iga23 pisze:Witaj
Jolu, nie mogę się napatrzeć na te Twoje róże , ja mam pojedyncze kwiatki i się nimi zachwycam.Prezenty świetne.Klonika chyba trzeba będzie na zimę lekko zabezpieczyć , bo z gatunku wrażliwszych.Ale u Ciebie jest cieplej niż u nas.Pewnie mu będzie dobrze w Twoim ogrodzie.

Mam nadzieję ,że klonik przetrwa,mam już purpuree i przetrwał zimę ,więc ten chyba też da sobie radę .
AGNESS pisze:Joluś ależ cuda różane pokazujesz

ja również uwielbiam żółte róże, i pomarańczowe i w odcieniach czerwieni

to moje ukochane kolory- nie tylko w ogrodzie
W ogóle kwitnie u Ciebie mnóstwo przepięknych kwiatów, tylko podziwiać

Dziękuje za słowa uznania .
maryla-56_56 pisze:Ale piękne te róże. I chyba bardzo zdrowiutkie, listki takie mocno zielone aż lśniące.Chciałabym się nauczyć tak pielęgnować róże:oops: .
Parzydło leśne też niedawno posadziłam, a jaśminowiec zakwita, ale mój nie pachnie.
Jeszcze raz uznanie za róże!
Róże nie są aż tak zdrowiutkie ,mszyce je atakują i chloroza też się objawia,ale wszystkiemu już zaradziłam .
ada.kj pisze:Jolu. Przepiękne róże pokazałaś. A mnie najbardziej podobają się róże w kolorach pomarańczowo-łososiowych, no mogą jeszcze być żółte. I podejrzewam, że innych już nie będę kupowała. Widzę, że też masz sporo róż NN. Zazdroszczę Ci już kwitnących tawułek, moje niektóre, ale dopiero wiosną je sadziłam, mają pączki, a część chyba nie zakwitnie.
Swoje tawułki też sadziłam wiosną,niektóre już kwitną a inne jeszcze w pąkach ,ale wszystkie zakwitną .
Alionuszka pisze:Witam Jolu,właśnie skończyłam spacer po Twoim ogrodzie,piękne róże,czy naliczyłaś ile ich masz? Bezimienna róża morelowa wygląda podobnie jak moja Polka
Właśnie dzisiaj liczyłam swoje róże .Mam dokładnie 30 odmian .Niektóre jeszcze w pąkach ,a jedna pienna już szykuje się do powtórnego kwitnienia .
Mutari pisze:Witaj Jolu, bardzo ładne fotki. U mnie jaśminowiec też w pełni kwitnienia, tylko , ze ja go mam posadzonego za płotem. Tawułka super, białej jeszcze nie mam. Clematis piekny, chyba też będą musiał w końcu go kupić, bardzo mi się podobają. A Twoje róże są po prostu boskie.
Dziękuje i cieszę się ,że podoba ci się mój ogród.Clematis jest rzeczywiście bardzo piękny ,biały i na dodatek pełny .
Irena37 pisze:Jolu ale oczarowałaś mnie tymi różami, są przepiękne. Widzę niziutkie lilie, też mam takie, myślałam, że jeszcze urosną ale jak widzę to chyba nie.
Ja też myślałam ,że ta
FATA MORGANA jeszcze urośnie ,ale niestety jest bardzo niziutka,ale za to kwiaty ma boskie ,takie pełne i w moim ulubionym kolorku .