Dala - mój piękny ogród cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dalu może kiedyś jak zechcę jeszcze raz zdobyć szczyt Ślęży, to będę miała możliwość zobaczyć Twój śliczny ogród ;:109

Hortensje już Ci kwitną :shock: to widzę że Twój klimat bardziej sprzyjający :roll: u mnie jak na razie cisza hortensje śpią :wink:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dalu, piszesz że to hortensje ogrodowe... nie przemarzły Ci w zimie :?: Okrywałaś je czymś :?:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-d-a

Post »

Joluś, ja myślę, że mój ogród możesz zobaczyć w każdej chwili, bez konieczności zdobywania Ślęży.
Przecież nie mieszkasz tak daleko...

Hortensje u mnie zaczęły kwitnąć, ale liliowce nie mają zamiaru - wszystkie w pąkach.
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dalo i ja chciałabym zobaczyć Twoj ogród w realu. :shock: Na zdjęciach jest przepiękny :!:
x-d-a

Post »

Nie, Magdo, ja mam za dużo roślin i nie bawię się w okrywanie ich na zimę. Co ich nie zabije, to wzmocni.
A tak naprawdę, to na ok. 10 ogrodowych, które mam, to tylko połowa ma paczki kwiatowe. A 2 dębolistne w ogóle nie będą kwitły. Zaczęłam się już zastanawiać, czy na przyszłość nie dać sobie spokoju z hortensjami ogrodowymi i skupić się na niezawodnych bukietowych i krzewiastych.

Iduś, zapraszam serdecznie :lol:
x-d-a

Post »

Witam słonecznie! Roślinki się cieszą z pogody, ja też, chociaż trochę mi smutno, że nasze spotkania forumkowe już przeszły do historii...
Wczoraj miałam wspaniałych gości, dostałam śliczne roślinki - dzisiaj będzie sadzenie...
A to wczorajsze widoczki z ogródka
Obrazek Obrazek
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Dalo piękne widoczki :D
Zaproszenie przyjęte :lol: i jak będę choćby w pobliżu Twoich okolic to na pewno Cię odwiedzę.
Czy coś słyszysz o podtopieniach w waszych okolicach :?: Bo radio podaje straszne rzeczy :!:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dalu strasznie się cieszę, że udały Wam się forumkoew spotkania :D Wspaniale się zobaczyc i pogadac w realu :D Wprawdzie piszesz, że pogoda nie dopisała, ale miłe towarzystwo to wynagrodziło :D Zazdroszczę 8)
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Dalu. U Ciebie nie pada. :?: We Wrocławiu przeszła jedna burza z ulewnym deszczem i następne czarne chmury z północy nadciągają. Z pewnością u Maguni pada, bo jest tam czarno. Jak idzie chmura od strony Ślęży to zawsze myślę, że u Ciebie już pada, a jak z północy to myślę o Mag. To już takie zboczenie forumkowe :lol: :lol: :lol:
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
x-d-a

Post »

Krysiu, kochanie - nie pada! powiem więcej- świeci słoneczko i jest straszna parówa.
Próbowałam coś zrobić w ogrodzie, zaczęłam sadzić spotkaniowe "łupy" i prezenty, ale straszliwie się zmachałam i na razie dałam sobie spokój.
Przez godzinę za to siedziałam sobie na ławeczce i gapiłam na roślinki, które po porcji wody i teraz słoneczka są takie bujne i piękne :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Dalo u mnie upał ale nie pada choć gdzieś w oddali grzmi mam nadzieję że nie będzie burzy bo chcę popryskać kwiaty środkiem grzybobójczym inaczej jesienią nic nie będzie kwitło bo roślinki pogniją .A jak trzymają się u Ciebie kwiatki ,no i powiedziałam w złą godzinę że nie pada właśnie zaczyna .
Genia
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Witaj Dalu,
jak to fajnie, że choć u Ciebie pogoda i roślinki się radują. Tutaj tak jak przewidziała Ada rozpętało się piekło. Ogród w opłakanym stanie :cry:, ale jeszcze leje i grzmi, to na razie nie idę szacować szkód.
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dalu piękne widoczki pokazałaś.......lubię takie zdjęcia oglądać ;:109

U mnie od kilku dni taka sama pogoda do południa, upał i parówa po południu burza i ulewa :?
Dziś jechałam załatwić pewne sprawy do Oławy i po drodze miałam lasy i pola, wszystko zalane a na polu gdzie rośnie kukurydza widać tylko same czubki :cry:

Chyba już tego deszczu starczy..........
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
x-d-a

Post »

Dziewczynki - Jolu, Magdo, Geniu,
Hurra :!: :!: :!:
Pierwszy dzień od dwóch tygodni nie padało!
Rano udało nam się zjeść śniadanie w ogródku, w ciągu dnia wsadziłam roślinki, które dostałam od kochanych forumków, a wieczorem byłam na spacerze z pieskiem.
Ogród w słoneczku wygląda zupełnie inaczej, po prostu pięknieje w oczach :lol:
A to jeszcze lilijki sfotografowane wczoraj

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Witaj Dalu :D, chciałem podziękować za gościnę, pogoda została zrekompensowana przez bardzo miłych gospodarzy i piękny ogród. Teraz zdjęcia w Twoim wątku zyskały trzeci wymiar ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”