Ogród Gośki
- Soulcatcher
- 200p

- Od: 16 cze 2009, o 11:05
No ale o ciężarkach, które przywiązywałaś do gałęzi to skąd się dowiedziałaś??? Że to tak trzeba?
Ja tam bym tylko obciachała to co mi by wystawało i tyle.... A ty mi tu z ciężarkami wyskakujesz...
Ja tam bym tylko obciachała to co mi by wystawało i tyle.... A ty mi tu z ciężarkami wyskakujesz...
Kaśka
Zapraszam w odwiedziny
Zapraszam w odwiedziny
To opuncje, jeszcze nie zimowały. Ale ponoć to potrafią przy zapewnieniu suchego stanowiska. Posadziłam je na skalniaku, pod zadaszeniem - deszcz tam prawie nie dociera. Myślę, że przed zimą zrobię im jakieś akwarium ze szkłaSoulcatcher pisze:
A co to za kaktusy rosną Ci na skalniaku? One tam zimują? Nie topią się?
Im dokładniej się przyglądam tym większe dziwa w Twym ogrodzie wynajduję ;)
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
- Soulcatcher
- 200p

Metoda prób i błędów :PSoulcatcher pisze:No ale o ciężarkach, które przywiązywałaś do gałęzi to skąd się dowiedziałaś??? Że to tak trzeba?
Gdybyś Ty wiedziała ile powiązanych sznureczkiem i powyginanych gałązek odbijało naturalnie do góry to ... przecież Polak potrafi... jak musi hi, hi
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
- Soulcatcher
- 200p

A wiesz po głębszej analizie to chyba możesz mieć rację
Jestem ciekawa co powiesz jak pokażę Ci moje niudolne bonzai ze zbliżenia. Ale zrobię je dopiero jutro
To znaczy zdjęcie zrobię a nie bonzai

Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
- Soulcatcher
- 200p

ok - to jutro będę tu zaglądać w poszukiwaniu "bonzai co mi coś ma przypominać"
Tymczasem idę spać - dobrej nocki!
Tymczasem idę spać - dobrej nocki!
Kaśka
Zapraszam w odwiedziny
Zapraszam w odwiedziny
Witaj Agnieś serdecznie w moim ogródku
Będziesz miała wiele uciechy przy formowaniu iglaczków. Jeśli chodzi o gunnerę to moja w gruncie jeszcze nie zimowała. Dwa lata trzymałam ja w doniczce, zimą w nieogrzewanym pomieszczeniu, ale nie ścinałam jej liści. Mam nadzieję, że dobrze przygotowałam sie merytorycznie do przezimowania mojej gunnery i dlatego od tej wiosny jest w gruncie. Na forum jest masa postów o zabezpieczeniu. W wielkim skrócie: po pierwszych przymrozkach ścinamy liście i obkładamy nimi karpę, potem np agrowłóknina, słoma, zeschłe liście, ewentualnie kartony i wszystko czymś umocować by nie pofrunęło
Mam nadzieję, że dam radę :P a w przyszłym roku moja gunnera obudzi się na nowo i będzie coraz piękniejsza ;:12
Będziesz miała wiele uciechy przy formowaniu iglaczków. Jeśli chodzi o gunnerę to moja w gruncie jeszcze nie zimowała. Dwa lata trzymałam ja w doniczce, zimą w nieogrzewanym pomieszczeniu, ale nie ścinałam jej liści. Mam nadzieję, że dobrze przygotowałam sie merytorycznie do przezimowania mojej gunnery i dlatego od tej wiosny jest w gruncie. Na forum jest masa postów o zabezpieczeniu. W wielkim skrócie: po pierwszych przymrozkach ścinamy liście i obkładamy nimi karpę, potem np agrowłóknina, słoma, zeschłe liście, ewentualnie kartony i wszystko czymś umocować by nie pofrunęło
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
-
marivsz
- 1000p

- Od: 9 sie 2008, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hee ja też chcę na te grzyby
a u nas już grzybów nie widać, musi za ciepło...
Oj widzę, że znalazłem bratnią duszę, ja tez lubię przyciąć, wygiąć;) teraz próbuje sił z bonsai
a ogródek widać, że ma duszę. Bardzo fajny i jeszcze te kamienie.
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Witaj marivszmarivsz pisze:Hee ja też chcę na te grzybya u nas już grzybów nie widać, musi za ciepło...
Oj widzę, że znalazłem bratnią duszę, ja tez lubię przyciąć, wygiąć;) teraz próbuje sił z bonsai
a ogródek widać, że ma duszę. Bardzo fajny i jeszcze te kamienie.
Miło mi Cię u mnie gościć
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród