Ogród Moni cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fellowship - niesamowita żarówa :roll: , ale za to b.żywotna, zdrowa i trwała :wink:
Obrazek

zakwitła też róża kupiona jesienią za 7zł jako gołokorzeniowa "różowa okrywowa":
Obrazek

Obrazek
muszę przyznać, że mi się b.podoba, choć kwiaty nie są pełne :D
Awatar użytkownika
OK
100p
100p
Od: 14 kwie 2009, o 00:20

Post »

Mi to się właśnie ta żarówa podoba :lol:
Choć ta druga też piękna :wink:
Pozdrawiam, Olga
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

vertigo pisze:
AniaDS pisze:Muszę, muszę tylko normalnie nie mam kiedy :roll: :lol: :lol:
jak to nie masz kiedy :shock:
wsiadaj w samochód, dzieciaki do środka i już :wink:
a prawko to mam D. zakosić...? :wink: :lol: :lol:

u mnie Fellowship przechodzi samą siebie, zresztą widziałaś :wink:
jestem zauroczona tą różą, kwitnie nieprzerwanie, długo trzyma kwiaty i ciągle się rozrasta :P
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ta pusta, okrywowa, różowa, kupiona jako gołokorzeniowa za 7zł?
Awatar użytkownika
OK
100p
100p
Od: 14 kwie 2009, o 00:20

Post »

AniaDS pisze:
vertigo pisze:
AniaDS pisze:Muszę, muszę tylko normalnie nie mam kiedy :roll: :lol: :lol:
jak to nie masz kiedy :shock:
wsiadaj w samochód, dzieciaki do środka i już :wink:
a prawko to mam D. zakosić...? :wink: :lol: :lol:
A prawko to masz zrobić :wink:
Pozdrawiam, Olga
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

otóż to - masz zrobić :wink:
jak trzeba Cię podszkolić w jazdach, to wiesz... możemy iść gdzieś w polne drogi i ćwiczyć :D tylko trzeba skombinować fotelik dla Nadusi i poddupnik dla Dawidka :wink:
sterlizja36
500p
500p
Od: 14 paź 2008, o 18:57

Post »

Pokazujesz dalej piękności!Charles de Gaulle ma śliczny kolorek,wpadający w fiolecik.Jeszcze nie mam w tym odcieniu żadnej róży, bo Mainzner F.to się nie liczy ,jest bardziej siny chociaż ma powalający zapch.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

sterlizja36 pisze:Jeszcze nie mam w tym odcieniu żadnej róży, bo Mainzner F.to się nie liczy ,jest bardziej siny chociaż ma powalający zapch.
No to mnie trochę pocieszyłaś bo kupiłam Maiznera i pożałowałam bo jak widzę na zdjęciach to faktycznie ma kolorek "gaciowy".
Na dodatek takich spranych gatek :;230
Ale jak pachnie to mu wybaczam.
Żeby tylko zechciał się jakoś zebrać w sobie bo na razie zatrzymał się i nie chce rosnąć.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Moniś, Fellowship ma piękny kolor :!:
Jak nie ma słonka ,to ona będzie rozświetlać ogród.......to róża w sam raz na takie pochmurne lato :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sterlizjo - Charles de Gaulle ma w rzeczywistości bardziej fioletowe barwy (na zdjeciu wyszedł jakiś różowawy) i jest naprawdę piękny. Niestety nie wąchałam go, bo tak kąsały meszki i komary, że musiałam uciekać z działki, bo b.cierpię z powodu alergii po takich ukąszeniach :?

Cynthio, to prawda - piękna ta Fellwoship i rośnie niezwykle bujnie. Niestety muszę ją przenieść w inne miejsce, bo nie sądziłam, że będzie aż tak żarówiasta i posadziłam miedzy delikatnymi angielkami Cottage Rose i La Reine Victoria :roll: Przesadzę ją w pobliże perukowaca, dosadzę jeszcze jakiegoś żółtka i ładnie będą razem wyglądały na tle bordowych liści perukowca :wink: :D

Coma - Maizner też niezły, choć trochę smutny i wyblakły. Mnie nie zachwyca, ale uważam, że warto go mieć. Ja miałam 1 i nawet pokusiłam się o dokupienie drugiego, bo przy Rhapsody in Blue, Charles de Gaulle i różowych rózach ładnie się prezentuje i nie wypada tak blado :wink:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Ooo, widzę że tu i na temat kolorów gaci można się sporo dowiedzieć 8) :lol:

