Moja kolekcja
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
byłoby fajnie, gdyby botaniczne pojawiły się w sklepach i miały ceny takie jak hybrydy... ale wtedy nie byłyby już takie oryginalne i niezwykłe, jak teraz, kiedy nie idzie ich kupić.Dusiu, wszyscy jednak tak mamy, że nie potrafimy się oprzeć storczykom Mam nadzieję, że już niedługo botaniczne storczyki będą bardziej dostępne, choćby dlatego, że rośnie liczba storczykomaniaków
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
mambo śliczny ten piegus, myślę ze nie można przejść obok niego obojętnie.
Szkoda że nie masz ogrodu , bo to fajna pasja, ale wolnych chwilach zapraszam na spacer po moim.

Szkoda że nie masz ogrodu , bo to fajna pasja, ale wolnych chwilach zapraszam na spacer po moim.

Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- Mamba
- Od: 25 cze 2008, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, nie napiszę nic, tylko pokażę rozwinęty kwiatek u mojego Phalaenopsis cochlearis 
A teraz "mała" sesja Phalaenopsis cochlearis z jego nowo rozwiniętym kwiatkiem. Kupiłam go na począku maja na wrocławskiej wystawie storczyków z dwoma pędami - na jednym z nich wytworzył pączek, już u mnie w domu
Teraz już się rozwinął, a dzisiaj jeszcze moja córka stała przy parapecie i mówi do mnie "Mamo, coś tutaj pachnie!". I okazało się, że to właśnie mój Phalaenopsis cochlearis wydziela tak miłą woń
Mam nadzieję, że nikogo nie zanudzę tak dużą ilością zdjęć
ale jest to mój drugi, po Phalaenopsis equestris, kwitnący storczyk botaniczny :P

A teraz "mała" sesja Phalaenopsis cochlearis z jego nowo rozwiniętym kwiatkiem. Kupiłam go na począku maja na wrocławskiej wystawie storczyków z dwoma pędami - na jednym z nich wytworzył pączek, już u mnie w domu

- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Sesja zdjęciowa wspaniała, kwiatek uroczy a jeszcze zapach to już podwójna przyjemność. 

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Mambo, tak to możesz zanudzać i zanudzać! Wiesz przecież jakimi jesteśmy maniakami w temacie storczyków, fotki uwielbiamy.
Piękny ten botaniczny Phal., ma zachwycające podłużne płatki, żółty jak słoneczko, no, i pachnie...
Zazdroszczę- oczywiście pozytywnie
Piękny ten botaniczny Phal., ma zachwycające podłużne płatki, żółty jak słoneczko, no, i pachnie...
Zazdroszczę- oczywiście pozytywnie

* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila