Iduś ,ja pamiętamida74 pisze:Cynthio to rozchodnik okazały ,mamy się wymienić kolorami ,bo ja mam różowego ....Więc dobrze go podkarmiaj...
Tu będzie moje niebo... Cynthia cz.3
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A u nas leje i burza. Też się dołączam z kawką. Miałam jechać na działkę zrywać czereśnie, a tak obejdę się smakiem. A one zgniją na drzewie, gdyż już nawet niedojrzałe są popękane od deszczu. Rozchodnika okazałego później po przekwitnięciu nie ścinaj, kwiatostany przez całą zimę dekorują działkę. Ja mam jeszcze takiego ciemnobordowego /chodzi o kwiat/ i kupiłam w tym roku variegata z żółtozielonymi liśćmi. Będzie na wymianę. Oby jutro udał Ci się grill a nam spotkanie forumkowe. Ale ta pogoda nie zapowiada poprawy aury.

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Cynthia

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Aduś ja też mam jeszcze jakieś inne kolorki rozchodników ,to potem możemy u siebie pooglądać i jak coś to powymieniamy albo ja chętnie się podzielę 
Owoce w tym roku są mało smaczne bo jest za mało słonka a za dużo wody.....truskawki bez smaku, czereśnie też, jagody kwaśne
....tylko moja czarna porzeczka jako tako smakuje,może dlatego ,że z własnego krzaczka
Moniś u mnie bez opadów ale pochmurno........bardzo szary dzień
Sabinko może z tą lawendą to też zależy od odmiany......u mnie ta fioletowa już kwitnie a ta bledziutka dopiero rozwija pojedyncze listki.
Fajnie ,że rozchodnik zimuje bo bardzo mi się podoba
Joluś dziękuję
Jadziu dzięki
Cały dzień spędziliśmy dziś na dworze ,Oskar biegał po kałużach ,więc na nudę nie narzekał
..tylko taki smutny ten dzień, jak jesienny
Dziś poszliśmy spacerkiem do ogrodniczego bo zaczynam poszukiwać róż na rabatkę
.....była jedna piękna żółta rożyczka, pięknie pachnąca ale listki też miała żółte i plamiaste
....w ogóle sporo krzaków było jakiś pochorowanych ,więc nawet już nie oglądałam .....i nic nie kupiłam
Po południu pojechałam na działkę ,wysypałam kwaśny torf pod magnolię, pstryknęłam fotki, zebrałam porzeczki......i już
Działka na szczęście wcale nie ucierpiała od wichury a tego najbardziej się obawiałam
Już daję fotki
Owoce w tym roku są mało smaczne bo jest za mało słonka a za dużo wody.....truskawki bez smaku, czereśnie też, jagody kwaśne
Moniś u mnie bez opadów ale pochmurno........bardzo szary dzień
Sabinko może z tą lawendą to też zależy od odmiany......u mnie ta fioletowa już kwitnie a ta bledziutka dopiero rozwija pojedyncze listki.
Fajnie ,że rozchodnik zimuje bo bardzo mi się podoba
Joluś dziękuję
Jadziu dzięki
Cały dzień spędziliśmy dziś na dworze ,Oskar biegał po kałużach ,więc na nudę nie narzekał
Dziś poszliśmy spacerkiem do ogrodniczego bo zaczynam poszukiwać róż na rabatkę
Po południu pojechałam na działkę ,wysypałam kwaśny torf pod magnolię, pstryknęłam fotki, zebrałam porzeczki......i już
Działka na szczęście wcale nie ucierpiała od wichury a tego najbardziej się obawiałam
Już daję fotki
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 
- Cynthia

- Od: 16 lut 2009, o 12:50

By cynthiaforum
Lilianna w całej okazałości

By cynthiaforum
Maciejkowe łany....

By cynthiaforum
Rozchodniczek rozwinął kwiatki....

By cynthiaforum
Czy te kuleczki na wrzosie oznaczają kwiatki

By cynthiaforum
Chryzantemka od Tary pokazuje kolorek

By cynthiaforum
Rozkwitł kwiatuszek od Lidki