Ogród - mój azyl - JolantaG cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

TAJGA 2008 pisze:Jolu,
Róże masz piękne. Ja lubię te w kolorze morelowym.

Mam kuklika pełnego czerwonego. U mnie nachyłki jeszcze nie kwitną.
A czy ten złocień to zimował u Ciebie?
Ja najbardziej lubię żółte róże .Nie wiem dlaczego :?:
Marzą mi się białe ,bo nie mam żadnej ,o takiej czystej bieli .
Złocień mam od wiosny ,także zobaczymy jak będzie z jego zimowaniem . :?

Jaśminowiec ,dopiero rozpoczyna kwitnienie .
Obrazek
Clematis ,,DUCHESS of EDINBURGH,,
Obrazek
Parzydło -tegoroczna sadzonka .
Obrazek
Tawułka [astilbe].
Obrazek
Smolinosy i goździki .
Obrazek
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Jolu, nie mogę się napatrzeć na te Twoje róże , ja mam pojedyncze kwiatki i się nimi zachwycam.Prezenty świetne.Klonika chyba trzeba będzie na zimę lekko zabezpieczyć , bo z gatunku wrażliwszych.Ale u Ciebie jest cieplej niż u nas.Pewnie mu będzie dobrze w Twoim ogrodzie. :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Joluś ależ cuda różane pokazujesz :shock: :D ja również uwielbiam żółte róże, i pomarańczowe i w odcieniach czerwieni :roll: :lol: to moje ukochane kolory- nie tylko w ogrodzie :D
W ogóle kwitnie u Ciebie mnóstwo przepięknych kwiatów, tylko podziwiać :D
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Ale piękne te róże. I chyba bardzo zdrowiutkie, listki takie mocno zielone aż lśniące.Chciałabym się nauczyć tak pielęgnować róże:oops: .
Parzydło leśne też niedawno posadziłam, a jaśminowiec zakwita, ale mój nie pachnie.
Jeszcze raz uznanie za róże!
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu. Przepiękne róże pokazałaś. A mnie najbardziej podobają się róże w kolorach pomarańczowo-łososiowych, no mogą jeszcze być żółte. I podejrzewam, że innych już nie będę kupowała. Widzę, że też masz sporo róż NN. Zazdroszczę Ci już kwitnących tawułek, moje niektóre, ale dopiero wiosną je sadziłam, mają pączki, a część chyba nie zakwitnie.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Jolu,właśnie skończyłam spacer po Twoim ogrodzie,piękne róże,czy naliczyłaś ile ich masz? Bezimienna róża morelowa wygląda podobnie jak moja Polka
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Witaj Jolu, bardzo ładne fotki. U mnie jaśminowiec też w pełni kwitnienia, tylko , ze ja go mam posadzonego za płotem. Tawułka super, białej jeszcze nie mam. Clematis piekny, chyba też będą musiał w końcu go kupić, bardzo mi się podobają. A Twoje róże są po prostu boskie.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jolu ale oczarowałaś mnie tymi różami, są przepiękne. Widzę niziutkie lilie, też mam takie, myślałam, że jeszcze urosną ale jak widzę to chyba nie.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iga23 pisze:Witaj Jolu, nie mogę się napatrzeć na te Twoje róże , ja mam pojedyncze kwiatki i się nimi zachwycam.Prezenty świetne.Klonika chyba trzeba będzie na zimę lekko zabezpieczyć , bo z gatunku wrażliwszych.Ale u Ciebie jest cieplej niż u nas.Pewnie mu będzie dobrze w Twoim ogrodzie. :lol:
Mam nadzieję ,że klonik przetrwa,mam już purpuree i przetrwał zimę ,więc ten chyba też da sobie radę .
AGNESS pisze:Joluś ależ cuda różane pokazujesz :shock: :D ja również uwielbiam żółte róże, i pomarańczowe i w odcieniach czerwieni :roll: :lol: to moje ukochane kolory- nie tylko w ogrodzie :D
W ogóle kwitnie u Ciebie mnóstwo przepięknych kwiatów, tylko podziwiać :D
Dziękuje za słowa uznania .
maryla-56_56 pisze:Ale piękne te róże. I chyba bardzo zdrowiutkie, listki takie mocno zielone aż lśniące.Chciałabym się nauczyć tak pielęgnować róże:oops: .
Parzydło leśne też niedawno posadziłam, a jaśminowiec zakwita, ale mój nie pachnie.
Jeszcze raz uznanie za róże!
Róże nie są aż tak zdrowiutkie ,mszyce je atakują i chloroza też się objawia,ale wszystkiemu już zaradziłam .
ada.kj pisze:Jolu. Przepiękne róże pokazałaś. A mnie najbardziej podobają się róże w kolorach pomarańczowo-łososiowych, no mogą jeszcze być żółte. I podejrzewam, że innych już nie będę kupowała. Widzę, że też masz sporo róż NN. Zazdroszczę Ci już kwitnących tawułek, moje niektóre, ale dopiero wiosną je sadziłam, mają pączki, a część chyba nie zakwitnie.
Swoje tawułki też sadziłam wiosną,niektóre już kwitną a inne jeszcze w pąkach ,ale wszystkie zakwitną .
Alionuszka pisze:Witam Jolu,właśnie skończyłam spacer po Twoim ogrodzie,piękne róże,czy naliczyłaś ile ich masz? Bezimienna róża morelowa wygląda podobnie jak moja Polka
Właśnie dzisiaj liczyłam swoje róże .Mam dokładnie 30 odmian .Niektóre jeszcze w pąkach ,a jedna pienna już szykuje się do powtórnego kwitnienia .
Mutari pisze:Witaj Jolu, bardzo ładne fotki. U mnie jaśminowiec też w pełni kwitnienia, tylko , ze ja go mam posadzonego za płotem. Tawułka super, białej jeszcze nie mam. Clematis piekny, chyba też będą musiał w końcu go kupić, bardzo mi się podobają. A Twoje róże są po prostu boskie.
Dziękuje i cieszę się ,że podoba ci się mój ogród.Clematis jest rzeczywiście bardzo piękny ,biały i na dodatek pełny .
Irena37 pisze:Jolu ale oczarowałaś mnie tymi różami, są przepiękne. Widzę niziutkie lilie, też mam takie, myślałam, że jeszcze urosną ale jak widzę to chyba nie.
Ja też myślałam ,że ta FATA MORGANA jeszcze urośnie ,ale niestety jest bardzo niziutka,ale za to kwiaty ma boskie ,takie pełne i w moim ulubionym kolorku .
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

