Ogródek AGNESS cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko, ZIELEŃ to też kolor
, ma tyle odcieni. Zebrałam nasionka. PW. 

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
-
- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agnieszko gdzie jesteś
co taka długa przerwa, napisz proszę

co taka długa przerwa, napisz proszę

- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Aguś, przyszłam z prośbą o radę. Lubisz lilie, więc zapewne będziesz wiedziała w czym tkwi mój problem. wsadziłam wiosną cebule lilii. Niektóre dorodne, bo sama wybierałam w sklepie, a inne małe (z allegro). Z dyzych wyrosły bujne roślinki z wielkimi pąkami, a na tych małych pąki zasychają zanim się rozwinęły. Czy to dlatego, że cebule zbyt słabe, czy inna przyczyna?
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Pell dziękuję, myślę, że i u Ciebie zacznie się zwiększać liczba host
One są niezawodne i świetnie zdobią ogród właśnie w takim mało kolorowym okresie
Isiu na moich zdjęciach są żółte liliowce, wspaniale pachną
Aduś dziękuję, żeby jeszcze było troszkę pogody, żeby można było się tymi kwiaciorkami cieszyć, a to ciągle leje i zimno
Beatko, hosty szybciutko rosną i za 2-3 lata też będziesz już miała piękne kępy
Eluś zgadzam się co do zieleni, faktycznie ma mnóstwo ciekawych odcieni
Ja też już zebrałam nasiona sasanek
Danusiu- KDanuta dziękuję za troskę, już jestem
miałam trochę problemów zdrowotnych
Danusiu-danutab mój clematis faktycznie ma troszkę inny kolor- trudno go uchwycić aparatem, w rzeczywistości jest taki perłowo-różowy, przepięknie połyskuje dosłownie jak z macicy perłowej, nie mogę oddać tej barwy
Elu dziękuję
, ale niech już wreszcie zakwitną różyce
Jadziulku dziękuję
Dumka pięknie się prezentuje
może niech jeszcze sobie porośnie z mamusią do jesieni, i wtedy ją się ciachnie
Będzie silniejsza 
Moniś trudno powiedzieć mi coś na temat zasychania pąków u lilii, nigdy nie miałam takiej sytuacji. Jak jest zbyt mała ,młoda cebulka, to po prostu nie wydaje pąków wcale, tylko wzmacnia się przez sezon i kwitnie dopiero w kolejnym. Czasami grzyb powoduje zasychanie pąków , i zdarza się to właśnie w mokre zimne lata. Miejmy nadzieję, że Twoje wzmocnią się w tym roku i pięknie zakwitną w kolejnym, może popryskaj Biochikolem, lub Asahi na wzmocnienie

Isiu na moich zdjęciach są żółte liliowce, wspaniale pachną

Aduś dziękuję, żeby jeszcze było troszkę pogody, żeby można było się tymi kwiaciorkami cieszyć, a to ciągle leje i zimno

Beatko, hosty szybciutko rosną i za 2-3 lata też będziesz już miała piękne kępy

Eluś zgadzam się co do zieleni, faktycznie ma mnóstwo ciekawych odcieni

Danusiu- KDanuta dziękuję za troskę, już jestem

Danusiu-danutab mój clematis faktycznie ma troszkę inny kolor- trudno go uchwycić aparatem, w rzeczywistości jest taki perłowo-różowy, przepięknie połyskuje dosłownie jak z macicy perłowej, nie mogę oddać tej barwy

Elu dziękuję

Jadziulku dziękuję

Moniś trudno powiedzieć mi coś na temat zasychania pąków u lilii, nigdy nie miałam takiej sytuacji. Jak jest zbyt mała ,młoda cebulka, to po prostu nie wydaje pąków wcale, tylko wzmacnia się przez sezon i kwitnie dopiero w kolejnym. Czasami grzyb powoduje zasychanie pąków , i zdarza się to właśnie w mokre zimne lata. Miejmy nadzieję, że Twoje wzmocnią się w tym roku i pięknie zakwitną w kolejnym, może popryskaj Biochikolem, lub Asahi na wzmocnienie
- AGNESS
Moniś, super, że 2 zakwitną
a myślę, że oprysk im dobrze zrobi, bo je wzmocni i pobudzi do rozwoju, a jednocześnie w jakimś stopniu zabezpieczy przed chorobami
Kurcze chciałam pokazać jak wygląda mój ogródek po środowym gradzie, ale coś fotosik cały dzień strajkuje, i nie udaje mi się
, może jutro będzie lepiej
Roślinki podziurawione jak sito, clematis, hosty, liliowce, języczka, aż żal ogarnia 

Kurcze chciałam pokazać jak wygląda mój ogródek po środowym gradzie, ale coś fotosik cały dzień strajkuje, i nie udaje mi się

Witaj Agnieszko! Wpadłam zobaczyc ogród a piszesz, że fotosik strajkuje. Poczekam. Pozdrowienia.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
- AGNESS
Grażynko Witaj
spróbuję dziś wstawić zdjęcia, mam nadzieję, że się uda
Olu u mnie są zniszczenia, ale w sumie takie powierzchowne, u Ciebie to był prawdziwy pogrom
Jak widzę, to część Twoich roślinek zostało całkowicie zniszczonych i usycha, bardzo mi przykro
u mnie tylko liście i kwiaty uszkodzone, ale przeżyją.

Olu u mnie są zniszczenia, ale w sumie takie powierzchowne, u Ciebie to był prawdziwy pogrom