Czym zwalczać mszyce?
- carterka
- 500p 
- Od: 29 sie 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
ARABELLA nie ma za co  . Dla mnie to najprostszy i jednocześnie skuteczny sposób
. Dla mnie to najprostszy i jednocześnie skuteczny sposób 

Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń

mój wątek - Moja zieleń
- babeczka03
- 100p 
- Od: 3 mar 2008, o 16:41
- 
				kwiat paproci
- 20p - Rozkręcam się... 
- Od: 14 sie 2008, o 21:05
Ja stosuję całkiem podobne (ziołowo czosnkowo papierosowe) kuracje i póki co owszem powtarza się pokolenie, ale widocznie swego czasu była zbyt długa przerwa między opryskami, i gdzieś zadekowane jajeczka ocalały, ale po ostatnim podwójnym... na razie cisza, nawet oblepiony pantofelnik się jakiś czysty zrobił. Fakt, prócz ziół i szczypiorku i dorastających kilku pomidorków nie mam nic jadalnego.

- Nalewka
- Przyjaciel Forum 
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sporo jest też tutaj:
- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=6186

- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=6186
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."

Re: Jak zwalczać mszyce w sposób naturalny?
skoro środki dostepone na rynku holenderskim (mint) posiadają w swoim skladzie dużą ilosc miet to moze smą miętą wartby sprobować?  jam pryskam preparatem impuls mint 40ml na 100l wody + 300g bitterzout ( to na polepszenie wyglądu liści) - opryski wykonywane w holandii min przy uprawie pomidorów

Re: Czym zwalczać mszyce?
kiedyś miałem mszyce na różach ,bardzo dużo.w sklepie doradzono środek ale zaznaczono że w wysokich temperaturach nie działa.postanowiłem zrobić sam środek czosnek posiekałem i zalałem ciepłą wodą,dodałem trochę soku z cytryny i trochę mydła szarego .Pryskałem w samo południe i po godzinie wszystkie mszyce spadły,od tej pory mszyce niszczę w ten sposób.jan-wojciech2 pisze:Mszyce na brzoskwiniach i śliwie, czym można zwalczać oprócz chemii wiem że bardzo dobrze niszczy Pirimor. Ale nie chcialbym używać tych środków.

Nie, ja na serio pytam, bo może mydło szare jest skuteczniejsze.
 Nie, ja na serio pytam, bo może mydło szare jest skuteczniejsze.