Moja familokowa oaza spokoju cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

DANUSIU masz rację to chyba to samo . Pierwsze pączki były różowe a jak się otwarły to są białe . Szlag umie człowieka trafić z takimi zakupami . Dlatego się też dziwiłam ,że jaśminowiec a nie pachnie i listki takie same . Czy on rośnie wysoko w takim razie musze o nim poczytać []O JAŚMINOWCU ] :?: :?: :?: :?:

OLU gotowałam ogródkową kalarepkę gdyż trzeba zbiory zagospodarować . OLU co to ten gzik :?: .Ziemniaczki z serem białym albo z jajkiem . no kapiszczi O kurcze 2 razy klikłam to samo zdjęcie . jak pójdę do ogródka to cyknę fotkę temu oszukańczemu kartonikowi
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Jadziu właśnie się zastanawiałam , czy to poznańskie danie będzie znane :lol:
Pyry -ziemniaki , najlepiej w mundurkach a gzik to utarty biały ser , do tego śmietana,sól, pieprz, cebula w kosteczkę
i zielenina (szczypiorek lub koperek).
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OLU takie danie uwielbiają niemcy . Nie wiem czy wszędzie ,ale w Berlinie ci starsi to jedzą kartofle w mundurkach do białego sera i chyba niczym nie przyprawiają tego sera .
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jadziu, a mnie takim daniem Huculi częstowali,jako ożywienie smaku był młody czosnek, więc zjedliśmy wszyscy,no wiesz,żeby nie dręczyć zapachem.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EWUNIU wszyscy wiedzą jaki jest zapach czosnkowo-cebulowy ,ale to przecież samo zdrowie . Też wysiałam taka różową i niebieską omszoną . Różową zlikwidowały mi mrówki no a niebieskiej jeszcze nie wiedzę
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu-ja kupiłam sadzonki-mam niebieską,a właściwie dwie niebieskie, z których jedna miała być biała i tę różową z ogrodnictwa.Późno wzięłam się za ogród podwórkowy,bo dopiero w maju pan kamienicznik się zgodził, to starałam się kupić coś co szybko będzie widać,że już jest.Mam nadzieję,że wszystkie te szałwie mi się rozrosną.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EWUNIU lubię mieć swoje sadzonki wtedy z kwitnięcia jest większa radość . W ysiałam teraz dziewięćsił ciekawe czy wzejdzie gdyż mam w planie skalniak . na razie zbieram na niego roślinki i byle gdzie je wtykam ,żeby nie było naraz takiego wydatku .
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Jadziu zgadzam sie z Tobą co do Halinki , jest to FACHOWIEC :)
Ale masz maleńkie kropliki , moje trochę grad zniszczył ,ale myślę ,że jak wyjdzie słonko to pięknie rozkwitną . Urocze kwiatki , na pewno będą u mnie co roku :lol:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JADZIU właśnie dlatego te maluchy pokazałam gdyż w ubiegłym roku je wysiałam z przekwitłych kroplików . Tam gdzie one są jest to rabatka juniorowa . Jak zawiążą nasionka to je po prostu wysiej tak jak ja zrobiłam i będziesz miała . Kropliki tam takie same odmiany jak Ty tylko na innej rabatce Obrazek Obrazek
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięknie u Ciebie, takie żywe barwy i przyznam się, że pierwszy raz widzę kroplika-> bardzo fajna roślinka i ślicznie kwitnie.
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu-ja kupiłam takiego pieguska jak ten po lewej,jeszcze nie kwitnie,maluch z niego,ale wzorcowy kwitł.Jak zakwitnie i przekwitnie będę pytać jak go rozsiać.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Super masz te pomidorki :) Jaka gruba zdrowa łodyga... ma potencjał :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WITAM WSZYSTKICH CIEPLUTKO ,ALE DESZCZOWO
Jak się obudziłam było bez deszcu ,więc z poranną kawką jak zwykle poszłam do ogródka . Ślimaków zatrzęsienie nazbierałam pół większej doniczki tego oślizgłego paskudztwa . Zeżarły mi już 2 sałaty i tak sobie myślę ,że chyba siałam tylko dla nich . Jak tak dalej pójdzie to chyba się na nią nie załapię .

AGUSIU cieszę się ,że na razie okpukać zdrowo rosną to są te ,które były pod butelkami [nie wiem czy pamiętasz] . Reszta też ma się na razie dobrze .

EWUNIU na poprzedniej stronie dałam fotkę wysianych w ubiegłym roku .Po przekwitnięciu porozsypywałam nasionka prosto do gruntu ,żeby sprawdzić ,czy coś wyrośnie . No i wyszły . Nie ma ich zbyt dużo ,ale próba wyszła pomyślnie mają już pąk kwiatowy . Myślę ,że gdyby je wysiać w domu tak w lutym czy w marcu tona wiosnę były by już fajne sadzonki ale tego jeszcze nie robiłam

MARIUSZ witam Cię w mojej oazie . O ile się nie mylę to już kiedyś mnie odwiedziłeś. Kroplika pierwszy raz widziałam w ubiegłym roku i uwiódł mnie swoimi kwiatkami w piegi . Dlatego w tym roku też go szukałam ,gdyż nie wiedziałam czy z wysianych nasion mi wzejdzie . Zapraszam częściej .
ŻYCZĘ WSZYSTKIM SŁONECZNEJ SOBOTY . Obrazek
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Witaj o poranku, ale z Ciebie ptaszek... już zdążyłaś nawet na kawusi być w ogrodzie...
Napsioczyłam wczoraj na pogodę i po południu zrobiło się całkiem przyzwoicie :) Słonko tak piekło, że aż miło. Dziś od rana też świeci, ale coraz więcej chmur się pojawia.
Dziś to chyba z podkaszarką polatam, bo koło kącika krzewowego rozpanoszyło się masę wielgachnych chwaściorów !!
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jadziu
Przepiękne kropliki czy one są wieloroczne ?
U mnie ślimaków nie widziałam tylko jednego winniczka .Pogoda u mnie pod psem :( ciągle pada .
Myślałam że posieję dzisiaj jeszcze pietruszkę naciową i takie tam ale nawet z domu nie ma co wychodzić :(
Obiady mam już gotowe na dziś i jutro tz. przygotowane i jeszcze podłogi pomyć odkurzyć i mam lajcik :)Nic mi się nie chce w taką pogodę :( Róże biedne obwisłe od deszczu owoce czereśni , truskawek i poziomek mało słodkie :( Wczoraj zrobiłam ok 45 słoików 0,5 l
truskawek ale żeby kompocik był dobry i naprawdę ładnie wybarwiony muszę dawć 2 słoiki w poprzenich latach wystarczał jeden i był i pysznysmak i piękny kolor:) Myślałam że podziałam co w ogrodzi, ze skoszę ,okopię i takie tam ale zawsze tak jest że w tygodniu pogoda jako taka i to tylko do południa a weekendy paskudne :(

Bywaj milutko
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”