Mój pas startowy, czyli wąska działka :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

dominikams pisze: Oj ja nie wiem czy się wyżyje, u ciebie nie ma kamieni do wydłubywania :lol: :lol: :lol:
Pozwolę Ci poprzekładać, trochę tego mam :) Nawet mogę Ci kolejną atrakcję zafundować... wożenie kamieni taczką :) już nawet wymyśliłam gdzie :lol: :lol: Wpisuję na listę ...
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

No tak, nie ma porównania, to prawda. Ta myśl utrzymuje mnie przy życiu :lol: Bo tak to był to walnęła to wszystko w cholerę :oops:

Koty dziękują za pozdrowienia, a rośliny już wkrótce opuszczą ciasne doniczki i zamieszkają na skarpie :wink:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aguskac pisze:
dominikams pisze: Oj ja nie wiem czy się wyżyje, u ciebie nie ma kamieni do wydłubywania :lol: :lol: :lol:
Pozwolę Ci poprzekładać, trochę tego mam :) Nawet mogę Ci kolejną atrakcję zafundować... wożenie kamieni taczką :) już nawet wymyśliłam gdzie :lol: :lol: Wpisuję na listę ...
I to mają być wakacje ;:223 ;:199 :;230 :;230
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale piękne truskawy !! Jakie czerwoniutkie !! Moje nie nadążają dojrzewać, tak szybko objadamy :lol: :lol:

Ale kawał dobrej roboty odwaliliście pod trawnik, nic dziwnego, że pot kapał... nie wiem tylko czy to dobre dla trawnika :lol: :lol: :lol:

Super teraz wygląda to wrzosowisko!! Pięknie będzie wyglądało w trawniku.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dominikams pisze: I to mają być wakacje ;:223 ;:199 :;230 :;230
Moja droga !! na wakacje trzeba sobie zapracować, zwłaszcza jak się chce agroturystyki :lol: :lol:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, Rysiek przekopuje to już kolejny raz (3 czy 4, tracę rachubę), ja wcześniej ten kawałek grabiłam, ale za każdym razem odkrywam niespodzianki ;:192 Dlatego nawieziemy jeszcze trochę ziemi na wierzch. I chyba powinno być git 8) Mam nadzieję, że po moim ostatnim grabieniu nie zostały tylko malutkie kamyki, a te mogą sobie zostać. Teraz, jak tylko przeschnie ziemia, zabieramy sie za kawałek obok, R. będzie motykował, a ja potem wygrabiała ;:134

Agroturystyka mówisz :roll: A niech ci będzie, od razu inaczej na to patrzę :;230
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja to ciebie odwiedzę albo zimą, albo jak już wszystko przekopiesz... taka orka to nie ma mój stary, spracowany kręgosłup :roll: 8) :wink: :lol:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na tarasie, oprócz więzionych roślin :wink: jest jeszcze mój Oleander, ma teraz trzeci rok i zabiera się do kwitnięcia jak pies do jeża :evil: Przesadziłam go oastatnio w dużą donicę, bo się przewracał na wietrze (Kwiat Elfe załapał się do zdjęcia :D )

Obrazek

A takich ponad 50 szt. posadziłam w maju (gołokorzeniowych), i wszystkie się przyjęły. Posadziłam je raczej w cienistym miejscu, bo były upały i straszne wiatry. na początku trochę leżały, ale po kilku dniach było ok. Docelowo pójdą na tył działki, między trawnik a winorośle.

Obrazek

I jeszcze mam takie małe bukszpany, sadzone tej wiosny i trochę przycięte po sadzeniu:

Obrazek
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aguskac pisze:Ja to ciebie odwiedzę albo zimą, albo jak już wszystko przekopiesz... taka orka to nie ma mój stary, spracowany kręgosłup :roll: 8) :wink: :lol:
Niech zgadnę... jesienią, na zbiory winorośli? ;:224

(za rok oczywiście, teraz to nie będzie wilkich plonów :( )
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dominikams pisze:
aguskac pisze:Ja to ciebie odwiedzę albo zimą, albo jak już wszystko przekopiesz... taka orka to nie ma mój stary, spracowany kręgosłup :roll: 8) :wink: :lol:
Niech zgadnę... jesienią, na zbiory winorośli? ;:224 (za rok oczywiście, teraz to nie będzie wilkich plonów :( )
Pewnie, że za rok, bo w tym skórka niewarta wyprawki... jeszcze mnie do kopania zagonisz... za te kilka jagódek winogronowych ?? to się nie kalkuluje. A swoją droga dobrze, ze winogrona w lipcu nie dojrzewają... :roll: :wink:
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Dominiko, wszystkie fotki są super. Wrzosowisko bardzo mi się podoba. Możesz tam jeszcze dosadzić jakiś innych kwaśnolubnych roślinj i będzie jeszcze lepiej.

A i fajnego masz kociaka :D:D
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A co by mi z tego przyszło, że dojrzałyby w lipcu, hę? Przecież masz głównie gluty :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dominikams pisze:A co by mi z tego przyszło, że dojrzałyby w lipcu, hę? Przecież masz głównie gluty :;230 :;230 :;230
O Ty złośliwy małpiszonie !!! :lol: :lol: ;:214 ;:214
To się jeszcze okaże!! A może to jakieś hity ? :)
Arkadią to byś nie pogardziła co?
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marcinie, ja tam mam tam też wrzośce (żeby mieć kwiatki również wiosną), na przemian z hebe, po obu stronach ścieżki. Nie planuję tam wyższych roślin, tzn. posadziłabym rododendrona, ale to jest bardzo słoneczne stanowisko, patelnia po prostu. Słońce od rana do wieczora. Muszę jeszcze dosadzić tam kilka wrzosów i na razie sobie daję spokój :wink: Myślałam o okrągłych tujach, ale wolałabym żeby nic nie zasłaniało wrzosów, bo uwielbiam tą grę kolorów :wink:
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dominikams pisze:... posadziłabym rododendrona, ale to jest bardzo słoneczne stanowisko, patelnia po prostu. Słońce od rana do wieczora.
??? :roll: :idea: :shock: :shock: :shock: ;:154 :;230 :;230 dobre sobie !! To jezioro? a kiedy Ty słonce ostatnio widziałaś?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”