Moje skarby
- AnnaL
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie martw się na zapas, storczyki to wytrzymałe i przebojowe rośliny. 

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

- Wanda
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak, kwitnie i Kliwia. Właściwie jedna z nich, ta, którą uratowałam, bo rok temu miała wylądować na śmietniku. Drugą mam od wielu lat, jest bardzo rozrośnięta, ma znacznie szersze liście, ale ta się zaparła i od przeprowadzki do nowego domu nie kwitnie. A teraz co u mnie nowego?
Nobile na keiki ma już 3 pączek kwiatowy. Jeden dziś pokazał swój środeczek i przynajmniej wiem, jakie będą kwiatuszki. Kupione było jako białe, ale już widzę, że będzie raczej pistacjowe z różowym środeczkiem.
Miltonopsis pęd kwiatowy rośnie co raz szybciej. Kolorek niespodzianka.

Dendrobium Phalaenopsis Annabell ma co raz dłuższy pęd kwiatowy i rośnie mu keiki na jednej z psb.

Dziś rozwinął kwiat Phalaenopsis o okazałych liściach, ale kwiatku najmniejszym ze wszystkich moich Phal. W rzeczywistości jest znacznie ciemniejszy.
Do kwitnienia szykują się jeszcze 3 Phal. Jeden wiem, że biały o ogromnych kwiatach. Pozostałe to niespodzianki.
Nobile na keiki ma już 3 pączek kwiatowy. Jeden dziś pokazał swój środeczek i przynajmniej wiem, jakie będą kwiatuszki. Kupione było jako białe, ale już widzę, że będzie raczej pistacjowe z różowym środeczkiem.

Miltonopsis pęd kwiatowy rośnie co raz szybciej. Kolorek niespodzianka.

Dendrobium Phalaenopsis Annabell ma co raz dłuższy pęd kwiatowy i rośnie mu keiki na jednej z psb.

Dziś rozwinął kwiat Phalaenopsis o okazałych liściach, ale kwiatku najmniejszym ze wszystkich moich Phal. W rzeczywistości jest znacznie ciemniejszy.

Do kwitnienia szykują się jeszcze 3 Phal. Jeden wiem, że biały o ogromnych kwiatach. Pozostałe to niespodzianki.
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Wandziu, wspaniale.
Denadrobium nobile trzymasz w domu ?
Denadrobium nobile trzymasz w domu ?
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wandziu, strasznie zazdroszczę Ci niespodzianek, mogłabym kupować w kółko przekwitnięte i czekać aż pokażą swoją tajemnicę, gdyby tylko trochę więcej miejsca...
Nobile fajnie się rozrasta, myślę, że to keiki da radę
Nobile fajnie się rozrasta, myślę, że to keiki da radę

Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
ja też nobile trzymam na balkonie. tzn trzymałam do wczoraj, bo z racji tych pączków przeniosłam do domu - przy oknie. chciałabym mieć kwitnienia u siebie. Potem je znów "wyrzucę".
Pozdrawiam, Justyna