Czym zwalczać mszyce?
- carterka
 - 500p

- Od: 29 sie 2008, o 13:01
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
 - Kontakt:

ARABELLA nie ma za co 
. Dla mnie to najprostszy i jednocześnie skuteczny sposób 

Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń

mój wątek - Moja zieleń
- babeczka03
 - 100p

- Od: 3 mar 2008, o 16:41

- 
				kwiat paproci
 - 20p - Rozkręcam się...

- Od: 14 sie 2008, o 21:05

Ja stosuję całkiem podobne (ziołowo czosnkowo papierosowe) kuracje i póki co owszem powtarza się pokolenie, ale widocznie swego czasu była zbyt długa przerwa między opryskami, i gdzieś zadekowane jajeczka ocalały, ale po ostatnim podwójnym... na razie cisza, nawet oblepiony pantofelnik się jakiś czysty zrobił. Fakt, prócz ziół i szczypiorku i dorastających kilku pomidorków nie mam nic jadalnego.

- Nalewka
 - Przyjaciel Forum

- Od: 30 paź 2006, o 12:42
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Sporo jest też tutaj:
- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=6186

- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=6186
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."

Re: Jak zwalczać mszyce w sposób naturalny?
skoro środki dostepone na rynku holenderskim (mint) posiadają w swoim skladzie dużą ilosc miet to moze smą miętą wartby sprobować?  jam pryskam preparatem impuls mint 40ml na 100l wody + 300g bitterzout ( to na polepszenie wyglądu liści) - opryski wykonywane w holandii min przy uprawie pomidorów

Re: Czym zwalczać mszyce?
kiedyś miałem mszyce na różach ,bardzo dużo.w sklepie doradzono środek ale zaznaczono że w wysokich temperaturach nie działa.postanowiłem zrobić sam środek czosnek posiekałem i zalałem ciepłą wodą,dodałem trochę soku z cytryny i trochę mydła szarego .Pryskałem w samo południe i po godzinie wszystkie mszyce spadły,od tej pory mszyce niszczę w ten sposób.jan-wojciech2 pisze:Mszyce na brzoskwiniach i śliwie, czym można zwalczać oprócz chemii wiem że bardzo dobrze niszczy Pirimor. Ale nie chcialbym używać tych środków.