Moi zieloni domownicy
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
-
Reposit-09
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- ewasz29

- Od: 23 mar 2009, o 09:54
Siałam ją w kwietniu i miałam niestety obawy ,czy nie przyjdą majowe przymrozki i mi jej nie ,,załatwią''. Bo nasturcję jednak powinno się siać w początkach majakari pisze:Ojejku, nasturcja już Ci kwitnie... moja jeszcze daleko w polu... Chyba za późno ją wysiałam
Na szczęście miałam farta ,przymrozków nie było ,a te ostatnie obfite deszcze spowodowały ,że rosła jak szalona ! Trochę ją też dopingowałam nawozem
- karolaipiotr

- Od: 5 lut 2009, o 20:29
Naoglądałam się zdjęć u Ciebie i teraz nie mogę się skupić po takich widokach

Karolina
Moi zieloni przyjaciele-część 1
Moi zieloni przyjaciele-część 1
- ewasz29

Dziś zaczęłam bardzo pracowicie dzień - popikowałam już pokrzywki . Teraz tylko trzymajcie kciuki ,żeby nie padły... na razie nadal zostawiłam je w domu ,bo pewnie lepiej żeby zostały w tych samych warunkach jak dotychczas . Miałam zamiar jeszcze poszaleć i powalczyć z chwastami na rabatkach ,ale upał mnie przegonił.
Jest tak piękne słoneczko ;:2 Wreszcie widać ,że lato się zaczęło !
Jest tak piękne słoneczko ;:2 Wreszcie widać ,że lato się zaczęło !
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- ewasz29

No właśnie nie wiem co jest z tymi pokrzywkami ,bo jak je pikowałam na tarasie ,to siłą musiałam się opędzać ,bo mi kotka strasznie do nich sie pchała . Czyżby coś do nich poczuła ?
I w ogóle to chyba mam jakieś zwidy ,ale wydaje mi się ,że od wczoraj urosły ;:225 Chyba je trochę wywalę na taras ,niech się pomału przyzwyczają
I w ogóle to chyba mam jakieś zwidy ,ale wydaje mi się ,że od wczoraj urosły ;:225 Chyba je trochę wywalę na taras ,niech się pomału przyzwyczają
- ewasz29

Słoneczko świeci ,więc coraz więcej kwiatuszków na dworku pokazuje swoje pysie

A na tym zdjęciu widać ,jak olbrzymie są kępy nasturcji ,ledwie spod liści kwiaty widać

A tu w wyniku ,,przemeblowania'' kwiatki wylądowały na stole u córci

I została mi begonia ,dla której zabrakło miejsca na parapetach

Zostało mi miejsce tylko na południowym ,ale to chyba nie dla niej warunki . Nie wiem czy wystarczyłoby gdyby stała na stole 2 m od okna ? Czy będzie się za bardzo wyciągać do światła ? I znowu ją przesadzałam ,bo widać było wyłażące korzenie

A na tym zdjęciu widać ,jak olbrzymie są kępy nasturcji ,ledwie spod liści kwiaty widać

A tu w wyniku ,,przemeblowania'' kwiatki wylądowały na stole u córci

I została mi begonia ,dla której zabrakło miejsca na parapetach

Zostało mi miejsce tylko na południowym ,ale to chyba nie dla niej warunki . Nie wiem czy wystarczyłoby gdyby stała na stole 2 m od okna ? Czy będzie się za bardzo wyciągać do światła ? I znowu ją przesadzałam ,bo widać było wyłażące korzenie