Ogródek AGNESS cz.3
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Joluś masz rację, że Forum zaraża miłością do wielu roślin, u mnie nastąpiła taka sytuacja z ciemiernikami, wcześniej ich nawet nie znałam, a będąc na Forum dosłownie się zakochalam
A co do lilii, to naprawdę są przepiękne, a mnie dodatkowo powalają swoim niesamowitym zapachem, ja jestem węchowiec, i kocham wszystkie pachnące roślinki 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iguś liliowce mam w dwóch odcieniach żółci, już wieloletnie kępy, takie wcześniutkie, już przekwitły, w tym roku w ,,cebulach,, kupiłam sobie kilka sadzoneczek, już by nawet kwitły na jednej gałązce, ale wczoraj robotnicy montujący bramę mi je zmiażdżyli
Iguś bardzo chętnie zobaczę jakimi możesz się podzielić, ja mogę Ci wysłać te moje są bardzo wczesne, ten jaśniejszy wspaniale pachnie
Tak wyglądają:

I drugi

I drugi

- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko zaserwowałaś to właśnie czego mi brak przy forumowych zdjęciach liliowców. Brak mi właśnie
widoczków takich kęp liliowców tak wkomponowanych w ogród jak u Ciebie. Wszyscy pokazuja pojedyńcze kwiaty
jak w katalogach. Szkoda wielka ...
Podoba mi się to zestawienie żółci pomarańczowej z niebieskim. Fajnie skomponowane.
Pozdrowionka
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Agnieszko, marzenia się spełniają i na pewno powstanie u Ciebie oczko wodne. Ja też będę się do niego przymierzał w przyszłym roku.
Zestawienie lilii białej z czerwoną różą - mistrzostwo
Piękny biały dzwoneczek (chyba dzwonek drobny?) U mnie większość dzwonków to niebieskie bądź fioletowe, dlatego nad nim przystanąłem.
Zestawienie lilii białej z czerwoną różą - mistrzostwo
Piękny biały dzwoneczek (chyba dzwonek drobny?) U mnie większość dzwonków to niebieskie bądź fioletowe, dlatego nad nim przystanąłem.
- aanula

- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś
ogrodowe widoczki pierwsza klasa
Ja nie znałam ani ciemierników ani trójsklepki
A jak zobaczyłam jak wyglądają, to też się zakochałam i musiałam mieć
i mam!
Do "wąchaczy" tez należę
i kocham wszystkie pachnące kwiatuszki 
Im więcej tym lepiej ...

Aguś ... chyba wszyscy, którzy znaleźli to Forum tak mająAGNESS pisze:... Forum zaraża miłością do wielu roślin, u mnie nastąpiła taka sytuacja z ciemiernikami, wcześniej ich nawet nie znałam, a będąc na Forum dosłownie się zakochalam![]()
A co do lilii, to naprawdę są przepiękne, a mnie dodatkowo powalają swoim niesamowitym zapachem, ja jestem węchowiec, i kocham wszystkie pachnące roślinki
Ja nie znałam ani ciemierników ani trójsklepki
Do "wąchaczy" tez należę
Im więcej tym lepiej ...