Hortensje już Ci kwitną
Dala - mój piękny ogród cz.3
-
x-d-a
-
x-d-a
Nie, Magdo, ja mam za dużo roślin i nie bawię się w okrywanie ich na zimę. Co ich nie zabije, to wzmocni.
A tak naprawdę, to na ok. 10 ogrodowych, które mam, to tylko połowa ma paczki kwiatowe. A 2 dębolistne w ogóle nie będą kwitły. Zaczęłam się już zastanawiać, czy na przyszłość nie dać sobie spokoju z hortensjami ogrodowymi i skupić się na niezawodnych bukietowych i krzewiastych.
Iduś, zapraszam serdecznie
A tak naprawdę, to na ok. 10 ogrodowych, które mam, to tylko połowa ma paczki kwiatowe. A 2 dębolistne w ogóle nie będą kwitły. Zaczęłam się już zastanawiać, czy na przyszłość nie dać sobie spokoju z hortensjami ogrodowymi i skupić się na niezawodnych bukietowych i krzewiastych.
Iduś, zapraszam serdecznie
-
x-d-a
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dalu. U Ciebie nie pada.
We Wrocławiu przeszła jedna burza z ulewnym deszczem i następne czarne chmury z północy nadciągają. Z pewnością u Maguni pada, bo jest tam czarno. Jak idzie chmura od strony Ślęży to zawsze myślę, że u Ciebie już pada, a jak z północy to myślę o Mag. To już takie zboczenie forumkowe

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
-
x-d-a
Krysiu, kochanie - nie pada! powiem więcej- świeci słoneczko i jest straszna parówa.
Próbowałam coś zrobić w ogrodzie, zaczęłam sadzić spotkaniowe "łupy" i prezenty, ale straszliwie się zmachałam i na razie dałam sobie spokój.
Przez godzinę za to siedziałam sobie na ławeczce i gapiłam na roślinki, które po porcji wody i teraz słoneczka są takie bujne i piękne

Próbowałam coś zrobić w ogrodzie, zaczęłam sadzić spotkaniowe "łupy" i prezenty, ale straszliwie się zmachałam i na razie dałam sobie spokój.
Przez godzinę za to siedziałam sobie na ławeczce i gapiłam na roślinki, które po porcji wody i teraz słoneczka są takie bujne i piękne
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Dalo u mnie upał ale nie pada choć gdzieś w oddali grzmi mam nadzieję że nie będzie burzy bo chcę popryskać kwiaty środkiem grzybobójczym inaczej jesienią nic nie będzie kwitło bo roślinki pogniją .A jak trzymają się u Ciebie kwiatki ,no i powiedziałam w złą godzinę że nie pada właśnie zaczyna .
Genia
Genia
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dalu piękne widoczki pokazałaś.......lubię takie zdjęcia oglądać
U mnie od kilku dni taka sama pogoda do południa, upał i parówa po południu burza i ulewa
Dziś jechałam załatwić pewne sprawy do Oławy i po drodze miałam lasy i pola, wszystko zalane a na polu gdzie rośnie kukurydza widać tylko same czubki
Chyba już tego deszczu starczy..........
U mnie od kilku dni taka sama pogoda do południa, upał i parówa po południu burza i ulewa
Dziś jechałam załatwić pewne sprawy do Oławy i po drodze miałam lasy i pola, wszystko zalane a na polu gdzie rośnie kukurydza widać tylko same czubki
Chyba już tego deszczu starczy..........
-
x-d-a
Dziewczynki - Jolu, Magdo, Geniu,
Hurra
Pierwszy dzień od dwóch tygodni nie padało!
Rano udało nam się zjeść śniadanie w ogródku, w ciągu dnia wsadziłam roślinki, które dostałam od kochanych forumków, a wieczorem byłam na spacerze z pieskiem.
Ogród w słoneczku wygląda zupełnie inaczej, po prostu pięknieje w oczach
A to jeszcze lilijki sfotografowane wczoraj

Hurra
Pierwszy dzień od dwóch tygodni nie padało!
Rano udało nam się zjeść śniadanie w ogródku, w ciągu dnia wsadziłam roślinki, które dostałam od kochanych forumków, a wieczorem byłam na spacerze z pieskiem.
Ogród w słoneczku wygląda zupełnie inaczej, po prostu pięknieje w oczach
A to jeszcze lilijki sfotografowane wczoraj