolorem.
Układ płatków Twojej jest oszałamiający.... nie mogę patrzeć bez zazdrości :wink: :roll: :D
No po prostu brak mi słów. Czy to dorodny krzaczek Agnes? Młody? :roll:
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Witaj Agnieszko masz piękne, zdrowe i cudnie kwitnące róże. U mnie po tych deszczach normalnie marnieją w oczach. Muszę chyba rozstawić na nii jakiś parasol.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu ta różyczka to miniaturka , kupiłam ją w zeszłym roku w Lidlu w malutkiej doniczusi i po przekwitnięciu wysadziłam do ogrodu, pięknie przezimowała teraz kwitnie jak szalona, i ciąg zawiązuje nowe pąki, kwiat też długo się trzyma :D Obawiam się, że może byc delikatna co do chorób, ponieważ już -jako na jedynej -pojawiła mi się czarna plamistośc i musiałam obskubac częśc listeczków, zobaczymy jak będzie dalej :?

Marcinku dziękuję :D u mnie jakoś na razie deszcze nie zaszkodziły różom, ale zobaczymy co będzie dalej, bo znowu ma padac :roll:
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30

Post »

Witam
dobrze ze przyszłam dzisiaj tutaj na spacer bo też mam dwie szt miniaturek i mam w doniczkach bo nie wiedziałam ze takie można wsadzić do gruntu i ze zimują w ogrodzie.
Będę musiała zafundować im miejsce w moim ogródku :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”