A parzydło z tych dużych czy miniatura?
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

piterek pisze:A parzydło z tych dużych czy miniatura?
To na fotce to odmiana wysoka ,ale mam też miniaturkę .Jest naprawdę maleńkie, na razie ma pąki ,jak rozkwitnie zrobię mu sesję .
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Jolu róże prześliczne takie zdrowe krzaczory, jaśminowiec piękny też muszę sobie nabyć, reszta też śliczna :shock: :lol:
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Joala chyba masz rację Othello bardziej przypomina tę róże, FF jest chyba ciemniejszy no i liście trzeba by było porównać.
A co do Twojego Clematisa ,,DUCHESS of EDINBURGH" - kupiłam w tym roku ale nie kwitnie tylko w zielone idzie. Twój kwitł juz w pierwszym roku? No i posadziłam go w świetlistym cieniu :?
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani .U mnie znów pada .Czy ta pogoda się nie zmieni .
EdytaB pisze:Joala chyba masz rację Othello bardziej przypomina tę róże, FF jest chyba ciemniejszy no i liście trzeba by było porównać.
A co do Twojego Clematisa ,,DUCHESS of EDINBURGH" - kupiłam w tym roku ale nie kwitnie tylko w zielone idzie. Twój kwitł już w pierwszym roku? No i posadziłam go w świetlistym cieniu :?
Tego clematisa kupiłam w zeszłym roku jesienią.Był albo po kwitnieniu ,albo w ogóle nie kwitł .W tym roku uraczył mnie 3 kwiatami ,ale dobre i to . :wink: U mnie rośnie w pełnym słońcu .Tylko nóżki mu troszkę przysłoniłam .
Zakwitły jeszcze 2 wielkokwiatowe NN.
Pierwsza i druga to te same ,intensywny róż ,ale fotka troszkę zmieniła kolor .W rzeczywistości jest o wiele piękniejsza [bardzo intensywnie pachnie .]Trzecia to czerwona wielkokwiatowa o lekkich zapachu .Rośnie bardzo intensywnie.Ostatniato bardzo drobniutka ,różowa ,śliczna ,kwitnie bez przerwy ,aż do mrozów .
Obrazek
MAKI -samosiejki .
Obrazek
Słoneczniczek szorstki ,jasieniec,niecierpki i aksamitki .
Obrazek
Wiciokrzew ,firletka ,wiesiołek i jakiś dzwonek .
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Lamia
500p
500p
Od: 27 maja 2008, o 14:22

Post »

Czerwiec to piękny czas....
Można podziwiać pierwsze różyczki :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”