Muszę się przyznać, że ja wszystkie róż kupiłam w kolorze żółtym i pomarańczowym
W moim ogródeczku ... Halina,cz.2
Witaj Halinko, miło, że się "znalazłaś". Piękne kwiaty pokazujesz a zwłaszcza czerwona piwonia podoba mi się. Ten kawałek ogrodu jest tak uroczy, że chciałoby się tam posiedzieć. Widzę też śliczną czerwoną różę a miała być żółta, ja już dawno przestałam kupować kierując się tylko nazwami, kupuję wtedy kiedy widzę co to jest.
Miłego popołudnia.
Miłego popołudnia.
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mój ogród i życzę miłej niedzieli
Kalendarz biodynamiczny na następny tydzień

W najbliższym tygodniu księżyc przybywa i w I kwadrze znajdzie się 29-go czerwca.
Duże rysunki liścia i owocu informują, że przed nami bardzo dobry czas do siewów, sadzenia, zbiorów i wykonywania przetworów zwłaszcza z roślin, ziół liściowych i owocowych.
Według ekologicznego poradnika księżycowego najbliższy tydzień poza 29-tym czerwca będzie korzystny do wszelkich siewów, sadzenia, przesadzania.
W dniach oznaczonych nasionkiem warto wysiewać rośliny na zielony nawóz m.in. facelię, gorczycę, rzepak. Wtedy też pozyskujemy nasiona różnych roślin, w tym traw i kwiatów, siejemy fasolę szparagową, sadzimy sałatę, kalarepę, kalafiory na zbiór jesienny.
To też dobry czas siania do gruntu letnich odmian szpinaku, kwiatów dwuletnich m.in. malw, naparstnic, niezapominajek, bratków albo przepikowywać ich małe siewki na rabaty.
Stąd tez w tych dniach sadzonka. Dzielimy rojniki, rozchodniki, floksy skalne oraz inne rośliny oraz przygotowujemy sadzonki pędowe z krzewów liściastych m.in. pięciorników, tawuł, forsycji., także róż., kwiatów balkonowych i ziół m.in. lawendy.
W dniach oznaczonych słoikami najlepiej wykonywać przetwory z pozyskiwanych ziół, warzyw, owoców m.in. ogórków, cukinii, pomidorów, wiśni, czereśni, malin, porzeczek.
Zbiory ziół i warzyw liściowych przeprowadzać najlepiej rankiem po obeschnięciu rosy, owoców po południu.
http://ww6.tvp.pl/4915,20090604911056.strona
Kalendarz biodynamiczny na następny tydzień

W najbliższym tygodniu księżyc przybywa i w I kwadrze znajdzie się 29-go czerwca.
Duże rysunki liścia i owocu informują, że przed nami bardzo dobry czas do siewów, sadzenia, zbiorów i wykonywania przetworów zwłaszcza z roślin, ziół liściowych i owocowych.
Według ekologicznego poradnika księżycowego najbliższy tydzień poza 29-tym czerwca będzie korzystny do wszelkich siewów, sadzenia, przesadzania.
W dniach oznaczonych nasionkiem warto wysiewać rośliny na zielony nawóz m.in. facelię, gorczycę, rzepak. Wtedy też pozyskujemy nasiona różnych roślin, w tym traw i kwiatów, siejemy fasolę szparagową, sadzimy sałatę, kalarepę, kalafiory na zbiór jesienny.
To też dobry czas siania do gruntu letnich odmian szpinaku, kwiatów dwuletnich m.in. malw, naparstnic, niezapominajek, bratków albo przepikowywać ich małe siewki na rabaty.
Stąd tez w tych dniach sadzonka. Dzielimy rojniki, rozchodniki, floksy skalne oraz inne rośliny oraz przygotowujemy sadzonki pędowe z krzewów liściastych m.in. pięciorników, tawuł, forsycji., także róż., kwiatów balkonowych i ziół m.in. lawendy.
W dniach oznaczonych słoikami najlepiej wykonywać przetwory z pozyskiwanych ziół, warzyw, owoców m.in. ogórków, cukinii, pomidorów, wiśni, czereśni, malin, porzeczek.
Zbiory ziół i warzyw liściowych przeprowadzać najlepiej rankiem po obeschnięciu rosy, owoców po południu.
http://ww6.tvp.pl/4915,20090604911056.strona
-
x-d-a
- Wisienka
- Przyjaciel Forum

- Od: 9 lis 2006, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko - wpadłam zobaczyć, co w Nowym Sączu słychać
i widzę, że na szczęście wszystko jest ok. Kwiaty kwitną,
krzewy się rozrastają i nawet przychówku ptasiego się doczekacie.
aha! i fajnie, że weekend to był dobry czas na sadzenie. Udało mi się
zrobić coś w zgodzie z kalendarzem bio.
i widzę, że na szczęście wszystko jest ok. Kwiaty kwitną,
krzewy się rozrastają i nawet przychówku ptasiego się doczekacie.
aha! i fajnie, że weekend to był dobry czas na sadzenie. Udało mi się
zrobić coś w zgodzie z kalendarzem bio.
Pozdrawiam serdecznie
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko. I ja dołączam się do życzeń imieninowych, wszystkiego najlepszego, spełnienia wszelkich planów i zamierzeń 

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki