Mój pas startowy, czyli wąska działka :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Pelagio, dziękuję ci bardzo za wizytę i pocieszające słowa :wink: Też mam nadzieję, że będzie nienajgorzej, tylko kiedy to będzie ;:223

No ale nic, trzeba brnąć dalej i się nie przejmować :wink:
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja mam Bluecrop i Patriot a z kamczackich Dinnopłodnaja i też Czelabinkę /tegoroczne wiosenne zakupy/.
Mówisz, że Bluetta jest słodka..miejsce jeszcze mam może się skuszę. :wink:
Też muszę poczytać o tej kanadyjskiej, o której Aśka wspominała ale jakoś nie rzuciła mi się w oczy....tyle tych nowości. :roll:
Można by było te niższe kanadyjskie posadzić przed wyższymi.
Pozdrawiam. :D
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu, z Bluettą jest problem, bo prawie nigdzie jej nie ma. Znalazłam gdzieś ją, ale to jest kawał za Warszaw, w dodatku kompletnie po przeciwnej stronie miasta. Może z kolegą tam pojadę, jak będzie miał czas. Wiem, że sadzonki są, niewielkie chyba, ale są. W razie czego mogę ci kupić. Ale to jeszcze nic pewnego.
Awatar użytkownika
OK
100p
100p
Od: 14 kwie 2009, o 00:20

Post »

A dokładnie, to po której stronie miasta? :wink:
Pozdrawiam, Olga
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie kombinuj, bo to jest dalej niż ty pracujesz :lol: :lol: Gdzieś za Grójcem.
Awatar użytkownika
OK
100p
100p

Post »

Uuuu, to faktycznie nie będę kombinować :lol: :lol: :lol:
Nie ta wylotówka :lol:
Pozdrawiam, Olga
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mam tam pojechać ze znajomym, który ma w okolicy rodzinę, więc wpadłby w odwiedziny, tylko musimy mieć w związku z tym cały dzień, a ja będę chyba robić za kierowcę, tak sądzę :twisted:
Awatar użytkownika
OK
100p
100p

Post »

Hhmm, wolę odwrotny układ :lol:
Pozdrawiam, Olga
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No ja już się poświęcę, w razie czego (prowadzić będę pewnie tylko z powrotem, po tej wizycie u rodziny :twisted: ) :lol:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wreszcie przyjechała ziemia - 2 wielkie czteroosiowe ciężarówy. Mamy zamiar nasypać to tam, gdzie będzie trawnik (z 5 cm), wtedy nie będziemy musieli aż tak tych kamieni wybierać, no i mam nadzieję, że trawa będzie rosła ta tym lepiej, bo ziemia jest lekka, puszysta, piaszczysta raczej, ale nie jest to piach. Niestety czeka nas ogrom pracy z rozwożeniem tego taczkami :roll:
Mimo to, cieszę się :D
justynaz
200p
200p
Od: 23 sty 2009, o 20:56
Kontakt:

Post »

Witaj Dominiko!
Super, ze założyłaś swój wątek. Bardzo podoba mi się Twój jaśminiowiec. Jestem pod wrażeniem jagódek! Wygladaja na ogromne! Życzę udanych zakupowych łowów i oczywiście czekam na nowe foteczki. ;:65
Justi
zapraszam do mnie
Ogród nowicjuszki
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Bardzo ambitnie i profesjonalnie podeszłaś do sprawy projektowania ogrodu, a dobry plan to już połowa sukcesu!!! Zazdroszczę Ci powierzchni, bo u mnie nie ma tyle miejsca, aby sobie pozwolić na duży sad, poletko truskawkowe i borówkowe (są tylko namiastki). Teraz fakt, ciężka robota przed Tobą, ale widzę, że to procentuje w przyszłości.
Bardzo mi się u Ciebie podoba i będę trzymała kciuki.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Asiu :D

Niestety moja działka (i twoja również) to takie wymagające działki. Trzeba się dobrze zastanowić jak wszystko rozplanować, żeby miało to ręce i nogi. Ale ja nie narzekam, co prawda teraz mam czasem ochotę rzucić szpadel w kąt i niech się dzieje wola nieba :wink: :lol: ale po jakimś czasie mi przechodzi 8) :lol:

Dzięki za kciuki, na pewno będę tego potrzebować :wink:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś się strasznie nagrabiłam -, wybrabiałam kamienie, zanurzając zęby grabi dość głęboko w ziemię. Spieszyłam się, żeby zdążyć do 15.00, bo potem zapowiadali deszcze. Potem jeszcze lekkie zagrabienie z góry (żeby zgarnąć te resztki wyciągnięte na wierzch), która to czynność jest lekka i przyjemna w porównaniu z tą pierwszą. Skończyłam w końcu o 16.00, ale zrobiłam całkiem spory kawałek :D Być może zrobiłabym więcej, gdybym miała więcej siły :roll:

Potem lunęło straszliwie i działka, a szczególnie ten obrobiony kawałek zatonął, bo jest niżej. Nic się nie da tam porobić przez najbliższe kilka dni, zwłaszcza, że jutro też ma ostro lać :evil:
Postaram sie jutro wrzucić zdjęcia :wink:

Aaaaa.... trawka mi się poprawia :D Dziś ze zdumieniem odkryłam, że kolor się wyrównuje, zanikają wyblakłe, pożółknięte miejsca i całość nabiera ładnego kolorku :D
Nie wiem, co podziałało - Dolomit i następnego dnia azot (ale azotu, jak i Azofoski używałam już wcześniej, i było kiepsko), czy zmiana kosiarki. Może wszystko naraz :D

Teraz sie żegnam, bo padam na pysk :roll:
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Na trawkę dobrze działa woda w dużych ilościach - a ostatnio wody jest pod dostatkiem :lol:
Nawożenie i zmiana kosiarki też robi swoje, nie ma nic gorszego dla trawy jak tępe ostrze, które szarpie źdźbła.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”