Ogród Moni cz.2
- MalaRybka
- 1000p

- Od: 22 mar 2007, o 15:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Uffff, przebrnęłam przez wszystkie, 91, strony twojego wątku. Zmęczyłam się bieganiem od róży do róży i pozostałych roślin. Piękny ogród masz już w tej chwili, a cudny będzie za kilka lat.
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Ogród Rybki
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Madziu, Ty też z FM??magdala pisze: Moniu -pięknie w Twoim ogrodzie ,a te kulki wokół piennej róży na tle trejażu ,to bukszpany czy takie kuliste iglaki?
Czy we dworze prace postępują ? Prawie już nie zaglądam do FM -ogrodnicze pochłania mój czas....
U mnie pierwsze róże ,myślę ,że za kilka dni zakwitną ,ale ja mam raptem ..8 odmianW porównaniu z Twoja kolekcją ...
Magda.
-
magdala
AniaDS pisze:
Madziu, Ty też z FM??![]()
![]()
Ja już myślę nawet,żeby tam zacząć zakładać ogród,a może dom jakoś się ulepi z czasem????? Mogłabym mieszkać w domu wielkości mieszkania (są projekty nawet na 50 m !!!
Magda.
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu, koniecznie zaczynaj - powoli zbudujecie wymarzony domek, a ogród powstanie "przy okazji" i jak wykończycie domek, będziesz miała istny busz w ogrodzie, bo wszystko zdąży się pieknie rozrosnąćmagdala pisze:AniaDS pisze:
![]()
![]()
Aniu , po FM buszowałam w celu pozyskania odwagi budowlanej -mamy działkę (to nie ta ,którą tutaj pokazuję),na której malowniczo rosną sosny i brzozy i bardzo nam się marzy zbudować tam prawdziwy dom .Więc z zapałem czytałam dzienniki budowy ,no i chyba sama rozumiesz ,że nie sposób było nie trafić do dworu Moni
![]()
A tam Monia pisała o FO ,no i tak wpadłam...
Ja już myślę nawet,żeby tam zacząć zakładać ogród,a może dom jakoś się ulepi z czasem????? Mogłabym mieszkać w domu wielkości mieszkania (są projekty nawet na 50 m !!!![]()
)byleby tylko mieć prawdziwy ogród ,do którego możesz wyjść rano i w nocy.
Magda.
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Witaj Monika, ja dopiero wróciłam z egzaminów. Już podaję przepis na wiciokrzew.Od małej sadzonki jest cięty na 2 - 3 oczka co roku, a jak jest potrzeba to tniemy po kwitnieniu znów jeszcze raz . Mój wiciokrzew ma około 6 lat.Ale jest to odmiana o najmniejszych przyrostach.Nie wiem jak zachowałby się inny gatunek, ale mam w planie spróbować, bo bardzo mi się podoba.Ten jest bardzo pachnący.Jak zakwitnie całkiem to wstawię jeszcze jedno zdjęcie, bo na razie ma pączki kwiatowe.vertigo pisze:Igo, pięknie wygladająCzy tniesz je od samego początku? Po jakim czasie tak się zagęściły?
Magda, pewnie, że buduj, zobacz ile ludzi będzie Ci kibicowaćmagdala pisze:AniaDS pisze:
![]()
![]()
Aniu , po FM buszowałam w celu pozyskania odwagi budowlanej -mamy działkę (to nie ta ,którą tutaj pokazuję),na której malowniczo rosną sosny i brzozy i bardzo nam się marzy zbudować tam prawdziwy dom .Więc z zapałem czytałam dzienniki budowy ,no i chyba sama rozumiesz ,że nie sposób było nie trafić do dworu Moni
![]()
A tam Monia pisała o FO ,no i tak wpadłam...
Ja już myślę nawet,żeby tam zacząć zakładać ogród,a może dom jakoś się ulepi z czasem????? Mogłabym mieszkać w domu wielkości mieszkania (są projekty nawet na 50 m !!!![]()
)byleby tylko mieć prawdziwy ogród ,do którego możesz wyjść rano i w nocy.
Magda.
Monia, ja do Ciebie nie mogę zaglądać
Kiedyś ściągnęłam sobie zdjęcie Twojego skalniaka, którego tej wiosny przebudowywałaś. Możesz pokazać jak to teraz wygląda?
Miłego dnia
- Alania

Wczoraj mój syn miał zakończenie gimnazjum. W związku z tym, że miał wystąpić w ważnej roli, postanowiłam to uwiecznić na pamiątkę fotkami. Aparat nowy kupiłam, ale nie zdążył przyjechać. Stary aparat zepsuty - "błąd obiektywu"
... cóż było robić
Ostatecznie aparat pożyczyłam. Stwierdziłam nawet, że bez akumulatorów pożyczę, bo moje są OK, więc z nich skorzystam. Podczas uroczystości włączam aparat, a tu nic - cisza :o :o :o Jasny gwint
Akurat ten też nie działa
W takim momencie
Po powrocie do domu włożyłam inne baterie i ... zadziałało
Mało tego - mój stary też zadziałał
Obiektyw w porządku, natomiast akumulatory siadły na dobre
Tylko dlaczego taki głupi komunikat wyświetlało :o
No i ten nowy aparat kupiony
No cóż - będzie ich więcej na zapasie w razie czego
Ot, takie przygody blondynki
Ot, takie przygody blondynki
- Alania

Kochani, chcę się pochwalić, że została uwzględniona moja reklamacja w Rosarium - jestem naprawdę zadowolona, bo różyczki były mocno połamane po ostatniej dostawie i w zasadzie o niczego się nie nadawały 
Wczoraj około południa dostałam nową pakę z różyczkami w stanie idealnym
Póki co stoją na korytarzu i czekają na wkopanie, ale przynajmniej jestem spokojna, że stan jest właściwy
Ewidentnie zawalił poprzedni kurier
W sobotę, o ile pogoda dopisze, będzie co robić
Mam też zamówione 3 inne różyczki w sklepie ogrodniczym, więc łopaty i kilofy pójdą w ruch 
Wczoraj około południa dostałam nową pakę z różyczkami w stanie idealnym