Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TAJGA 2008
1000p
1000p
Od: 5 sie 2008, o 09:44

Post »

Ewus, Ty zdecyduj jakie chcesz i kiedy wysłać.
Pozdrawiam i zapraszam
Ogródek TAJGI 2008 2009 2010/2011
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo dziwię się takim ludziom jak Karolina i Robert . Młodzi ludzie i nie chcą mieszkać w czystym miejscu :?
Jak obserwuję właścicieli psów w Szczecinie , to teraz naprawdę mniej jest takich , którzy po swoich pupilach nie sprzątają :twisted: Większość chodzi z woreczkami i od razu odchody do specjalnych pojemników .
Na takim podwórku jak u Ciebie Ewo , wszyscy lokatorzy powinni się wziąć do pracy i stworzyć przedsionek "RAJU" , na którym miło byłoby spedzać ciepłe popołudnia i wieczory po pracy :wink:
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57

Post »

W ub.roku mi także zamarzył się milin amerykański ale on niestety kocha słoneczko. :(
moja mała sadzoneczka posadzona jesienią dopiero wypuszcza pierwsze listeczki.
Myślałam, że wymarzła ale jednak przeżyła tylko to chyba będzie marna wegetacja
bo u mnie słońce jest tylko kilka godzin. :cry:
Awatar użytkownika
elwirka
100p
100p
Od: 1 lut 2009, o 21:23

Post »

Ewo zapomniałyśmy różowej odętki :D , a tak na marginesie ona kwitnie dużo później niż biała i jest bardziej ekspansywna -przynajmniej u mnie :D
Pozdrawiam Elwira
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj EWUNIU podwórkowy się zapełnia powolutku . Wszystko ładnie rośnie . Widać ,że masz dobrą rękę do roślinek . Powinnaś właścicielowi owczarka powiedzieć do słuchu ,przecież tak nie można . Jak ja się wściekłam na kupy pod moim ogródkiem fakt ,że w tej chwili się do mnie nie odzywają ,ale pomogło . Teraz kiedyś znowu pies musiał narobić ,bo widziałam jak szła ze szufelką . I śmiałam się w duchu sama do siebie . Można wszystkich nauczyć zresztą to jest kwestia dobrego wychowania . A my jesteśmy umówione po 15 sierpnia NA WYSYŁKĘ .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Byłam dziś w pięknym miejscu. Wzbogaciłam podwórkowy o tytułową wiązówkę różową,dąbrówkę,jasnotę różową o wielobarwnych liściach, dwa różne bodziszki-jeden już przekwitł,a drugi bardzo różowy,naparstnicę która rosła nie tam gdzie trzeba więc trafi do miasta, kilka pierwiosnków by w podwórkowym była świeża krew pierwiosnkowa,a u Elwirki były za gęsto(a ja chciałam wydłubywać z pomiędzy płyt chodnikowych), dwie młodziutkie sadzonki szałwii muszkatołowej,może szałwię różową, bo cóż ja jako różową odętkę posadziłam?Elwirko proszę uzupełnij o czym zapomniałam.Wszystko zasadziłam i nawet zdążyłam podlać gdy niebo zaczęło podlewać samoczynnie.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Ewuniu, ciekawa jestem podwórkowego...za rok! :D
Spuchnie niemiłosiernie :wink:
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
elwirka
100p
100p
Od: 1 lut 2009, o 21:23

Post »

Ewa ! Kiedy ty to wszystko zdążyłaś zrobić ? ;:80 Różowa to szałwia a po odętkę będziesz musiała przyjechać jeszcze raz, może na malinową herbatkę ?
Pozdrawiam Elwira
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ewuś twój podwórkowy już spuchnął od ilości roślin .
A w przyszłym roku to już powinien być busz.
Żeby tylko lokatorzy chcieli uszanować twoją pracę. :?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elwirko-Wprawdzie już zmierzchało i zbierało się na burzę(która nastąpiła)ale uznałam,że najlepiej wszystko od razu posadzić.Szałwię jutro przesadzę do koleżanek.Zaczynam być szałwiowym potentatem!
Maruna jeszcze była wśród tych nowo posadzonych.
Po odętkę umówimy się po praktyce i naturalnie na herbatkę wynalazkową malinowo-miętową.
Kogro-staram się jak mogę.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Evluk-czy wśród darów od Ciebie była hortensja?Coś mi się widzi,że ma kwiatostany.Ja nie kupowałam na pewno.
Tajgo-a czy biały irysek syberyjski by się u Ciebie znalazł zbędny?Mam fioletowe, niebieskie,żółte przywiozę od Olgi.
Sądząc po odgłosach rozchlapywania wody spod kół pojazdów samochodowych burza podlała naprawdę porządnie podwórkowy i dobrze się stało,że zasadziłam od razu wszystko.Prawie wszystko-postanowiłam spróbować rozmnożyć starą odmianę drobnych prawie pomarańczowych różyczek od Elwirki no i zaraz zejdę do ogródka.W świetle dnia czerwona szałwia zostanie przeflancowana na rabatkę z ziołami a doniczką zajmę miejsce różowej odętce.Dziś powinien być na placu mój ogrodnik-może będzie miał dzwonek skupiony.Marta mi wykopała nad leśnym stawem biały żywokost i jak się spotkamy to zostanie posadzony wśród niebieskich przywiezionych z Olinego kompostu.
Sama wykopię rowek na psie guana.Krespo pewnie się nie domyśli,że wolałabym by tam korzystał z ustępu,ale może jego właściciele tak. Z Karoliną można się dogadać, gorzej z jej mężem.Nie podoba mu się mój samolot płoszący gołębie z rabatek i zjadliwie oświadczył,że krasnali i sarenek sobie nie życzy.Rozumiem pana kamienicznika, który nie życzy sobie stanowczo obecności Roberta w swoim ogrodzie. Mam prawo nie chcieć gołębi roznoszących ze śmietnika rozmaitości w stanie rozkładu, szczęśliwie coraz rzadziej wielkich kawałków zieleniejącego z pleśni chleba -na brukowanym podwórku łatwiej to usunąć.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Ewa

doczytałam że wyjeżdzasz na praktyki, więc jak wrócisz będę wysyłała Tobie ten Tojad :lol:
Pięknie się robi w podwórkowym, a ludziom się dziwię,zamiast sie cieszyć że można by gdzieś wsród kwiatów usiąść wypić kawkę ot tak posiedzieć pooglądać kwiatki to takie numery :shock: cieszyłabym się, ze zamiast sorki syfu na podwórku jest kolorowo i zielono...
Co do młodego to się dziwię...za paręnaście lat będzie tak kurcze zgrzybiały facet co to mu nie pasuje nic....a przecież mają taras, przyjmują tam gości...
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Tess znad kawki,u Was też taka zlewa była w nocy?Wczoraj u Elwirki popatrzyłam na trawnik bardzo powiem Ci wypielęgnowany,ale Twój jest aksamitny i dopieszczony tak,że bardziej nie można.No przyznaj czy miększy trawnik czy futro Gwiazdy vel Maksi ?
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Ewo, zaglądam do Ciebie rzadko, tym wyraźniej widzę zmiany wprost ... galopujące :)
Ogródek pięknieje w oczach, szkoda tylko, że nie wszyscy sąsiedzi są estetami :?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”