Właśnie się zastanawiam, z czym pomieszać Rhapsody, sadziłabym przemiennie, ale to miejsce kiedyś będzie zacienione od południa, jak urośnie żywopłot (pewnie za 100lat :evil: ) Ale żadnych wielkokwiatowych, nie lubię, za mało kwiatów. Jak wam coś wpadnie do głowy, to dajcie znać :wink:

Monia, ja też taką okrywową chcę!!! Da sie je jakoś rozmnożyć? :roll:
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Moniś, masz cudowne róże a ta "żarówa" to naprawdę super lubię takie ostre kolory róż, a bodziszki są bardzo wdzięczne i polecam, co prawda mam tylko jedną odmianę ale to są wdzięczne bezproblemowe roślinki, pięknie komponują się z różami - zapraszam do mojego ogródka.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dominikams pisze:Ooo, widzę że tu i na temat kolorów gaci można się sporo dowiedzieć 8) :lol:

Właśnie się zastanawiam, z czym pomieszać Rhapsody, sadziłabym przemiennie, ale to miejsce kiedyś będzie zacienione od południa, jak urośnie żywopłot (pewnie za 100lat :evil: ) Ale żadnych wielkokwiatowych, nie lubię, za mało kwiatów. Jak wam coś wpadnie do głowy, to dajcie znać :wink:

Monia, ja też taką okrywową chcę!!! Da sie je jakoś rozmnożyć? :roll:
pewnie będą w sprzedaży znowu i mogłabym Ci kupić, ale wiesz, problem jest tego rodzaju, że nie wiadomo, czy się taka trafi, bo ja kupiłam dwie i myślałam, że będą identyczne, a tymczaem jedna okazała się być ta (jest naprawdę urocza), a druga to Fairy. Mnie to absolutnie nie przeszkadza i zamierzam dokupić ich więcej (zwłaszcza, zę cena mi bardzo odpowidała), ale nie wiem, czy Ty chcesz podjąć takie ryzyko :lol: Ja kupowałam w ciemno, nie wiedząc co w ogóle z tego wyrosnie :lol: Cieszę się, że trafiłam (wyciągając z gąszczu sadzonek) akurat dwie różne i obie śliczne :lol: U nas sporo różnych gołokorzeniowych można było rok temu kupić i żałuję, że się nie pokusiłam o inne, bo cena naprawdę była super. Skupiłam się wtedy na zakupach w Rosarium i później już zapomniałam o tych miejscowych. Na razie nie ma ich w sprzedaży, ale jesienią powinny się pojawić ponownie :wink:

A Rhapsody posadź z bielą - będzie się pięknie odznaczało, a biel podkreśli moc tego fioletu i odwrotnie :wink:
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Moniko sukcesywnie powiększasz swój różany stan :D :D :lol: :lol:
Piękne masz te krzewy już kwitnące...
Czy ten Szekspir to juz na pewno Szekspir?
Ależ dorodny krzew kupiłaś :shock:
Masz Lagunę no no no same cudowności i jeszcze masz miejsce nad czym ja ubolewam okrutnie ostatnio ;:78
Zaglądam do Waszych ogrodów i mam zazdrość w oczach :D :D :D :D więc planuję zakupy
chyba zaczne wywalać inne krzewy by mieć miejsce na róże.... czy to bezpieczna moja choroba ?
Sama już nie wiem ale jak mam się oprzeć tym kwiatom jakie widzę np u Ciebie i zapachom jakie wirtualnie czuję :wit
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KaRo pisze:Moniko sukcesywnie powiększasz swój różany stan :D :D :lol: :lol:
Piękne masz te krzewy już kwitnące...
Czy ten Szekspir to już na pewno Szekspir?
Ależ dorodny krzew kupiłaś :shock:
Masz Lagunę no no no same cudowności i jeszcze masz miejsce nad czym ja ubolewam okrutnie ostatnio ;:78
Zaglądam do Waszych ogrodów i mam zazdrość w oczach :D :D :D :D więc planuję zakupy
chyba zaczne wywalać inne krzewy by mieć miejsce na róże.... czy to bezpieczna moja choroba ?
Sama już nie wiem ale jak mam się oprzeć tym kwiatom jakie widzę np u Ciebie i zapachom jakie wirtualnie czuję :wit
Krysiu, miło, że zajrzałaś do mnie, bo Twój ogród gdzieś mi zniknął i nie masz go już w podpisie. Nie wywalaj krzewów, bo tworzą pięny klimat u Ciebie. A różana choroba...czy bezpieczna? :roll: :roll: raczej nie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mój krzaczor Shakespeare, to nadal niepewny, ale jest tak piękny, że jest mi to obojętne :oops: :lol: :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”