Ogród Moni cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p
Od: 22 mar 2007, o 15:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Uffff, przebrnęłam przez wszystkie, 91, strony twojego wątku. Zmęczyłam się bieganiem od róży do róży i pozostałych roślin. Piękny ogród masz już w tej chwili, a cudny będzie za kilka lat.
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

magdala pisze: Moniu -pięknie w Twoim ogrodzie ,a te kulki wokół piennej róży na tle trejażu ,to bukszpany czy takie kuliste iglaki?
Czy we dworze prace postępują ? Prawie już nie zaglądam do FM -ogrodnicze pochłania mój czas....
U mnie pierwsze róże ,myślę ,że za kilka dni zakwitną ,ale ja mam raptem ..8 odmian :? W porównaniu z Twoja kolekcją ...
Magda.
Madziu, Ty też z FM?? :shock: :lol: :lol:
magdala

Post »

AniaDS pisze:
:D :D Aniu , po FM buszowałam w celu pozyskania odwagi budowlanej -mamy działkę (to nie ta ,którą tutaj pokazuję),na której malowniczo rosną sosny i brzozy i bardzo nam się marzy zbudować tam prawdziwy dom .Więc z zapałem czytałam dzienniki budowy ,no i chyba sama rozumiesz ,że nie sposób było nie trafić do dworu Moni :) :) A tam Monia pisała o FO ,no i tak wpadłam...
Ja już myślę nawet,żeby tam zacząć zakładać ogród,a może dom jakoś się ulepi z czasem????? Mogłabym mieszkać w domu wielkości mieszkania (są projekty nawet na 50 m !!! :D :shock: )byleby tylko mieć prawdziwy ogród ,do którego możesz wyjść rano i w nocy.
Magda.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

magdala pisze:
AniaDS pisze:
:D :D Aniu , po FM buszowałam w celu pozyskania odwagi budowlanej -mamy działkę (to nie ta ,którą tutaj pokazuję),na której malowniczo rosną sosny i brzozy i bardzo nam się marzy zbudować tam prawdziwy dom .Więc z zapałem czytałam dzienniki budowy ,no i chyba sama rozumiesz ,że nie sposób było nie trafić do dworu Moni :) :) A tam Monia pisała o FO ,no i tak wpadłam...
Ja już myślę nawet,żeby tam zacząć zakładać ogród,a może dom jakoś się ulepi z czasem????? Mogłabym mieszkać w domu wielkości mieszkania (są projekty nawet na 50 m !!! :D :shock: )byleby tylko mieć prawdziwy ogród ,do którego możesz wyjść rano i w nocy.
Magda.
Madziu, koniecznie zaczynaj - powoli zbudujecie wymarzony domek, a ogród powstanie "przy okazji" i jak wykończycie domek, będziesz miała istny busz w ogrodzie, bo wszystko zdąży się pieknie rozrosnąć :wink:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mora1, MałaRybko, Madziu - dziękuję za takie miłe słowa :D :D :D :D :D :D Są bardzo budujące i dają powera do dalszych działań :wink: :D :D :D :D
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę, ze nie tylko ja przeglądam projekty domów :)
Za jakiś czas chcemy dotychczasowy stary dom zburzyć i postawić nowy (łatanie strego nie mam sensu).
Ogródek EdytyB

zapraszam
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

vertigo pisze:Igo, pięknie wygladają :D Czy tniesz je od samego początku? Po jakim czasie tak się zagęściły?
Witaj Monika, ja dopiero wróciłam z egzaminów. Już podaję przepis na wiciokrzew.Od małej sadzonki jest cięty na 2 - 3 oczka co roku, a jak jest potrzeba to tniemy po kwitnieniu znów jeszcze raz . Mój wiciokrzew ma około 6 lat.Ale jest to odmiana o najmniejszych przyrostach.Nie wiem jak zachowałby się inny gatunek, ale mam w planie spróbować, bo bardzo mi się podoba.Ten jest bardzo pachnący.Jak zakwitnie całkiem to wstawię jeszcze jedno zdjęcie, bo na razie ma pączki kwiatowe.
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

magdala pisze:
AniaDS pisze:
Magda.
Magda, pewnie, że buduj, zobacz ile ludzi będzie Ci kibicować :lol: i tak jak Monia pisze, jak skończycie będziesz miała prawdziwy busz :lol:

Monia, ja do Ciebie nie mogę zaglądać :roll: jak patrzę na Twoje róże, to serce mnie boli - a w tym wieku powinnam już na serce uważać :wink:

Kiedyś ściągnęłam sobie zdjęcie Twojego skalniaka, którego tej wiosny przebudowywałaś. Możesz pokazać jak to teraz wygląda?
Miłego dnia :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój wątek został podzielony :shock: Ależ się naszukałam, żeby znaleźć tę drugą cześć :roll:
KaRo - dziękuję :wink:
Awatar użytkownika
OK
100p
100p
Od: 14 kwie 2009, o 00:20

Post »

To żeśmy się tym samym zajmowały :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, Olga
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj mój syn miał zakończenie gimnazjum. W związku z tym, że miał wystąpić w ważnej roli, postanowiłam to uwiecznić na pamiątkę fotkami. Aparat nowy kupiłam, ale nie zdążył przyjechać. Stary aparat zepsuty - "błąd obiektywu" :roll:... cóż było robić :roll: Ostatecznie aparat pożyczyłam. Stwierdziłam nawet, że bez akumulatorów pożyczę, bo moje są OK, więc z nich skorzystam. Podczas uroczystości włączam aparat, a tu nic - cisza :o :o :o Jasny gwint :evil: Akurat ten też nie działa :evil: W takim momencie :evil: Po powrocie do domu włożyłam inne baterie i ... zadziałało :roll: Mało tego - mój stary też zadziałał :evil: :evil: Obiektyw w porządku, natomiast akumulatory siadły na dobre :evil: Tylko dlaczego taki głupi komunikat wyświetlało :o :evil: No i ten nowy aparat kupiony :roll: No cóż - będzie ich więcej na zapasie w razie czego :lol: :lol:
Ot, takie przygody blondynki :wink:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OK pisze:To żeśmy się tym samym zajmowały :lol: :lol: :lol:
już zmieniłam w popisie link na nowy :wink:
Awatar użytkownika
OK
100p
100p
Od: 14 kwie 2009, o 00:20

Post »

vertigo pisze:
OK pisze:To żeśmy się tym samym zajmowały :lol: :lol: :lol:
już zmieniłam w popisie link na nowy :wink:
Już sprawdziłam :lol:
I tak musiałabym Cię najpierw znaleźć :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, Olga
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani, chcę się pochwalić, że została uwzględniona moja reklamacja w Rosarium - jestem naprawdę zadowolona, bo różyczki były mocno połamane po ostatniej dostawie i w zasadzie o niczego się nie nadawały :(
Wczoraj około południa dostałam nową pakę z różyczkami w stanie idealnym :D :D :D :D :D Póki co stoją na korytarzu i czekają na wkopanie, ale przynajmniej jestem spokojna, że stan jest właściwy :D :D Ewidentnie zawalił poprzedni kurier :? W sobotę, o ile pogoda dopisze, będzie co robić :lol: Mam też zamówione 3 inne różyczki w sklepie ogrodniczym, więc łopaty i kilofy pójdą w ruch :lol:
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

no to gratuluję załatwionej reklamacji.Ja niestety swojej róży nie dostanę bo nie maja.Przyjdzie mi czekać jesieni :cry: :cry: a też bym sobie "coś" zakopała :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”