No i te kolorki na 2 ostatnich zdjęciach też by pasowały w moim ogródku - czy zakupiłeś w okolicy Lubartowa?
Ogródek Przemka cz.2
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Przemku czytałam u Ciebie o ismenach że wykopuje się je jak liście zaczynają żółknąć a u mnie chyba przez te deszcze już zaczynają żółknąć ,po pierwsze jeszcze nie wszystkie kwitły a po drugie chyba to za wcześnie ,ale boję się o nie czy nie zgniją.
A pełne słowa uznania ogród piękny kolorowy ,czysty,zadbany ,duża wiedza na temat roślin .
Genia
A pełne słowa uznania ogród piękny kolorowy ,czysty,zadbany ,duża wiedza na temat roślin .
Genia
-
przemek1136

- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
111agnieszka-tawułki i liliowce pochodzą ze szkółki Zygmunta spod Lubartowa. Jeśli chodzi o liliowce z prawie czarnymi płatkami to mam w nadmiarze i będę jesienią część wykopywał, więc jak Ci się podobają to na jeden "krzak" możesz liczyć.
Saaga- już wróciłem ale do Końskowoli jakoś mnie nie ciągnie (nie przepadam za różami). Co myślisz o wypadzie do szkółki Zygmunta?
e-genia możesz wykopać ismeny. Podobno potrzebują bardzo długiego okresu spoczynku i nawet czasami wykopuje się cebule już pod koniec czerwca.
Saaga- już wróciłem ale do Końskowoli jakoś mnie nie ciągnie (nie przepadam za różami). Co myślisz o wypadzie do szkółki Zygmunta?
e-genia możesz wykopać ismeny. Podobno potrzebują bardzo długiego okresu spoczynku i nawet czasami wykopuje się cebule już pod koniec czerwca.
-
przemek1136

Co do zastosowania miedzianu w celu zaprawienia cebul to odradzam. Jak już uważasz, że źle wyglądają to lepiej zaprawić je mieszaniną Topsinu M500 (0,7%) i Kaptanu zawiesinowego 50WP (1%). Możesz też przed wykopaniem cebul opryskać rośliny np. Sumilexem 500SC (0,1%) lub Sarfunem 500SC. Cebule warto przechowywać w lekko wilgotnym miale torfowym.
-
przemek1136

- judyta

- Od: 10 lut 2008, o 14:08
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
-
przemek1136

- judyta

- Od: 10 lut 2008, o 14:08
mój mój...zabrany!!! koniec oferty!!!!
czarny przygarnięty!!! Tylko czarny się rozrósł???? 
serdecznie pozdrawiam, judyta.
- marcyjanna
- 200p

- Od: 23 cze 2009, o 17:52
Witaj Przemku! Przespacerowałam się po Twoim ogrodzie i nogi mnie rozbolały
Chcę Ci serdecznie podziękować, że podzieliłeś sie na forum namiarami na szkółkę pana Zygmunta i mam do Ciebie interes. Bylismy w ubiegłą niedzielę, spędziliśmy tam parę godzin, ale to za mało. Nastepnym razem rozbijemy się z namiotem pod szkółką, pobędziemy parę dni i może wtedy dowiem się wszystkiego. Bywasz tam często, więc czy mógłbyś się zorientować, czy pan Zygmunt ma inne trawy oprócz miskantów, niebieskiej i molinii?
ps. piękny ogród
ps. piękny ogród
Ja też jednak zrezygnowałam z Końskowoli, a do szkółki bardzo chętnie się wybiorę. Termin jak dla mnie obojętny - do 26 nie mam żadnych planów, więc dawaj znać, jak będziesz jechał.
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród
-
przemek1136